Skocz do zawartości

Różne statystyki w różnych monitorach pozycji

kamjot

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Dodałem swoją stronę do 3 różnych monitorów pozycji, aby sprawdzić na jakim miejscu znajduje się ona pod daną frazę. No i przykładowo:

Seo-Stat.pl pokazuje mi niektóre frazy na 1 niektóra na 3 miejscu, generalnie wszystkie moje frazy nie spadają dalej niż na 5 miejsce.

Googlemon.pl pokazuje mi na identyczne frazy, że żadna z nich nie znajduje się powyżej pierwszych 300 wyników.

Webpozycja.pl pokazuje podobnie jak Googlemon.pl. Z tą różnicą że webpozycja.pl pokazuje, że nie ma mnie w pierwszych 100 wynikach.

Strony dodałem do w/w monitorów wczoraj po południu. No chyba że to jeszcze za wcześnie na konkretne wyniki, ale taki Seo-Stat.pl zdążył już wygenerować statystyki.

Jaka jest wiarygodność takich monitorów pozycji? A może polecicie jakiś dobry, nawet płatny, byle wiarygodny.

Blog komputerowy - Masa użytecznych porad, ciekawostki i eksperymenty.

Naprawa laptopów - profesjonalny serwis, naprawa płyt głównych, reballing, BGA.

Data Center to raz, aczkolwiek różnice wynikające z odnoszenia się do innych DC nie powinne wywoływać tak drastycznych różnic

w rodzaju +/- 100 pozycji

być może także różnica pozycji strony z/bez WWW na daną frazę jaką zapodałeś do sprawdzania

Arni niestety są i tak drastyczne przypadki. Wystarczy zmiana DNS z TPSA na OpenDNS i dla niektórych stron widać pozycję #1 lub #70.

Dotyczy to na szczęście niewielkiego procentu witryn. Większość starszych stron średnie wahania ma w zakresie 1-3 pozycji.

A moze masz po prostu ustawione w seo-stat sprawdzane w google.pl, a w dwoch pozostalych w innym google np. .com?

Mam ustawione sprawdzanie za równo na google.pl jak i na google.com. Sprawdziłem wczoraj i wszędzie mam dodaną domenę z WWW na początku.

Możecie polecić jakiś porządny i wiarygodny monitor pozycji? Może być płatny, byle wiarygodny.

Blog komputerowy - Masa użytecznych porad, ciekawostki i eksperymenty.

Naprawa laptopów - profesjonalny serwis, naprawa płyt głównych, reballing, BGA.

A moze masz po prostu ustawione w seo-stat sprawdzane w google.pl, a w dwoch pozostalych w innym google np. .com?

Mam ustawione sprawdzanie za równo na google.pl jak i na google.com. Sprawdziłem wczoraj i wszędzie mam dodaną domenę z WWW na początku.

Możecie polecić jakiś porządny i wiarygodny monitor pozycji? Może być płatny, byle wiarygodny.

Ja korzystam z Free Monitor for Google - niestety musisz wykresy pozycji sporządzać sam.

suitsquare.jpg.fce55e90692602c9bfcca3e324ebf2be.jpg

Sklep z kolorowymi skarpetkami Nanushki.com | A tu masz części do Enduro Producent części do enduro Enduro7.pl | Garnitury na miarę Suitsquare

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności