Skocz do zawartości

Strategia zdobywania pozycji

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, chciałbym się dowiedzieć jaką strategie wybieracie przy wymianie linkami, które stosujecie (również kombinacje strategii), albo po prostu która wygląda na najkorzystniejszą waszym zdaniem:

1. wybieram jedną frazę uzyskuję na nią top1, kolejna fraza - top1, następna top1 i tak analogicznie aż do uzyskania top1 przez wszystkie frazy które wybrałem

2. wybieram kilka fraz, pozycjonuje do np top20, patrzę ile wejść jest z jakich fraz i następne najkorzystniejsze frazy dalej pozycjonuję w kierunku top1

3. sprawdzam w statystykach z których fraz jest najwięcej wejść i pozycjonuję je do top1

4. sprawdzam w statystykach z których fraz jest najwięcej wejść i pozycjonuję je do np top10

5. mam kilka fraz w np top10 ale wybieram te których jeszcze w np top10 nie ma a chciałbym żeby były

6. wybieram np 20 fraz i równomiernie je pozycjonuję

7. nie przestaję pozycjonować danej frazy mimo top1

8. pozycjonuję tylko do np top10 dalej liczę na linki organiczne

9. sprawdzam przewidywany ruch w KeywordToolExternal - i pozycjonuję najlepsze frazy do np top10

10. sprawdzam przewidywany ruch w KeywordToolExternal - i pozycjonuję najlepsze frazy do top1

11. inne (dopiszcie propozycje)

Tak właśnie tak myślę w końcu po to jest to forum żeby dzielić się wiedzą.
nawet jeśli ktoś napisze Ci więcej to nie łudź się, że będą to informacje kluczowe lub wypracowane samodzielnie w wyniku testów i miesięcy pracy. To nie ta branża kolego.

Ogólnie to najwięcej można się właśnie dowiedzieć na tym forum, jednak te informacje trzeba "skubać", wiem to ze swojej historii :)

W dziale "Dyskusje" jest dużo cennych info.

Ps. a to forum nie jest by dzielić się wiedzą, z resztą jak każda strona, prócz Wikipedii, tylko po to by zarabiać na site, treści i na reklamach.

Ja myślę, ze nie potrzebnie zadajesz te wszystkie pytania:) przecież masz w stopce narzędzie, które miażdży wszystko i o którym właśnie toczy się rozmowa:)

tutaj: https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...=94840&st=0

:]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności