Skocz do zawartości

Hosting pod portal z dużym obciążeniem

BlackHat

Rekomendowane odpowiedzi

Ja tam nie lubię się bawić w jakieś eksperymentalne setupy wymagające maga-linux-adminów. Im prościej - tym lepiej.

CDN na nginx, reszta na apache (dobry, stabilny prefork). Dodatkowym plusem jest, że ciastka nie są serwowane dla statycznego contentu a expire cache można ustawić do przodu w nieskończoność. Brak myślenia na starcie projektu i potem trzeba się bawić w reverse proxy, litespeedy i inne cuda (a apache to jednak apache). Nawiasem mówiąc każdy skrypt w PHP powinien mieć możliwość serwowania statycznych elementów przez oddzielny serwer.

• 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 48
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Proszę o poradę. Jaki hosting wybrać dla ruchu w granicach 40 tyś. odsłon dziennie? Obecnie mam w progreso, ale to co w ostatnich dniach się u nich wyprawia to skandal. Nie dość, że nie są tani, to jakoś usług pozostawia wiele do życzenia.

@40 tyś. odsłon dziennie?

Panie Kolego to nie takie pojedyncze, bo wydajność danego serwera / konta jest zależna od oprogramowania na jakim jest dany serwis, a konkretnie jego optymalizacji, ilości, złożoności zapytań SQL, zastosowania cache itd...

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

@40 tyś. odsłon dziennie?

Panie Kolego to nie takie pojedyncze, bo wydajność danego serwera / konta jest zależna od oprogramowania na jakim jest dany serwis, a konkretnie jego optymalizacji, ilości, złożoności zapytań SQL, zastosowania cache itd...

Serwis jest postawiony na zend frameworku, ilość i złożoność zapytań mała.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

• 2 miesiące temu...

Siemka,

temat wraca jak bumerang, a z racji że minęło trochę czasu, potrzebuję świeżych informacji.

Muszę dokładnie opisać moje wydatki (dla UE), w których chcę zawrzeć hosting.

Portal jeszcze nie istnieje, ale dajmy na to, że w ciągu najbliższego roku będzie generował w najlepszych momentach ok 5,000 UQ odwiedzin dziennie.

Portal będzie składał się z części informacyjno-społecznościowej, oraz forum dyskusyjnego.

Jakie rozwiązanie dla takiego portalu jest najlepsze na najbliższe 12 miesięcy?

Czy "Business Server" z homa to dobry wybór?

jestem totalnie zielony jeśli chodzi o wybór odpowiedniego hostingu.

cena nie powinna przekraczać max. 3,000 zł rocznie.

naughty.gif

Urok unijnych dotacji to całkowity debilizm realizowanych przedsięwzięć. Na przykład tutaj... próba doboru hostingu do czegoś, czego nawet nie ma :D

Ja bym próbował wybrać najdroższy mający szanse na akceptację. Najwyżej portal będzie lepiej chodził :) To czego potrzebujesz jest bez znaczenia. Weź sobie jakiś dobry VPS z adminem w Polskiej firmie :)

5kUQ dziennie i chcesz coś na miarę eq4? ;) Po co? No chyba, że to jakiś mega nieoptymalny skrypt w innym wypadku wystarczy stary pentium4 i 512MB ram ;)

Skoro masz inne wydatki to najlepiej weź VPS-a. Jak przestanie wyrabiać to ci po prostu firma dołoży RAMu albo CPU i zapłacisz po prostu później, z własnej kieszeni.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności