Skocz do zawartości

Link z strony głownej presell

muchman13

Rekomendowane odpowiedzi

witam

Od jakiegos czasu pozycjonuje swoją stronę + podstrony na jakies tam frazy wsumie bedzie okolo 10, w tym strona główna na 4 frazy. Dotarlem do 5 strony gooogle i zatrzymalem sie. Równolegle tworze jednego preslla o tematyce scisle zwiazanej z strona, unikalna treść, zero linków długie atykuły itp. Planowalem dodac link z strony glownej, gdzies tam w menu z anchorem nazwa_domeny.pl. aby zwiekszyc liczbe linkow do strony

i pytanie za 100pkt potrafi ktoś przewidzieć efekt takiego linku dla pozostałych 4 fraz.

Kiedys dla innej strony dodawalem link z glownej strony katalogu i efekt byl przeciwny do zamierzone stad moje obawy.:)

pzdr

Mialem na mysli znaczenie miejsca w ktorym umieszczony jest link, nie bedzie to link w tresci artykulu tylko w slupku menu, czy to ma wplyw??

i druga sprawa o ktora mi chodzilo to czy : dla frazy np "czerowne korale" maja znaczenie linki z strony z anchor "korale.pl", bo takimi linkami chcialem dopalic strone

Dołącze się do pytania o umiejscowienie linków. Z tego co mi wiadomo google gorzej traktuje linki ze stopek, a jak jest w przypadku właśnie "słupku menu" i linku bezpośrednio w treści? Który link jest lepszy? Czy może jeszcze gdzieś indziej warto umieszczać linki?

Będę wdzięczny za pomoc :)

moody, to tylko domysły i spekulacje. :)

Tak samo jak teorie na temat różnych ip, "tematycznych" linków oraz ich "lokalizacja" na stronie, a wpływ na pozycjonowaną stronę.

Osobiście staram się umieszczać linki tak, aby ich rozmieszczenie wyglądało jak najbardziej przypadkowo, nie trzymając się szczerze jakiegoś schematu.Zalecane jest umieszczanie linków w tekście.

W skrócie, postaw się w sytuacji właściciela strony, który nie jest zainteresowany pozycjonowaniem, a chciałby umieścić link do innej strony, która jego zdaniem jest wartościowa oraz może stanowić "uzupełnienie" brakujących lub podobnych informacji.Po czym zadaj sobie pytanie, czy wrzuciłbyś taki link w stopkę.

Czyli linkuj tak, aby wyglądało to w miarę "naturalnie" ;]

I wszystko jasne, dzięki za pomoc :)

It management - nie jestem w stanie zapamiętać źródła wszystkich informacji jakie codziennie czytam, a co dopiero pamiętać je przez kilkanaście dni. Nie widzę w tym nic dziwnego.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności