Skocz do zawartości

Nowy/Stary katalog firm PR2

zbrozlo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Zapraszam do dodawania stron do Katalogu Firm JIG.pl. Katalog jest postawiony na domenie działającej nieprzerwanie od 2003 roku, oparty jest na skrypcie seokatalog. Wcześniej na pod tym adresem działał inny katalog firm. Kilka szczegółów jest jeszcze w trakcie dopracowywania, będę wdzięczny za wszystkie uwagi.

Do katalogu dodawane są tylko strony firmowe - wymagane jest podanie danych firmy.

W nieodległym czasie za dodanie strony do katalogu zostanie wprowadzona niewielka płatność.

Pozdrawiam,

Radek

Wiesz co stary? Jak ja mam podawać na Twojej stronie swój numer telefonu, mail, pełny adres itd. to ja dziękuję. Na mojej stronie te dane chronię skryptem, aby google nie indeksowało. Prowadzę własną, małą działalność i biuro mam u siebie w mieszkaniu. Zmniejsz kryteria dodawania stron, ogranicz się jedynie do nazwy firmy, miejscowości i np. regonu.

Druga sprawa, jeżeli strona istnieje od 2003 roku, to dlaczego prowadzi do niej tylko 90 linków?

Pozdrawiam.

Wiesz co stary? Jak ja mam podawać na Twojej stronie swój numer telefonu, mail, pełny adres itd. to ja dziękuję. Na mojej stronie te dane chronię skryptem, aby google nie indeksowało. Prowadzę własną, małą działalność i biuro mam u siebie w mieszkaniu. Zmniejsz kryteria dodawania stron, ogranicz się jedynie do nazwy firmy, miejscowości i np. regonu.

Druga sprawa, jeżeli strona istnieje od 2003 roku, to dlaczego prowadzi do niej tylko 90 linków?

Pozdrawiam.

A ja myślałem, ze jak się ma firmę to zasadniczą sprawą jest wyeksponowanie jej adresu i numeru telefonu, żeby ludzie wiedzieli, że nie mają do czynienia z "wirtualnym" tworem, ale rzeczywistym podmiotem...

Ja nie ukrywam swoich danych, jednakże moja forma jest zarejestrowana u mnie w mieszkaniu. Chcę więc troszeczkę dyskrecji. Jak z kimś robię interesy to wszystkie dane ujawniam.

aaale się uśmiałem :) rejestrując DG w swoim mieszkaniu od razu się ujawniłeś i o intymności możesz zapomnieć.

Mało tego lada moment pewnie ktoś wychwyci w urzędzie że masz firmę i adres pojawi się w tysiącach klonów katalogów - podobnie jak moje dane.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Nie mówię, że nie. Ale np. mojego numeru telefonu i maila nie dostaną tą drogą. Proste...

to jest BARDZO proste :D

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

na wniosku (obowiązującym) EDG-1 podaje się numer telefonu i email do kontaktu, które widoczne są na zaświadczeniu o wpisie, są to dane publicznie dostępne. Ktoś powie, że nie musi podawać tego typu danych, ale jeśli np. telefon masz na firmę i rozliczasz go w działalności, albo email jest z firmowej strony, to takie dane powinieneś podać.

:-)

Ani maila ani telefonu nie trzeba podawać w EDG.

Proponuję przeczytać aktualną wersję ustawy Prawo działalności gospodarczej oraz rozporządzenie RM w sprawie wzoru wniosku EDG-1, np. tutaj: https://beta.mg.gov.pl/node/9801

Wyraźnie jest napisane, że numer telefonu i email podaje się wtedy, jeżeli przedsiębiorca posiada. A czy przedsiębiorca, składając wniosek, wpisuje wszystkie dane zgodnie ze stanem faktycznym, to już jego sprawa, ewentualnie potem US, który może się czepić tego, że przedsiębiorca posiada telefon na firmę, jednak tego telefonu nie ma na zaświadczeniu o wpisie; posiada stronę internetową, a co za tym idzie email, którego też nie podał. W Gminie pewnie Ci powiedzą, że nie trzeba podawać telefonu i emaila, gorzej będzie, jak zaczną Cię rozliczać instytucje do tego uprawnione :-)

:-)

Ja nie ukrywam swoich danych, jednakże moja forma jest zarejestrowana u mnie w mieszkaniu. Chcę więc troszeczkę dyskrecji. Jak z kimś robię interesy to wszystkie dane ujawniam.

A nie robię interesów z osobami które odnoszą się do mnie w protekcjonalny sposób i jeszcze przed rozpoczęciem współpracy próbują mi wydawać rozkazy. Wszyscy chyba znamy taki rodzaj klientów :-) Tak więc, wchodząc w Twój styl: "czaisz bazę chłopcze?"

Jeżeli o chodzi o ukrywanie danych to trochę Cię rozumiem, sam prowadzę jednoosobową działalność i chyba mało kto z właścicieli katalogów jest całkiem bez winy - na ilu katalogach udostępniających płatność SMS można znaleźć dane usługodawcy? Jednak katalog JIG.pl powstał w oparciu o założenia że będzie wymagał kompletnych danych firmy prowadzącą działalność i to się nie zmieni. Więc będę musiał się chyba obejść bez Twojego wpisu - jakoś to przeboleję :-)

Jeżeli chodzi o linki to nie wiem za bardzo co Ci odpowiedzieć, linków jest tyle ile jest - domena nigdy nie była pozycjonowana. Trudno mi określić jaki ten katalog ma wartość i potencjał - w sumie chciałbym poznać w tej kwestii opinie użytkowników forum.

Pozdrawiam,

Radosław

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności