Skocz do zawartości

czy to jest zaplecze?

darteye

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie

natknalem sie na kilka ciekawych postow tutaj na forum, ale jednak sa one opisywane bardziej pod konkretny temat a ja nie rozumiem pewnych zagadnien, mam nadzieje, ze ktos mi to wyjasni ......chcialbym zapytac, czy moglbyscie mi wyjasnic pewien aspekt dotyczacy pozycjonowania, zastanawiaja mnie wordpressy dzialajace bardziej jako blog czy tez precle i tutaj tez moje pytanie czy to jest budowanie zaplecza? na tym to polega? ze jest np. firma o nazwie test-produkty.pl i tworze sobie bloga czy precla o nazwie test-produkty-sosnowiec.pl i to ma zbudowac silniejsza pozycje glownej domeny? i to samo tyczy sie zakladania katalogow? katalog musi zawierac czesc nazwy z pozycjonowanej domeny i wszystkie wartosciowe wpisy podnosza pozycje pozycjonowanej domeny dla ktorej jest zbudowany katalog? bede bardzo wdzieczny za podpowiedzi na czym to polega

pozdrawiam

Krótko wytłumaczę Ci o co chodzi.

W pozycjonowaniu liczą się linki.

Najlepsze są te linki - ze stron mocnych i powiązanych tematycznie - czyli jednym z rozwiązań będzie stworzenie takiego własnie miejsca(czyli zaplecza), aby umieścić później tam link.

I tak właśnie tworzysz sobie np blog gdzie piszesz na tematy powiązane ze stroną docelową, mało tego linkujesz tego bloga, by był mocną stroną.

Agencja SEO z Katowic Intoseo - Pozycjonowanie Katowice
Wynajem myjek przemysłowych i warsztatowych - www.myjki360.pl

Dywaniki samochodowe https://topdywaniki.pl/

Krótko wytłumaczę Ci o co chodzi.

W pozycjonowaniu liczą się linki.

Najlepsze są te linki - ze stron mocnych i powiązanych tematycznie - czyli jednym z rozwiązań będzie stworzenie takiego własnie miejsca(czyli zaplecza), aby umieścić później tam link.

I tak właśnie tworzysz sobie np blog gdzie piszesz na tematy powiązane ze stroną docelową, mało tego linkujesz tego bloga, by był mocną stroną.

czyli stwarzam sobie blog i pracuje nad jego silna pozycja z ktorego linkuje do siebie czy do strony ktora pozycjonuje i to mi ma pomoc w osiagnieciu wyzszej pozycji? czy to troszke nie za malo? zeby osiagnac konkretny efekt? pewnie musialbym ze 100takich blogow zalozyc?

Strony zapleczowe nie muszą mieć w nazwie domeny nazwy strony pozycjonowanej.

ok, rozumiem, czyli tak jak mi odpisal mmr88 tworzenie blogow, precli czy katalogow z ktorych linkuje do siebie?

p.s.

jeszcze jedno ...np. robie sobie katalog stron majac nadzieje, ze ktos zamiesci u siebie link zwrotny do mojego katalogu, w jaki sposob to pomaga pozycjonowanej stronie? w ten, ze jakis link prowadzi do katalogu, ktory jest na tej samej domenie na ktorej jest pozycjonowana strona? nawet jesli ma zupelnie inna nazwe? ...szukam jeszcze innych sposobow na podniesienie pozycji pozycjonowanej strony a z tego co wszedzie piszecie to jest niemal najwazniejsze, mam nadzieje dam rade u was tego sie dowiedziec jak to wszystko działa

Budowanie własnego zaplecza jest czasochłonne, kosztowne, wymaga doświadczenia i jest w wielu przypadkach po prostu nieopłacalne, zwłaszcza jak masz tylko jedną, własną stronę do pozycjonowania.

Na początek radziłbym skorzystać z zaplecza już gotowego innych userów - dodawaj stronę do katalogów i precli - jest dużo darmowych,

jeżeli masz jakieś fundusze, to dodawaj do płatnych, skorzystaj z gotowych narzędzi typu SyropLive (autopromocja). Obserwuj efekty a w między czasie powoli stawiaj własne zaplecze (jeżeli będziesz w ogóle potrzebował).

Budowanie własnego zaplecza jest czasochłonne, kosztowne, wymaga doświadczenia i jest w wielu przypadkach po prostu nieopłacalne, zwłaszcza jak masz tylko jedną, własną stronę do pozycjonowania.

Na początek radziłbym skorzystać z zaplecza już gotowego innych userów - dodawaj stronę do katalogów i precli - jest dużo darmowych,

jeżeli masz jakieś fundusze, to dodawaj do płatnych, skorzystaj z gotowych narzędzi typu SyropLive (autopromocja). Obserwuj efekty a w między czasie powoli stawiaj własne zaplecze (jeżeli będziesz w ogóle potrzebował).

narazie mam kilka stron do wypozycjonowania, poki co robie to testowo, zeby zobaczyc jakie sa efekty, a z biegiem czasu moze i zawodowo...

dodaje gdzie jest to tylko mozliwe, apropo platnych, jakimi kryteriami kierujecie sie czy dodac do platnego? bo pewnie nie kazdy platny katalog czy precelek jest wart dodania do niego swojego wpisu

Polecam Ci oblecieć tą listę - https://www.katalogiseo.info/katalogi,VIP - katalogi płatne oraz darmowe.

A jakimi kryteriami się kierujemy ? PR, wiek, ilość linków prowadzących do katalogu, ilość zaideksowanych podstron oraz to jak wygląda wpis po zaakceptowaniu.

Agencja SEO z Katowic Intoseo - Pozycjonowanie Katowice
Wynajem myjek przemysłowych i warsztatowych - www.myjki360.pl

Dywaniki samochodowe https://topdywaniki.pl/

Polecam Ci oblecieć tą listę - https://www.katalogiseo.info/katalogi,VIP - katalogi płatne oraz darmowe.

A jakimi kryteriami się kierujemy ? PR, wiek, ilość linków prowadzących do katalogu, ilość zaideksowanych podstron oraz to jak wygląda wpis po zaakceptowaniu.

dzieki za podpowiedz i liste, napewno dodam sie w pare platnych miejsc na poczatek, wlasnie od jakiegos czasu zaczynam selekcjonowac i jestem na etapie zdobywanie miejsc z wyzszym PR niz cala reszta

Warto jeszcze dodać ilość linków wychodzących z katalogu. Nieraz jest to np. 60 co dla mnie osobiście jest zbyt dużą ilością ;)

a co rozumiesz przez "linkow wychodzacych" ? jak mozna zmierzyc czy sprawdzic taka wartosc?

Pozycjonowanie to nie to samo co linkowanie. Oczywiście linkowanie jest elementem pozycjonowania ale są nimi tez optymalizacja strony czy też inne elementy.

Budowanie własnego zaplecza jak to już powiedzieli przedmówcy jest czasochłonne jednak plusem jego jest że jak ci pozycja poleci to wiesz na 100 % kto jest temu winny i możesz wyciągnąć odpowiednie wnioski z tego faktu.

Własne zaplecze to nie tylko precle czy katalogi ale każda forma stron powiązanych tematycznie na różnych skryptach, różnych ip, różnych i wiekowych oraz dobrze podlinkowanych domenach na jakich później umieszczasz linki do pozycjonowanych stron.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Nie zgodze sie z kolegami ze budowanie zaplecza jest pracochlonne. Dam przyklad :

1 domena + 9 subdomen = ok 100 tekstow po 100 znakow = 1 dzien lub 100-200 zl

instalacja wordpressow lub innych cms + templatki = 1-2 godziny

Linkowanie za pomoca kilku narzedzi - xrumer , profile na forach + serwisach spolecznosciowych , linki z blogow - 1-3 dni

Zaplecze nabiera sporej mocy (wiekszosc przez nas budowanych zaplecz laduje w top20-40 ) w ciagu 1-3 miesiecy.

Takich zaplecz dla klientow wykonalismy juz kilka.

Dobrego zaplecza nawet za mocno linkować nie trzeba (spamowanie for i blogów już całkiem zbędne), starczy bardzo dobry content oraz generowanie ruchu, komentarze, regularne wpisy. Ostatnio nawet bez żadnego linka, tylko za pomocą pingów i po przez regularne wpisy udało mi się top10 zdobyć na frazy posiadające 1 730 000 wyników i generujące całkiem przyzwoity ruch jak na taki nakład pracy.

Darteye, zastanów się także nad wybraniem innych skryptów niż wp, tego jest pełno, może drupal, joomla? Te skrypty o wiele rzadziej kończą jako zwykłe zapleczówki, chociaz i wp mocno przerobiony wygląda i daje całkiem niezłe efekty.

Pozycjonowanie to nie to samo co linkowanie. Oczywiście linkowanie jest elementem pozycjonowania ale są nimi tez optymalizacja strony czy też inne elementy.

Budowanie własnego zaplecza jak to już powiedzieli przedmówcy jest czasochłonne jednak plusem jego jest że jak ci pozycja poleci to wiesz na 100 % kto jest temu winny i możesz wyciągnąć odpowiednie wnioski z tego faktu.

Własne zaplecze to nie tylko precle czy katalogi ale każda forma stron powiązanych tematycznie na różnych skryptach, różnych ip, różnych i wiekowych oraz dobrze podlinkowanych domenach na jakich później umieszczasz linki do pozycjonowanych stron.

rozne ip, rozne domeny wiekowo to napewno czytalem o tym gdzies, no ale taka forme to juz budowanie z czasem, bede mial to na uwadze

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności