Skocz do zawartości

Procent mocy przeniesionej przy przekierowaniu 301

Dmn

Rekomendowane odpowiedzi

Próbował ktoś kiedyś ocenić jaki procent mocy z linków przekazywany jest domenie przy przekierowaniu 301?

Jak wiadomo przy przekierowaniu zaleca się zmianę wszystkich linków z domeny przekierowywanej na przekierowywaną jednak nie zawsze jest to możliwe.

Jestem ciekaw czy linki dla domena1.pl przy przekierowaniu (301) jej na domena2.pl wpłyną tak samo jeżeli te same linki ustawiłbym bezpośrednio na domena2.pl

Aerozole Pojemniki aerozolowe Produkcja i napełnianie aerozoli

Samochody Beach Buggy

Próbował ktoś kiedyś ocenić jaki procent mocy z linków przekazywany jest domenie przy przekierowaniu 301?

Jak wiadomo przy przekierowaniu zaleca się zmianę wszystkich linków z domeny przekierowywanej na przekierowywaną jednak nie zawsze jest to możliwe.

Jestem ciekaw czy linki dla domena1.pl przy przekierowaniu (301) jej na domena2.pl wpłyną tak samo jeżeli te same linki ustawiłbym bezpośrednio na domena2.pl

W Webmaster Tools jest opcja przeniesienia kontentu na inną domenę. Nie pamiętam teraz jak się to dokładnie nazywa. Tą opcją można przenosić serwis na inną domenę bez straty PR.

Bildero - super wydajny serwer zdjęć, możliwość skalowania w locie, zoom, zdjęcia obrotowe (360 stopni), własny znak wodny i wiele innych możliwości.

Jaki procent, tego nie powiem, ale na początku roku miałem przypadek strony pozycjonowanej bezpośrednio na kilkanaście haseł + 5 haseł poprzez 301, wszystkie 5 haseł zleciało makabrycznie, cała reszta została bez zmian, po 4-5 tygodniach pojawił się wywiad z Matt'em, które powiedział, że 301 nie przenosi (jak oni to ładnie nazywają) PageRanku :)

Jeśli chodzi o ukrywanie linków, to się nie da ukryć, są narzędzia, które wskażą linki z 301, więc szkoda zachodu...

Jaki procent, tego nie powiem, ale na początku roku miałem przypadek strony pozycjonowanej bezpośrednio na kilkanaście haseł + 5 haseł poprzez 301, wszystkie 5 haseł zleciało makabrycznie, cała reszta została bez zmian, po 4-5 tygodniach pojawił się wywiad z Matt'em, które powiedział, że 301 nie przenosi (jak oni to ładnie nazywają) PageRanku :D

Jeśli chodzi o ukrywanie linków, to się nie da ukryć, są narzędzia, które wskażą linki z 301, więc szkoda zachodu...

Wydaje mi sie ze dużo zależy tu też od wielkości serwisu. Jeżeli serwis jest duży ( wiele tysięcy podstron w indeksie ) - wtedy może nasępić znaczny spadek, ponieważ Google musi "zauważyć" przekierowanie dla każdej podstrony.

p.s. SMYS Twoj katalog ma juz pr3 - gratulacje :)

reasumując waszą dyskusję dochodzi się do wniosku że 301 jest psu na bude i nic nei daje.

Skoro tak to po co dyskutujecie ?

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności