Skocz do zawartości

Przyjazne linki - która forma lepsza

horcyk

Rekomendowane odpowiedzi

Hej.

Zastanawiam się, która forma przyjaznych linków jest lepsza:

nazwadomeny.pl/xxx-xxx czy może nazwadomeny.pl/xxx_xxx ?

O tym jak ważne jest skuteczne pozycjonowanie stron internetowych. Usługi remontowo budowlane i instalacje sanitarne Tarnów i okolice. O tym dlaczego ludzie wybierają chwilówki zamiast pożyczek w banku.

• 3 miesiące temu...

Hej,

a ja mam takie pytanie (coś nie mogę się dokopać do informacji tutaj, choć założę się, że coś takiego już było...) - chodzi o strukturę/ścieżkę adresu url:

https://www.nazwastrony.pl/kategoria/produkt.html

https://www.nazwastrony.pl/prudukt.html

który z adresów jest lepszy? Czy lepiej w adresie produktu podawać całą ścieżkę, czy lepiej tylko samą nazwę produktu?

Preferuję ten pełniejszy, ale czy są minusy takiego adresu (oprócz długości)?

Pozdrawiam i z góry dziękuję!

K.

Odzież reklamowa ? Czemu nie!

Wow, szybcy jesteście!B)

No właśnie ja się skłaniam ku dłuższemu rozwiązaniu (choć niestety jest dłuższe), bo z punktu widzenia użytkownika, może mieć to więcej korzyści - na stronie nie ma bread crumbsów i nie widać w inny sposób ścieżki do produktu. Długość rozumiem nie jest taka ważna? Czy lepiej trzymać się tych 120 znaków?

Nazwy kategorii to 3-4 wyrazy, powiązane częściowo tematycznie, np. /wiosna-lato-jesień.html (nie wiem, czy teraz trochę nie zagmatwałam...).

W każdym razie dzięki za pomoc!;)

A, i jest niestety taki jeden dział na stronie, gdzie zagnieżdżenie ma dwa poziomy.

Odzież reklamowa ? Czemu nie!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności