Skocz do zawartości

W dół i w górę

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich! ;)

Na początku powiem, że szukałem i czytałem sporo o filtrach na forum, jednak mimo wszystko mam kilka pytań. Mianowicie - mam stronę, z około 2-3 letnią domeną. Na początku jej istnienia trochę ją pozycjonowałem i miałem statystyki rzędu 100-200 odwiedzin. Potem postanowiłem dorzucić "trochę" linków z SWL. Nagle staty skoczyło do ~1000 dziennie. Linków Yahoo pokazywało około 80,000. Potem strona drastycznie spadła. Statystyki były na poziomie 60-80 dziennie. Zostawiłem stronę. Takie staty utrzymywały się przez około rok. Jakieś 3 tygodnie temu napisało do mnie Google Adsense, że usuwa z niej reklamy, ponieważ strona jest niezgodna z regulaminem. Ogólnie strona to śmietnik, raczej zbiór masy niszowych keywordów. Przez cały rok porzuciłem linkowanie strony SWL, zostawiłem tylko linki stałe na moich 3-4 wartościowych stronach. I nagle... kilka dni temu statystyki skoczyły do 1000 dziennie! Wygląda na to, że strona wyszła z długotrwałego filtra, racja? Najdziwniejsze jest jednak to, że linki spadły do zaledwie 90 na główną domenę i 200 na podstrony. Jasne, że Yahoo nie jest nie wiadomo jak dokładne, ale taka ilość linków raczej nie dałaby mi tej pozycji domeny głównej na której jestem teraz. Tak jakby zostały zapamiętane stare linki, których już teraz daaawno nie ma i został zdjęty filtr.

Zastanawiam się co teraz zrobić, by pozycja nie spadła, a może nawet wzrosła? Czy może ten skok jest tylko tymczasowy? Linkowanie SWL'em śmietnika to raczej niezbyt mądry pomysł, ale fakt faktem ten śmietnik jest jednak wartościowy i staty rzędu 1000 jednak coś mi dają.

Trochę długi wywód, ale jeśli ktoś mógłby przybliżyć mi jak wygląda sytuacja z takimi długotrwałymi filtrami, skokami i spadkami byłbym wdzięczny.

Z góry dzięki, Pozdrawiam ;)

Potrzebny Ci grafik web designer? Napisz do mnie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności