Skocz do zawartości

Hosting pod portal z dużym obciążeniem

BlackHat

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 48
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Oferty z https://www.kimsufi.pl nie są aż takie złe.

Wielka Promocja - Pakiet Zaplecze 2014
czyli oprogramowanie za 1746 zł w cenie 777zł brutto

Mówimy o Microsite Manager Standard, SpamKat i BaseSystem - wszystko to, co potrzebujesz do zaplecza!

• 2 tygodnie później...

Cykl życia strony www powinien wyglądać w ten sposób:

Hosting współdzielony -> VPS -> Serwer dedykowany -> Cloud Computing -> Klaster

Najważniejszą rzeczą jaką powinieneś zwrócić uwagę podczas wyboru serwera to pamięć RAM. Silny procesor jest potrzebny jedynie dla bazy danych, reszta jest zawsze catchowana w ramie. Możesz poczytać o takich dodatkach do apache jak vernish (polepszają cachowanie).

Cloud Computing charakteryzuje się możliwą szybkością rozszerzania parametrów maszyn. W sumie CC to taki VPS tylko oparty o rozproszony system operacyjny i zbudowany na klastrze. Bardzo szybko możesz zwiększać moc serwera, dokupywać nowe serwery i loadbalancingować wszystko.

Ostatnią fazą jest Klaster, który budujesz samemu (najlepiej o dyski sas). W zależności od przeznaczenia, robi się je w różny sposób.

Co do serwerów, powinieneś rozejrzeć się w firmie hetzner.de, oferują te same funkcje co ovh. A ich serwery nie dość, że są tańsze to i maszyny mocniejsze. Jedyną wadą są niemieckie adresy IP. Tylko, że chyba to nie przeszkadza klientom takich firm jak linuxpl, czy 95% hostów z allegro, którzy korzystają z usług wyżej wymienionego datacenter.

Zresztą swojego czasu i home był kolokowany w niemczech.

Hukk.pl seo hosting. 100 adresów IP w jednym miejscu.

• 1 miesiąc temu...

Witam, żeby nie zakładać kolejnego wątku szukam konto hostingowe do 250zł brutto/rok który będzie mało wrażliwy na obciążenie cpu.

Dotychczas strona dawała sobie radę na neteasy.pl (net.easy small) ale miesięczny transfer 30gb już nie wystarcza(potrzebuję tak z 70gb), a droższe plany są dużo za drogie dla mnie :/

Testowałem hosting hostit, oferta bardzo dobra, niestety na wykresie CPU na granicy łamania regulaminu (4%)

Co możecie polecić?

Mam już jednego VPSa i jak na razie nie mogę sobie pozwolić na drugiego w najbliższym czasie, więc pozostaje shared.

Z góry dzięki za wszelkie propozycje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności