Skocz do zawartości

Strona niedostępna w przeglądarkach.

OnlyTrue

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Nie jestem pewien dokładnie czy mój problem mieści się w pozycjonowaniu i pokrewnych.

Ale nie wiem jak poradzić sobie z moim problemem.

Dokładniej. Posiadam na kumpla ftp swój folder. I tam mam umieszczonych kilka stronek.

Stronki podpiąłem pod domeny kupione na home.pl

Wszystko niby pięknie strona przez domene działa.

Ale w źródle strony zamist kod z indexu strony mam coś takiego

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Frameset//EN" "https://www.w3.org/TR/html4/frameset.dtd">
<HTML><HEAD><TITLE></TITLE></HEAD>
<FRAMESET ROWS="*"><FRAME NAME=997 NORESIZE SRC="https://nazwadomeny.pl/folder/strona.html">
<NOFRAMES><BODY><A HREF="https://nazwadomeny.pl/folder/strona.html">click here</A></BODY></NOFRAMES></FRAMESET></HTML>

I przez to nie widać meta tagów z indexu i w żaden sposób strony nie można znaleźć w przeglądarce. Nie wiem w czym tkwi problem.

Sorry jeśli problem mój nie łapie się w tematyce pozycjonowania.

Z góry dzięki za odp.

/edit

Nie wiem jak zmienić nazwe tematu.

Ofc. chodzi mi o wyszukiwarki a nie przeglądarki.

Zamiast podpiąć domenę pod katalog , masz zrobione przekierowanie przez ramkę.

Musisz dodać domenę na DNS;ach hostingu, przypisać domenę do katalogu ze stroną.

A w Home wprowadzić DNSy hostingu

hmm w panelu administracyjnym hostingu dodalem domene.

dostałem dwa adresy dns z ip

w panelu administracyjnym home.pl

zostawiłem puste przekierowanie WWW

a niże w polach zewnętrzy dns

wpisałem te dwa adresy które dostałem w panelu hostingu

po tym dostałem taki monit

"Zmiany w konfiguracji domeny zostały zapisane. Uwaga! Propagacja zmiany serwerów DNS może potrwać do 30 godzin."

Czyli co po tym czasie mogę się spodziewać już, że będzie ok. ? Czy jeszcze coś trzeba zrobić.

Bo w sumie teraz nie wiem jak to funkcjonuje.

Przkierowanie WWW jest puste wpisane sa tylko te DNS a strona wyświetla się. Jak on ją znajduje? Czy zmiany nie zostały jeszcze uaktualnione ?

Do kilku(nastu) godzin powinny się rozpropagować DNS'y. Po tym czasie powinno być ok.

Teraz stronę odnajduje tak jak poprzednio, ponieważ osobiście `widzisz` starą konfigurację (tj. przekierowanie).

KryptoPoradnik - twoje źródło wiedzy o kryptowalutach

Dyskusje o kredytach i pożyczkach - Forum Kredytowe | Kantory walut online - KantoryWalut.pl     

Kod wydaje się znajomy.Mi to przypomina hosting np na republice z onetu czy na za.pl gdzie kod strony pakowany jest do ramki czy skryptu. Chodzi głównie o wyświetlanie reklam na stronach, reklam z hostingu oczywiście.Tylko naprowadzam ale warto sprawdzić. Z pozycjonowniem wielkiej trgedii nie ma choć wyglada kiepsko.

Mi to przypomina ich cudo u nich, które dokleja kod do strony (przykladowo stopke moze doklejac automatycznie). No, ale może rzeczywiście to te DNS-y.

Murzasichle noclegi - tanie, 10km do Zakopanego

Forum wielotematyczne

Sichle - szczegóły na PW

Witam ponownie.

Walczyłem na kilka sposobów z tym i dalej nici.

Za małą wiedze mam z tym związaną żeby sobie z tym poradzić.

Na warsztat wziąłem moją domenę

sloniczeczek.info

tak wygląda zarzadzanie DNS w panelu administracyjnym hostingu

78928879.jpg

a to okno zarządzania domeną home.pl

45661365.jpg

index strony sloniczeczek.info leży na serwerze kumpla w moim folderze. kumpel ma serwer kupiony na linuxpl wraz z domeną. adres do mojej strony podaję przez jego domenę z którą kupił serwer. czyli jak widać na screenie lateforkicks.info/slq/index.html < to jest index mojego sloniczeczek.info

I niestety w dalszym ciągu co bym nie zrobił wyświetla się ten kod z ramką z home.

Nie mam pojęcia jak sobie z tym poradzić.

Których danych z zarzadzania dns z hostingu powinienem skorzystać i gdzie je wpisać.

Ustaw w home.pl zewnętrzne serwery DNS, DNS1: dns10.linuxpl.com, DNS2: ns10.linuxpl.com. Po kilku godzinach DNS się odświeży i będzie wskazywał na serwer linuxpl.com, bez przekierowania.

Pliki strony będziesz musiał przenieść z domains/lateforkicks.info/public_html/slq/ do domains/sloniczeczek.info/public_html/.

Ok super.

A jest jakaś możliwość dostania się do tego miejsca /domains/sloniczeczek.info/public_html/ inaczej niż przez menadżer plików panelu administracyjnego to raz.

A dwa przeniosłem za pomocą tego menadżera plików index.html z lateforkicks.info/slq/index.html ale teraz jaka jest ścieżka dostępowa do tego pliku które moge wpisać na home.pl

chyba nie to https://lateforkicks.info:2222/CMD_FILE_MAN...html/index.html ??

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności