Skocz do zawartości

Tematyczność zaplecza

kamseo

Rekomendowane odpowiedzi

Dokladnie . Ale to juz nie jest tematycznosc tresci lecz pozycja strony na dany anchor lub jego czesc.

Rownie dobrze moge miec zapleczowke o koniach w tresci dac kilka razy slowo samochod i doprowadzic ja do top20 na slowo samochod.

Kolejny przyklad : linki z SWL - w opini wielu uznawane za skuteczne , czy sadzicie ze biorac linki z kategori motoryzacja dostajescie linki zgodne tematycznie z wasz strona o oponach ?

• Odpowiedzi 35
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Moim zdaniem nie istotny jest tresc (zawartosc merytoryczna ) a istotne sa statystyki slow, statystki anchorow prowadzacych do stron linkujacych.

I to jest zaplecze tematyczne dla Googla

określone* keywords density na stronie zapleczowej

określone*keywords density na stronie docelowej

określone*anchory w linkach do zaplecza

określone* anchory w linkach z zaplecza do docelowej

Nie ważne przy tym, że zapleczowy tekst jest o domkach z kart, a linkujesz do str. docelowej o domkach letniskowych jeśli zadbasz o określone argumenty*

@ It_management - Moim argumentem na brak tematycznosci jest niemozliwosc jej zdefiniowania dla czlowieka , a co dopiero dla algorytmu google.

Można i to bardzo prosto.

I to jest zaplecze tematyczne dla Googla

określone* keywords density na stronie zapleczowej

określone*keywords density na stronie docelowej

określone*anchory w linkach do zaplecza

określone* anchory w linkach z zaplecza do docelowej

i tak jak pisałem wcześniej

Zaplecze tematyczne = keywords density + link anchor text

A dowodów, cała masa w mojej krutkiej praktyce. Jestem zwollennikiem jak ja to nazywam "minimal seo" czyli jak najmniej, jak największy efekt. Wprowadzałem strone do top20 skromnymi, dobrze skonstruowanymi i umieszczonymi dwudziestoma linkami.

Nie przecze, twoje metody są całkiem niezłe, ale to co robisz to jest to z czym G walczy, a jak G wygra to wszystkie twoje strony polecą.

I tak jak wyrzej, moim zdaniem to właśnie jest definicja tematycznego powiązania serwisów. Wiadomo, że link to link, ale tak jak G mówi. Jeden link może mieć moc kilkuset innych linków. Skoro G mówi o umieszczaniu linków na tematycznych serwisach to coś w tym jest.

Wybaczcie błędy i składnię, ale zrobiłem się ładnie :);)

tematyczność ma ogromne znaczenie, ponieważ strona należąca do tematycznego systemu wymiany linków nie łamie regulaminu wyszukiwarki

a do nietematycznego już tak przez co jest narażona na zafiltrowanie

poza tym jakby google nie sprawdzało tematyczności to tematyczny system wymiany linków nie wyprzedziłby tak szybko uznawanego wcześniej za najlepszy systemu nietematycznego

no tak SWL to dobre porównanie - liczy sie link Racja !!

Ale ja jak pozycjonyje techniczne to zaplecze jest techniczne

Jak wypoczynek to turystyka .

Zawsze chodzi o to by anachor był logicznie wrzucony do treści . I tu tematyczne wygrywaja , bo łatwiej jest powiązac anachory.

• 2 lata później...

Witam,(po pingwinie i pandzie)

Mam takie pytanie dajmy pozycjonowana strona jest o klubie piłkarskim Realu Madryt i chcę dla tej strony stworzyć zaplecza i zastanawia mnie fakt czy lepiej zrobić zaplecza o tej samej tematyce o realu madryt czy np. ogólnie o piłce nożnej czy sporcie będą w porządku i dadzą mojej stronie większą moc przez co strona docelowa zacznie się powoli bo powoli do góry albo będzie stabilna na pozycjonowanych frazach.

Albo innaczej czy moje zaplecze prywatne dajmy o tej samej tematyce sportowej będzie dawało moc od takiego samego zaplecza które będzie np. o tematyce motoryzacyjnej lub zaplecza wielotematycznego precla?

Czy w ogóle tematyczność zaplecza jest do określenia czy nie ma znaczenia z jakiej strony linkujemy wazna jest tresc , bl i trust rank danego serwisu?

Pozdrawiam

BTW. Możecie też pomóc w temacie z sygnatury - dzięki za odpowiedzi!

Zaplecze o tematyce piłki nożnej, nawet ogólnie o sporcie, nie musi być ściśle powiązane ze stroną wystarczy, że główna kategoria to sport.

Nie czekaj na głodową emeryturę, pozyskaj dobry pomysł na własny biznes, zainwestuj pieniądze! Na stronie dowiesz się co to jest nisza rynkowa, jak przeprowadzić badanie rynku i wiele innych porad. Nisze rynkowe sposobem na godne życie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności