Skocz do zawartości

www.cerebru.com

Gość CEREBRU

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 53
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Acha. No to koniecznie powiadom nas jak skończysz.

Przy okazji - proponowałbym przyjąć zasadę poddawania ocenie stron na tyle zaawansowanych w budowie, by rozmowa na ich temat mogła być w miarę rzeczowa. Jeżeli reakcją na wskazówki ma być wyłącznie stwierdzenie o fazie testów, która - w domyśle - uzasadnia występowanie stwierdzonych defektów, to uruchamianie wątku mija się z celem.

Acha. No to koniecznie powiadom nas jak skończysz.  

Przy okazji - proponowałbym przyjąć zasadę poddawania ocenie stron na tyle zaawansowanych w budowie, by rozmowa na ich temat mogła być w miarę rzeczowa. Jeżeli reakcją na wskazówki ma być wyłącznie stwierdzenie o fazie testów, która - w domyśle - uzasadnia występowanie stwierdzonych defektów, to uruchamianie wątku mija się z celem.

Juz powiedzialem ze dziekuje za wskazowki... :lol: i wszystko na biezaco poprawiam mozesz sobie sprawdzic, nic sie nie mija z celem wszystko jest jak trzeba

• 2 tygodnie później...
strona jakby wycieta z templatemonstera, jesli tak nie jest w istocie, to jest to dla niej doskonaly komplement.

hehe dzieki wiec za komplement, poneiwaz sam jestem autorem :D

Pisząc to (delikatnie mówiąc) chyba mijasz się z prawdą.

Bo coś mi sie zdaje że ten twoj design strony to połączenie kilku szablonów:

topsmall.jpg

tu w lekkim powiększeniu:

https://gfxmonia.republika.pl/top.jpg

Więc jest prawdopodobieństwo że Twój kurs będzie tak samo twojego autorstwa jak layout twojej stronki. ;-)

W poszukiwaniu rozwiązania problemu, najbardziej pomocna jest znajomość odpowiedzi.

Wzialem kilka grafik. Tak samo jak bierze kazdy z roznych zrodel.

Wiesz niestety nie kazdy bierze. Jest cos takiego jak prawo autorskie i chroni ona zdjecia, grafiki i inne rzeczy. Powiem wiecej, prawo autorskie chroni rowniez rozwiazania/pomysly stosowane w serwisach.

Nie mozesz bez zewzwolenia brac czyjej pracy i sie pod tym podpisywac bo to jawny plagiat i okradanie drugiego czlowieka.

Wiec nie mozesz na podstawie tego ocenic ani moje zdolnosci ani wiedze.

Oczywiscie wiedzy oceniac nie mozna ale kazdemu nasuwa sie cos takiego:

- sciagnal grafiki z takiej i takiej strony

- uzyl takich samych rozwiazan jak na takiej i takiej stronie

- jego reputacja jest raczej watpliwa bo lamie prawa autorskie

- skoro podpiosuje sie pod praca innych i sam nie potrafi nic wymyslec to raczej jest kiepskim specjalista

A wreszcie skoro sam nie umial wymyslec strony, przywlaszczyl sobie prace innych to pewnie tak samo zrobic ze swoim kursem.

Niestety tak to wyglad. Wiec na Twoim miejscu migiem zaprojektowalbym cos od nowa bez brania z innych stron.

Wzialem kilka grafik. Tak samo jak bierze kazdy z roznych zrodel. Wiec nie mozesz na podstawie tego ocenic ani moje zdolnosci ani wiedze.

Pozdrawiam.

Właśnie chodzi o to że ten design twojej strony to w sumie same zapożyczone grafiki a ty piszeż ze sam stworzyłeś ten projekt

hehe dzieki wiec za komplement, poneiwaz sam jestem autorem

czyli łamiesz prawa autorskie.Grafiki się robi samemu (zwłaszcza oferując projektowanie stron) lub kupuje.

Po tym wnioskuję że i w twoim kursie znajdzie się wiele "wziętych" informacji z innych publikacji.

Przynajmniej wiadomo na czym u ciebie polega projektowanie stron....

Proponuje odwiedzić np. https://9forms.com/realizacje.html i zobaczyć na czym to polega, a nie kopiować i edytować oblatane szablony.

W poszukiwaniu rozwiązania problemu, najbardziej pomocna jest znajomość odpowiedzi.

No i znowu :D

To nie jest zadne branie cudzych grafik... To sa powszechnie dostepne szablony do wszystkich, wiec prosze mnie nie obrazac.

Z powazaniem, CEREBRU.

Oczywiscie ze zaprojektuje cos nowego, juz nad tym pracujemy.

To nie jest zadne branie cudzych grafik... To sa powszechnie dostepne szablony do wszystkich, wiec prosze mnie nie obrazac.

A wiec skoro sa to publicznie dostepne szablony to wydaje mi sie, ze ich autor postawil pewne wymogi zwiazane z ich zastosowaniem. Najczesciej sa to informacje o autorze projektu a tego u Ciebie nie widzialem.

Poza tym skoro firma projektujaca strony uzywa gotowych szablonow to swiadczy to o niej bardzo zle.

No i znowu :D

Niestety nie jest to takie oczywiste:

https://www.templatespace.com

jest to serwis do którego dostep jest płatny.

Co prawda pojawiają się na allegro te szablony co nie zmienia faktu że kikla postów wcześniej napisałeś:

hehe dzieki wiec za komplement, poneiwaz sam jestem autorem

Autorem oskryptowanie może i tak ale projekty strony na pewno nie, ponieważ główne elementy np top są "wzięte" z szablonów.

Najśmieszniejsze że oferujesz projektowanie stron.

Hehe, panie i panowie ja tutaj prosilem o ocene strony i kodu. Dziekuje wszystkim. Znalazlem te darmowe szablony wzialem te 2 czy tam 3 grafiki.

Jeden mowi ze sa glowne... Drugi ze jeszcze cos.

Jak napisalem ze niedlugo to zmieniam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności