Skocz do zawartości

Robienie Klienta na Szaro z Pozycjonowaniem

Kil Bill

Rekomendowane odpowiedzi

mam dwa konta na allegro może jedno poświęcę na kilka negatywów :lol:. Tym bardziej, że niedługo szykuja się fajna akcja - mam wykupione wszystkie tanie hostnigi z allegro - o dziwo część z nich fajnie chodzi, ale dwa CAŁKIEM umarły :-) no i muszę przysiąść i powypisywac trochę negatywów.

Wykupienie "taniego pozycjonowania" to zabawa na którą chyba byłoby mnie stać, tylko o ile w przypadku hostingów to przynajmniej mam jakieś nowe poddomeny i IP do kolekcji o tyle tanie pozycjonowanie nie za bardzo widzę do czego mogłoby się przydać.

Ciekawostka: Zrobiłem mały test i wysłałem propozycję na jedno zgłoszenie z działu ogłoszenia/zlecenia, które w konsekwencji trafiło do kosza, ale żeby nie męczyć się z przygotowaniem szegółowej oferty - określiłem (myślę, że zaniżony) pułap kosztów i powiedziałem, że jeżeli jest to chociaż rząd wielkości odpowiadający to przedstawię szczegółową ofertę. Zostałem uznany za chama (i pewnie naciągacza) - co ciekawe niższy rząd wielkości niż podałem zachaczał już powoli o Allegro. Najciekawsze jednak jest to, że człowiek stwierdził że dostał już masę tańszych propozycji.

Wniosek stąd, że jest grupa osób prawdopodobnie nawet nie udzielająca się na forum, które "łowią" tylko zlecenia typu allegro. Ani mnie to ziębi ani grzeje -podaję to jako ciekawostkę - że nie tylko Allegro jest żródłem taniego pozycjonowania i oczywiście żródłem późniejszych kłopotów klientów :D

• Odpowiedzi 94
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

wiemy że ludzie z onet czytają to forum choć sie nie ujawniają, a że forum jest coraz bardziej popularne to na pewno ludzie z allegro je obstawiają, nie ma sie czemu dziwić... pewnie jakby dział ogłoszeń był tylko dla zarejestrowanych uzytkowników widoczny a dla nie tylko same tytuły to by było sporo więcej zapisanych uzytkowników... :blush:

dymna.jpg

Przyjaźń psa na całe życie. ZAGINĄŁ DOM

• 1 miesiąc temu...

Dziś padłem ofiarą telemarketingu i sprzedaży danych osobowych.

Zadzwoniła Pani z pytaniem czy nie chce super strony internetowej za 150,00pln

Powiedziałem jej że sami robimy za 15000,00pln strony i takie mogę jej sprzedać :)

Firmę w Polsce utrzymuje czynną od 1997 roku w Hamburgu od 2008 Roku więc nie robią na mnie wrażenia awatary i linki w stopce. Zajmuje się od zarania początków Black Hat Seo. Mam prawo do zapomnienia. Niech się firma Google zajmie sztuczną inteligencją zanim  Sam Altman ich wyprzedzi :) Moje stare konto https://www.forum.optymalizacja.com/profile/21-kill-bill/  :( boże jaki młody byłem i głupi. Wróciłem i wchodzę z drzwiami nie drzwiami.

• 3 tygodnie później...

A dziś było weselej :tort:

Mam klienta bardzo dobrego którego szanuje

Klient ma dwie strony

Stronę A którą pozycjonuje mu moja firma:

4 keywordsy niestety bardzo trudne wpinaczka na 1 pozycję trwała z pół roku ale ma i jest zadowolony.

Posiada także drugą stronę firmy zrobioną przez ziencia.Tej strony nigdy nie dotykałem. I klient nie chciał

Branża keywordsów jest następująca

Keywords A B C

1.miejsce -moja firma

2.miejsce -firma z Wrocławia pozycjonująca

3.Miejsce -znana na forum firma opisana w paskudnym watku:)

4.Miejsce -firma z Krakowa

5.Miejsce 70 linkow strona z przypadku

5.Miejsce kilka linków 38

6

7

8

9.

10.

Przypadek czyli stronki sie rotują ale nikt nie pozycjonuje

Dziś moj klient zadzwonił ze zgłosiła się konkurencja za 30 pln oferująca miejsca 1-10 jak się uda bez umowy papierów itd.

Pozdrawiam tą firmę z Warszawy bo to też z naszego forum :D

Nie przekonywałem mojego klienta że niewarto płacić nic.

Zapytałem tylko czy dałby córce dopisać tą druga stronę do katalogów.Bo jesli tak to szkoda kasy..

Ale powiem szczerze facet nie jest informatykiem i nie rozumie .Wiec jutro zapłaci im 30pln i bedzie gdzieś w dziesiątce.

Pokazuje ten fajny przykład.

Nie wiedza klienta jest zródłem pieniązków nie mam pretensji każdy orze jak może.

Problem leży w tym że klienci nie dostają rzetelnych informacji i Zonk.

Drugi przykład z wczoraj jest o wiele trudniejszy ale Wam opiszę.

Jest biznesmen na Naszym forum który ma sklep internetowy z 8000000 elementów.

Sklep ma ładną grafikę ale postawiony jest na darmowym przerobionym cmsie

Słow kluczowych ma ok 150 lekko i powinien być pod nimi wysoko.

Obecnie pozycjonuje go firma "oplówana" u Nas na forum na jedno słabe i łatwe w pozycjonowaniu słowo.

Firma ta odmówiła mu pozycjonowania innych słow bo powiedzmy szczerzę jest za "cienka" w power linku bo całego swojego power linka marnuje na frazę "pozycjonowanie"

Oczywiście więć sprzedaz z jego sklepu jest znikoma jedno słowo kluczowe i to niestety liche.

Klient ów nie rozumie że nalezy przebudować cały sklep od zera inaczej pozycjonowanie będzie zbyt skomplikowane . Przebudowa sklepu od zera +pozycjonowanie da mu bardzo dobry wynik napewno z wiekszym przełożeniem na efakt handlowy.

Klient ten ma swietną branże (50% narzutu na towarze który sam w sobie jest drogi) i swietnie popytny tzn taki który ludzie muszą kupić jest to jeden z towarów pierwszej potrzeby

Uwaga robi wszystko:( aby nic nie zrobić nic nie wydać

Powiem szczerze znam tą branże bardzo dobrze to jedna z lepiej zarabiajacych branz w Polsce mam kolegów w konkurencji.

Gdybym miał taki asortyment to nie oszczedzał bym na dobrej stronie(sklepie).

Pozycjonowanie to reklama jak kogoś nie stać na reklamę to powinien darować sobie biznes wogóle.Albo wóz albo przewóz.

Na pocieszenie powiem że mniejsze firmy i w słabszych branżach cześciej kupują "dobre strony" dbają o wizerunek i reklamę.

Mam nadzieję że nie obraziłem tym swoich rozmówców których przykłady przytoczyłem .

Jesli tak przepraszam ale krew mnie zalewa kiedy ktoś próbuje pójśc na skróty.

:D

K>B

Pozdrawiam też Panią która pól roku temu chiała u nas zamówić pozycjonowanie prostej frazy

Podałem jej cenę 500pln a ta Pani znalazła jakąs lichą firemkę za 100,00pln bez papiru jak się uda (3 strona wyniku pozycjonowanie)

Własnie kończe kontrakt z jej konkurencją zajmę 3 pozycje bo mam 3 strony tam wstawić ciekaw jestem czy utrzymają Pani cenę 100,00pln i co zrobią :blush:

Oraz pozdrawiam Panią z Łodzi która podpisała umowę z jedną firmą z Pomorza na pozycje 1-10 w google pod frazę "b........ d........ " i po 8 miesiącach nadal lezy na 25 pozycji

To nie złosliwość to świetny humor :)

Mam dziś świetny humor :brawa:

Firmę w Polsce utrzymuje czynną od 1997 roku w Hamburgu od 2008 Roku więc nie robią na mnie wrażenia awatary i linki w stopce. Zajmuje się od zarania początków Black Hat Seo. Mam prawo do zapomnienia. Niech się firma Google zajmie sztuczną inteligencją zanim  Sam Altman ich wyprzedzi :) Moje stare konto https://www.forum.optymalizacja.com/profile/21-kill-bill/  :( boże jaki młody byłem i głupi. Wróciłem i wchodzę z drzwiami nie drzwiami.

• 2 tygodnie później...

I dziś znów dzwonił klient ,który obejrzał oferte znanej nam z popeliny firmy od pozycjonowania( ta firma na której powiesliśmy psy w 10 watkach)

Uwaga oczywiście znów zmienił klientowi frazy kluczowe twierdząc że mają własne badania statystyczne ;) które stwierdzają że pozycjonowanie na klienta frazy nie przyniesie wyników :blink:

Zaproponowano frazy na które jest 540 wyników i umowe że zapłaci jak się uda buhahha jakby dopisanie do 30 kalatlogów nie starczyło :P

Jednak Pan G. nie oduczył się cwaniactwa kombinatorstwo jednak jest w cenie

nic dodać nic ująć ;)

wczoraj miałem wieczorna rozmowe z klientem, nie dość że dzwonił koło 22 to kompletnie nie znający się .

Legenda :

Ja - czyli ja

Kl - czyli klient

Ja - tak słucham ?

Kl - ja w sprawie pozycjonowania czy mógłby mi pan powiedzieć ile to kosztuje ?

Ja - proszę podac adres strony i słowa kluczowe

Kl - ale proszę o conę , prosze mi powiedzieć ile to mnie ma kosztować

Ja - niestety nic nie mogę powiedzieć bo muszę znać słowa kluczowe oraz adres strony

Kl - ale ja chciałbym wiedzieć od ilu do ilu

Ja - proszę pana ceny wachaja się od 100 zł do kilkunastu tysięcy

Kl - no wie pan ? właśnie staracił pan klienta

Ja - chciał pan widełki dałem panu widełki cenowe bez konkretnych danych nie mogę udzielic konkretnej odpowiedzi

Kl - ale mnie nie stać na kilka tysięcy za jedno słowo mi sie nie opłaca

Ja - to może w końcu się dowiem jakie słowo i adres strony ??

Kl - no słowo xxxxxxx strona www.xxx.pl

Ja - kosztuje tyle miesięcznie i tyle trzeba strone zoptymalizować

Kl - no to drogo

Ja - wobec tego polecam pozycjonowanie z allegro tam maja ceny oscylujące wokół 9.90 pln zapraszam do zamówienia tam pozycjonowania

........................................................

Z kolei inny klient napisał "cena przystępna ale czas pozycjonowania za długi , konkurencja ma w ofercie max miesiąc - co Pan na to ?"

odpisałem - proponuję zrobić druga strone w innej domenie i skorzystac z usług konkurencji a jak strona wpadnie w sandbox to zabrać się za pozycjonowanie zapasowej strony...

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Zaprawdę powiadam Wam internet pozwala kraść w białych rękawiczkach ;)

Amen

Firmy Pozycjonowanie traktują klienta jak "Chama ,buraka ,matoła" i korzystają z jego niewiedzy.

Klienci kombinują nie płacą kombinują jak tu zapłacić pozniej cwaniaczą itd.

Szary obraz Polskiej rzeczywistości.:blink:

nikomu nie zabraniamy składac ofert tanich albo nawet jeszcze tańszych niz allegro... ale jest regulaim i jak klient posiedzi troche na forum i poczyta... to będzie uznawał za niepowązne tego typu oferty

mała poprawka klient rzadko kiedy ma czas wyłowic coś w miare zrozumiałego dla siebie z forum :P niestety

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

https://www.allegro.pl/show_item.php?item=75936882

Sami zobaczcie, pozycjonowanie w dwie godziny :D

A ja biedny już kilkanaście razy tyle straciłem na czytanie tego forum a można było w dwie godziny :)

Do tego profesjonalista już 3 lata pozycjonuje ;)

I co ważne, do dmoza Cię doda.

Profesjonalista, no profesjonalista :D

Bo to co kocham to szanty. Lubisz także? A jak przychodzi zima i brakuje mi żagli wchodzę na forum żeglarskie.

Jeśli chcesz dodać swoją stronę do kolejnego qlweba to zobacz katalog stron.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności