Skocz do zawartości

sąsiedztwo na IP

Rekomendowane odpowiedzi

mam taką sytuację, w której pozycjonowana strona jest na tym samym IP co zaplecze. Ostatnio spotkałem się z opinią, że nie jest to korzystne. Pomijam to że takie linki są małej wartości, ale

czy rzeczywiście mogą zaszkodzić mi strony z których jest duże linkowanie tym samym IP?

mam taką sytuację, w której pozycjonowana strona jest na tym samym IP co zaplecze. Ostatnio spotkałem się z opinią, że nie jest to korzystne. Pomijam to że takie linki są małej wartości, ale

czy rzeczywiście mogą zaszkodzić mi strony z których jest duże linkowanie tym samym IP?

nie powinno byc problemu jezeli nie przegniesz. Oczywiscie lepiej jest miec rozne IP.

Nie napisales jakie sa skutki u ciebie tego linkowania.

SensorStudio & Co.

nie powinno byc problemu jezeli nie przegniesz. Oczywiscie lepiej jest miec rozne IP.

Nie napisales jakie sa skutki u ciebie tego linkowania.

linkowanie z tego samego IP nie podniosło mi znacząco pozycji, a linków jest ok 500 ze stopki 4 zaindeksowanych precli. Pozyjca wręcz mi spadła nieco, ale stało się w tym samym okresie w którym

musiałem zmienić IP serwera na którym mam pozycjonowaną stronę i to mogło ją osłabić.

Zaplecze na tym samym IP nie zaszkodzi, ale nic nie pomoże... Rozmieść zaplecze na różnych IP.

Głodne dzieci, pomóż im, wystarczy kilka kliknięć. Optymalizacja strony za darmo.

Kiedyś miałem czas na wszystko, w ogóle masę wolnego czasu... później zająłem się pozycjonowaniem :D

Mój blog seo. Zapraszam do dyskusji.

Moim zdaniem jesli porzadnie bierzemy sie za tworzenie zaplecza bardziej obstawialbym na jakosc niz ilosc, sam wlasnie tworze zaplecze ktore zamierzam wykorzystywac przy pozycjonowaniu stron, zawiera ono calkowicie unikalny content oraz kazda z podstron jest linkowana na slowa kluczowe, dla mnie nie jest wazne czy strona bedzie odwiedzana czy nie, mozemy zrobic strone o suszarkach do wlosow i opisywac produkty roznych marek swoimi slowami i na pewno przyniesie to lepsze efekty niz smietniki ktore sluza tylko i wylacznie linkowaniu. Co do IP to jak najbardziej jest to dla mnie wazne, kazda z moich powaznych stron zapleczowych bedzie stala na unikalnym IP.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności