Skocz do zawartości

Unikatowy id dla abonenta domeny we Whois

Arni

Rekomendowane odpowiedzi

Jak się kupuje wiele domen na siebie u jednego providera (nie na wójka, ciotke) pojawia się problem z danymi Whois

Można ukryć dane abonenta, ale pojawiają się w ten czas dane "id"

u niektórych registrantów są one jednakowe dla wszystkich domen jakie u nich masz, np. MasterNet.pl Netmark.pl i tu się sparzyłem :) , niewiedziałem

Niektóre firmy nie odpisały na maila z zapytaniem, to nawet nie chcę już u nich kupować

Obecnie kupuję w eHoście, każda domena przy ukrytych danych abonenta ma unikatowy "id" i to jest cool

Jednak może jest jeszcze inne miejsce gdzie można spokojnie kupować domeny z różnymi id

w dropped przy próbnym zakupie domenki .net nie ma opcji "ukryj dane"

mogę tylko z tego co się zorientowałem mieszać profilami dla domeny

Musiałbym lewe dane powpisywać dla niej, nie bardzo mi się uśmiecha

W az.pl nie korzystałem, mają drogie odnowienia, a chcę je na dłużej niż rok

Arni - możesz zrobic sobie XXXXX kontaktow na identyczne dane prywatne i kazdy dodstanie inny numer i jednoczesnie kazdy bedzie na prawdziwa osobe. Jesli chodzi o ukrywanie to zaznacz przy kontakcie, ze to osoba prywatna. Fakture i tak dostaniesz na dane z konta, a nie dane wlasciciela domeny.

sprawdziłem właśnie zagraniczne Whois

oniemiałem :) , pełne moje dane wyświetla, nazwisko, adres, telefon jeszcze grupy krwi brakuje

utworzyłem drugi zbajerowany profil i przypisałem do niego tę domenę

jednak pole imie nazwisko nie poddaje się edycji zapewne ponownie wyświetli

W Polskim whois nie wyświetla domen .net

Przy rejestracji zaznaczyłem, że fizyczna

g.wno dało

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności