Skocz do zawartości

Początkująca

Ayla

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 31
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Jesli wybierasz hosting to zapomnij o firmach Typu Omnihost itd... dlaczego ?

1. brak nr tel

Nie jestem pracownikiem Omnihost, ale pozwól, że na to odpowiem.

Numeru telefonu faktycznie nie ma, ale za to maile lądują bezpośrednio na telefony komórkowe całej ekipy omnihost.

Korzystałem z kilku hostingów i co jak co, ale Omnihost to jedyna firma, która udziela wsparcia technicznego dosłownie 24h/dobę - sprawdzone kilka razy w praktyce ;)

No ale panowie, to nie o tym temat.

Forum PiO jest jak najbardziej dobrym miejscem, aby poznać podstawy SEO.Czasami na bardziej istotne kwestie, udzielane są "wymijające" odpowiedzi lub nie ma ich wcale - no, ale nie można wymagać od innych, aby podali wszystko od razu na tacy.

Inne bardzo dobre źródło pozyskiwania wiedzy oraz moim zdaniem najlepsze, to prywatne zloty SEO, które w miarę regularnie są organizowane, między innymi na tym forum.

Można przy piwie poznać wiele ciekawych osób oraz przy okazji pogadać konkretnie o SEO :)

Koledzy Ci zle radza... ja podam Ci lepsza sciezke....

Jestes sweet, jestes sexy uwodzisz jakiegos seowca... pol roku znajomosci i mozesz szalec w branzy... wrzuc zdjecie jakiejs goracej blondi czy bruneci do avataru a zobaczysz jak koledzy beda chcieli Ci pomagac.

Kolejna metoda : staz w jakiejs firmie seo

Czytanie tego forum jako poczatkujaca osoba mozna sobie odpuscic , zbyt wiele nieprawdziwych informacji , niczym nie popartych bazujacych na "czytalem gdzies .... " anie wlasnych obserwacjach czy doswiadczeniu.

Ja nawet dla brzydkiej dziewczyny bym pomógł z prostego powodu:) W naszej branży nie ma zbyt wiele kobiet a przydało by się ozdobić branże, tak więc jak dziewczyna potrzebuje jakiegoś mini szkolenia czy pytania to zawsze może walić do mnie...

Co do hostingu to polecam www.szybki-serwer.pl < Dużo ip tanio, a z czegoś mniej seo to www.hejnet.pl

A co do nauki czytać szukać testować i pytać tutaj:) Zawsze ktoś pomoże;)

dziękuję za tak liczne i szybkie odpowiedzi:)

przypuśćmy, że chciałabym postawić sobie zaplecze.

czy wystarczy mi do tego 1 hosting?

czytałam, że nie jest to dobra praktyka, gdy strony linkujące do siebie mają jedno ip, a nawet tego samego właściciela domeny.

linkowaniezaplecza.png

znalazłam taki schemat i pochlebne opinie o nim. myślę, że na początek to dobra opcja:)

Czytanie tego forum jako poczatkujaca osoba mozna sobie odpuscic , zbyt wiele nieprawdziwych informacji , niczym nie popartych bazujacych na "czytalem gdzies .... " anie wlasnych obserwacjach czy doswiadczeniu.

Szanuję Cię, bo temat znasz (czytam posty) i wiedzę ładnie prezentujesz, ale z tym, żeby nie czytać forum to się zagalopowałeś. Jest na tym forum tyle informacji, że czytając sam dział "dla początkujących" można zdobyć dużą wiedzę. Kwestia tylko umiejętności czytania, analizowania i wyciągania odpowiednich informacji, wniosków.

Nie tylko ludzie którzy "czytali gdzieś" brali udział w dyskusji w tym dziale, a niekompetencja w większości przypadków była tępiona.

Pozdrawiam M.

Lustra magazynowe - Firma "Szymkowiak" - lustra przemyslowe

sklep-nurkowy.png

Problem taki z czytanie forum dla poczatkujacej osoby jest ,ze nie ma ona zadnej mozliwosci realnej oceny wiedzy tu przedstawionej. Przyklady postepowan propagowanych na forum PIO:

1. Jesli katalogujesz to tylko po kilka kat dziennie bo inaczej zle (bulshit )

2. Jedyna sprawdzona metoda jest wlasne zaplecze (rowniez nieprawda - wystarczy zerknac na naszych wschodnich sasiadow )

3. Tematycznosc linkow - chyba ulubiony temat na Pio

To tylko kilka malych przykladów.

Generalnie musisz zaczac od postaw czyli : jak dobrac slowa kluczowe, jak poprawic strone pod katem seo, jak ocenic konkurencje. W drugim etapie mozesz sobie poczytac o metodach zdobywania linkow.

Załóż stronę i zacznij stosować wiedzę w praktyce. Tylko to pozwoli Ci osiągnąć sukces :D

Oczywiście kluczową rolę odgrywa także wiedzę, dlatego powinnaś czytać forum, a jako punkt startowy polecam książkę "Pozycjonowanie w wyszukiwarkach internetowych Wydanie II", która jest jedną z najlepszych pozycji na rynku!

Witam Ciebie cieplutko,

Smignij sobie Kochana po forum. Tam znajdziesz "perelki" techniczne: co , z czym, gdzie i jak.

poszukaj swojego silnego punktu, musi byc na tyle silny, ze bedziesz pewna, ze to potrafisz robic najlepiej, pozniej zacznij spacer po branzach, ogladaj co oferuja i w jakim nasileniu anagazuja sie - poznaj Ich silne strony, Ich punkt ktorego sie trzymaja i pelegnuja.

I delikatnie wejdz w rynek, jak kochanek w dziewice. :D

pozdrawiam

zamgla

a w miedzyczasie zarejestruj sie na Webpozycja.pl , tam dowiesz sie czego szukaja potencjalni zainteresowani.

hmmm

moze brzmi zbyt pewnie to co napisalam, ale ostatnie wolne dni spedzilam wlasnie na tym samym co i Ty.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności