Skocz do zawartości

Wymiana z konkurencją

Oki

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

wymieniłem się linkiem z głównej strony z konkurencją. Obydwa serwisy pozycjonowane na te same 5 fraz, bardzo mocno powiązane tematycznie. Ja dostałem anchor z frazą dla mnie najważniejszą, a konkurencja z frazą dla nich najważniejszą. Serwis konkurencji dużo lepszy od mojego w serp na 4 frazy, ja dużo lepszy na moją główną frazę. Po wymianie obydwa serwisy poleciały o kilka pozycji na główne frazy (anchory jakimi się wymieniliśmy).

O co chodzi? Czy G ma jakieś dziwne taktyki obniżania pozycji po takiej wymianie w celu sprawdzenia, czy to wymiana naturalna, czy nie? Jeżeli po obniżeniu pozycji linki pozostaną przez jakiś czas to G uzna to za naturalne linkowanie i doda wtedy odpowiednią moc. Jeżeli linki znikną po obniżeniu pozycji to jest to nienaturalne i mamy na te serwisy oko? Normalnie przecież pozycja powinna od razu wzrosnąć, a przynajmniej nie spadać. Tak mi się wydaje. Dziwne.

No właśnie...

Wzajemna wymiana linków często przynosi odwrotne efekty od zamierzonych. Ja sam staram się wymieniać linkami pośrednio czyli: Ja linkuje do pewnego serwisu ze strony X (np. jakaś moja zapleczówka), a ten serwis linkuje do mojej strony Y.

suitsquare.jpg.fce55e90692602c9bfcca3e324ebf2be.jpg

Sklep z kolorowymi skarpetkami Nanushki.com | A tu masz części do Enduro Producent części do enduro Enduro7.pl | Garnitury na miarę Suitsquare

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności