Skocz do zawartości

UWAGA na GoogleSeoToolbar

milkus

Rekomendowane odpowiedzi

Byłem zmuszony założyć nowe konto ponieważ tamto zostało zablokowane.

Kilka słów wyjaśnienia z mojej strony:

1. Celem stworzenia strony była satyra coraz to nowszych automatycznych programów i systemów do pozycjonowania, posiadających xxx opcji, strona powstała dla żartu, już po samej grafice widać że takie opcje są odrealnione, np zablokuj spam report, zniszcz konkurencje

2. Odnośnik do domeny p0p.pl pojawił się dlatego, ponieważ jakiś czas temu można było utworzyć na niej swoją własną darmową listę mailingową, na początku działało bez zastrzeżeń,niestety nie wiem w którym momencie na stronie podmieniono treść.

3. Administrator p0p.pl wykorzystał to przekierowanie (zapewne również i inne bo w kopi google jest jeszcze kilka podobnych podstron), tworząc "ofertę" z płatnością sms podając mój adres mail, chociaż na samej stronie podawałem że jest to projekt całkowicie darmowy.

4. Z racji wprowadzenia w błąd, podania dla numeru 92568 ceny 2,44 która w rzeczywistości wynosi 30,50 brutto, zgłosiłem naruszenie zasad do dotpay.pl, mam nadzieję że zablokują to konto, zgłosiłem również działanie na moją szkodę oraz celowe wprowadzanie w błąd konsumenta administratorowi hostingu host-sms.pl, nie wiem jak sprawa się zakończy, ale póki co pod domena wyświetla się "konto zostało zawieszone" co uniemożliwi dalsze działanie i wyłudzanie pieniędzy oszustowi.

5. Przepraszam za wszystkie nieprzyjemności związane z wprowadzeniem w błąd, strona miała być żartem ale niestety stało się tak że użytkownik "milkus" został oszukany i uważam że nie należy tego tak zostawić, wyłudzenie to wyłudzenie, nie ma znaczenia czy 5zł czy 55, ale odpowiedzialność w tym wypadku ponosi właściciel serwisu/domeny p0p.pl, nie miałem żadnego wpływu na treści tam zamieszczone.

6. Osobiście proponuję zgłoszenie sprawy na policję jako wyłudzenie.

7. Proszę mnie nie obrażać, nie zasłużyłem sobie na takie traktowanie, nie jest miło czytać posty takimi określeniami jak "dupek" rozumiem że sytuacja jest nieprzyjemna budzi wiele emocji ale mimo wszystko są pewne granice

• Odpowiedzi 33
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Byłbym skłonny uwierzyć w to tłumaczenie, zainteresowałem się tym "super narzędziem" z miesiąc temu jak tylko pojawił się banner na PiO i na żadnym etapie próby pobrania tego cuda nie dostałem informacji o wysyłaniu jakiegokolwiek smsa.

Po za tym od razu było widać, że to jakiś żart :zeby: Choć teraz okazuje się, że żart niesmaczny

Dzień bez afery na PiO jest dniem straconym :)

small_logo_footer.jpg

1. Celem stworzenia strony była satyra coraz to nowszych automatycznych programów i systemów do pozycjonowania, posiadających xxx opcji, strona powstała dla żartu, już po samej grafice widać że takie opcje są odrealnione, np zablokuj spam report, zniszcz konkurencje

W to można uwierzyć. Strona wyglądała na żart:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności