Skocz do zawartości

czy to jest zaplecze?

darteye

Rekomendowane odpowiedzi

Kyan

Trudnosci frazy nie ocenia sie po ilosci wynikow. To jest typowy blad.

Samymi pingami i trescia niestety nie pokonasz konkurencji. Po to stosuje sie linkowanie zapleczowek aby dac im sile linkowania. Chcesz to na pw pokaze Ci kilka fraz gdzie strony klienta pozycjonowane taka zapleczowka wygrywaja ze stronami pozycjonowanymi np. przez pierwszemiejsce.pl

Nie zgodze sie z kolegami ze budowanie zaplecza jest pracochlonne. Dam przyklad :

1 domena + 9 subdomen = ok 100 tekstow po 100 znakow = 1 dzien lub 100-200 zl

instalacja wordpressow lub innych cms + templatki = 1-2 godziny

Linkowanie za pomoca kilku narzedzi - xrumer , profile na forach + serwisach spolecznosciowych , linki z blogow - 1-3 dni

Zaplecze nabiera sporej mocy (wiekszosc przez nas budowanych zaplecz laduje w top20-40 ) w ciagu 1-3 miesiecy.

Takich zaplecz dla klientow wykonalismy juz kilka.

czyli jesli chce wypozycjonowac konkretniej strone to na koncie na ktorym "wisi" sobie strona zakladam kilka subdomen na ktorych zakladam wordpressy(blogi,precelki,katalogi) i to zaczyna dzialac na moja korzysc?

Kyan

Trudnosci frazy nie ocenia sie po ilosci wynikow. To jest typowy blad.

Samymi pingami i trescia niestety nie pokonasz konkurencji. Po to stosuje sie linkowanie zapleczowek aby dac im sile linkowania. Chcesz to na pw pokaze Ci kilka fraz gdzie strony klienta pozycjonowane taka zapleczowka wygrywaja ze stronami pozycjonowanymi np. przez pierwszemiejsce.pl

Masz racje, jednak nie chcę po prostu tej frazy zdradzać, a w ten sposób mogę przybliżyć do tego, że nie jest to fraza typu "wypas owiec w bieszczadach" :D

Masz racje, trzeba linkować, jednak jeśli masz super content oraz regularnie dodajesz newsy na ten blog/zaplecze przy czym pojawiają się komentarze użytkowników to o wiele, wiele łatwiej osiągnąć planowane wyniki i nie trzeba przy tym masowo atakować innych blogów i for w celu zdobycia linków.

Dobrego zaplecza nawet za mocno linkować nie trzeba (spamowanie for i blogów już całkiem zbędne), starczy bardzo dobry content oraz generowanie ruchu, komentarze, regularne wpisy. Ostatnio nawet bez żadnego linka, tylko za pomocą pingów i po przez regularne wpisy udało mi się top10 zdobyć na frazy posiadające 1 730 000 wyników i generujące całkiem przyzwoity ruch jak na taki nakład pracy.

Darteye, zastanów się także nad wybraniem innych skryptów niż wp, tego jest pełno, może drupal, joomla? Te skrypty o wiele rzadziej kończą jako zwykłe zapleczówki, chociaz i wp mocno przerobiony wygląda i daje całkiem niezłe efekty.

bardzo Ci dziekuje, pewnie na wp bym sie tylko opieral, a tak zobacze co moge zdzialac na drupal czy joomla - choc ten ostatni jakos zawsze mnie nie pociagal, dzieki za wskazowke

Ostatnio nawet bez żadnego linka, tylko za pomocą pingów i po przez regularne wpisy udało mi się top10 zdobyć na frazy posiadające 1 730 000 wyników i generujące całkiem przyzwoity ruch jak na taki nakład pracy.

za pomocą pingow? - a przyblizysz co to za sposob? bo jedynego pinga jakiego znam to polecenie diagnozowania polaczenia :D

Nie zgodze sie z kolegami ze budowanie zaplecza jest pracochlonne. Dam przyklad :

Linkowanie za pomoca kilku narzedzi - xrumer , profile na forach + serwisach spolecznosciowych , linki z blogow - 1-3 dni

Zaplecze nabiera sporej mocy (wiekszosc przez nas budowanych zaplecz laduje w top20-40 ) w ciagu 1-3 miesiecy.

Takich zaplecz dla klientow wykonalismy juz kilka.

czyli jesli chce wypozycjonowac konkretniej strone to na koncie na ktorym "wisi" sobie strona zakladam kilka subdomen na ktorych zakladam wordpressy(blogi,precelki,katalogi) i to zaczyna dzialac na moja korzysc?

Jasne a ja na wypas owiec czy też wrzód na d...e to mam nawet pierwsze miejsca

Nie każdy stawia spam pod sprzedaż punktów. Prosze nie myl go z zapleczem

Pewnie, uzupełnienie go o unikalne własne treści pisane z palca pewnie tez ?

To nie jest linkowanie tylko spamowanie i zatrówanie życia administratorom tych serwisów którzy muszą potem ten shet usuwać.

Zaplecz się nie pozycjonuje to raz, dwa że wyżej już ci napisałem że ja mam nawet kila na pierwszych pozycjach :D

Takich zaplecz dla klientow wykonalismy juz kilka

Szkoda mi tych ludzi, że na ich niewiedzy żerują potem tacy pseudospecjaliści jak ty

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Dobrego zaplecza nawet za mocno linkować nie trzeba (spamowanie for i blogów już całkiem zbędne), starczy bardzo dobry content oraz generowanie ruchu, komentarze, regularne wpisy. Ostatnio nawet bez żadnego linka, tylko za pomocą pingów i po przez regularne wpisy udało mi się top10 zdobyć na frazy posiadające 1 730 000 wyników i generujące całkiem przyzwoity ruch jak na taki nakład pracy.

Darteye, zastanów się także nad wybraniem innych skryptów niż wp, tego jest pełno, może drupal, joomla? Te skrypty o wiele rzadziej kończą jako zwykłe zapleczówki, chociaz i wp mocno przerobiony wygląda i daje całkiem niezłe efekty.

bardzo Ci dziekuje, pewnie na wp bym sie tylko opieral, a tak zobacze co moge zdzialac na drupal czy joomla - choc ten ostatni jakos zawsze mnie nie pociagal, dzieki za wskazowke

Ostatnio nawet bez żadnego linka, tylko za pomocą pingów i po przez regularne wpisy udało mi się top10 zdobyć na frazy posiadające 1 730 000 wyników i generujące całkiem przyzwoity ruch jak na taki nakład pracy.

za pomocą pingow? - a przyblizysz co to za sposob? bo jedynego pinga jakiego znam to polecenie diagnozowania polaczenia :D

wp automatycznie pinguje wpisy, w opcjach jest lista serwerów, do których wysyłane są pingi, warto ją poszerzyć, listy można wygóglować, warto też skorzystać z https://pingomatic.com/ lub z autorskich rozwiązań, jednak najważniejszy jest ten "ruch", czyli dodawanie newsów, komentarze itd, blog musi żyć

Panie Gielo. Prosilbym inwektywy zachowac dla siebie.

Prosze o przedstawienie dowolnej wypozycjonowanej przez siebie strony na trudna fraze to mozemy wtedy podyskutowac o metodach pozycjonowania.

Sadze,ze malo wiesz o wordpresie i wykorzystaniu chociazby xml-rpc do wysylania tresci .

Niestety cale zdobywanie linkow to spamowanie :

katalogi

precle

posty na forach

posty na blogach

swl

Czy mam zrobic dokladna analize strony, która masz w profilu zeby ze szczegolami przedstawic Twoje metody pozycjonowania ?

https://www.now1.eu/

Nie ma metod niespamerskich (pomijajac wymiane linkiem ) na zdobycie sporej ilosci linkow.

Jesli przedstawiasz jakas teorie to w takim razie poderzyj ja argumentami.

Dlaczego nalezy pozycjonowac zaplecze ?

Odpowiedzcie sobie na pytanie : ktory link jest bardziej wartosciowy , zakladamy ze mamy ta sama strone :

znajduje sie ona na haslo X w top 30 lub znajduje sie poza top500 ?

Oczywiste jest, ze im strona znajduje sie wyzej na pozycjonowane przez nas haslo tym link z niej prowadzacy powinien byc mocniejszy.

wp automatycznie pinguje wpisy, w opcjach jest lista serwerów, do których wysyłane są pingi, warto ją poszerzyć, listy można wygóglować, warto też skorzystać z https://pingomatic.com/ lub z autorskich rozwiązań, jednak najważniejszy jest ten "ruch", czyli dodawanie newsów, komentarze itd, blog musi żyć

Wystarczy ten adres co ma go wp w standardzie. To jest RPc jak się nie mylę więc wysyłając tam pinga on sam rozsyła je dalej po innych serwisach pingujących więc nie musisz dodawać innych adresów pingujących.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Jesli masz je na odzielnych ip i sa one dobrze podlinkowane + np jeszcze linkujesz wzajemnie to tak.

hmm skoro subdomeny przynależą do domeny głównej, to stawia sie je na tym samym serwerze, w jaki sposob moga miec rozne ip? czy chodzi poprostu o zalozenie w zupelnie innym miejscu nazwe zawierajaca: subdomena.stronaglowna.pl

?

Edycja dns'ow.

Dodajesz A record z innymi ip i masz subdomene na innym ip.

pewnie ta edycja DNSow nie odbywa sie we wlasnym zakresie bo nigdy nie widzialem takiej opcji w panelach administracyjnych zakladanych kont na serwerach, tylko przy skierowanej prosbie do admina

p.s.

a co sadzisz (sadzicie), o linkowaniu ze swojej strony do wartosciowych artykulow z PR3 i wyzej? np. u siebie jakas podstrona artykuly i linkowanie wychodzace, ktore niby tez jest bardzo wazne dla pozycjonowanej strony?

• 2 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności