Skocz do zawartości

Katalog katalogów

Mar

Rekomendowane odpowiedzi

Czy przewidujesz aktualizacje PR, dla katalogów umieszczonych w swoim spisie?

94737[/snapback]

Tak, w momencie ustabilizowania się wyników.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

Sprzydało by się porcjowania wyników - bo obecnie na jednej stronie jest prawie 150 linków ;)

94960[/snapback]

Tak cały czas nad tym myślę, i nic nie moge wymysleć ponieważ przeliczyłem się troszkę (zabrakło wiedzy) :)

Moze ktoś doradzi... bo mam już wykorzystaną zmienną GET do sortowania, i nie wiem jak podpiąć pod to dzielenie wyników, oto kawalek kodu:

case "datadodania-desc":
      $query = "SELECT (title), (kat_id), (www), (pr), (seo), (free), (zwrot), (moder), (skrypt), DATE_FORMAT(registration_date, '%d-%m-%Y'), (szczegoly) FROM katalogi WHERE approved = 'Y' ORDER BY registration_date DESC";	

$result = @mysql_query ($query); 
 	$num = mysql_num_rows ($result); 

if ($num > 0) { 

echo '<table align="center" cellspacing="2" cellpadding="2" style="width: 787px;">
 <th align="left"></th><th align="left"><br><p><h2>Powszechny Spis Katalogów</h2></p><p><big><b>W chwili obecnej ' . $num  . ' dodanych katalogów.</b></big></p><br></th>
 <tr>
 	<td align="center"><b>ID</b></td>
 	<td align="left"><b>Nazwa</b></td>
 	<td align="center"><b>Skrypt</b></td>
 	<td align="center"><b>Link zwrotny</b></td>
 	<td align="center"><b>seo/free/mod</b></td><td align="center"><b>uwagi</b></td>
 </tr>';

$bg = '#DBE0A5';
   while ($row = mysql_fetch_array($result, MYSQL_NUM)) {
   $bg = ($bg=='#DBE0A5' ? '#CDD296' : '#DBE0A5');
   echo '<tr bgcolor="', $bg, '"><td align="center" bgcolor="', $bg, '">[<b>'. $row[1] .'</b>]</td><td align="left" width="60%"><a href='. $row[2] .' class="linki" target="_blank">'. $row[2] . '</a> - ' . $row[0] .'<BR><span class="dodatki">PageRank: <b>'. $row[3] .'/10</b> - dodano: '. $row[9] . ' <a href=raportuj.php?id='. $row[1] .' class="broken">[-raportuj!-] </a></span></td><td align="center">'. $row[8] .'</td><td align="center"><b>'. $row[6] .'</b></td><td align="center"><b>'. $row[4] .'<b/> / <b>'. $row[5] .'</b> / <b>'. $row[7] .'</b></td><td align="center" class="szczegoly" width="20%">'. $row[10] .'</td></tr>';
 	}

echo '</table>';
 	mysql_free_result ($result); 
 	} else { 
 	echo '<p><center><b>Aktualnie nie ma żadnych katlogów.</b></center></p>'; 
 	}
   break;

Z góry dziękuję za pomoc, w końcu słuzy on nam wszystkim... :P

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

dajesz w GET start

pozniej

$start = intval($_GET['start']);

$koniec = $start + 25; //ile na strone :)

i pozniej

zamiast tego zapytania

$query = "SELECT (title), (kat_id), (www), (pr), (seo), (free), (zwrot), (moder), (skrypt), DATE_FORMAT(registration_date, '%d-%m-%Y'), (szczegoly) FROM katalogi WHERE approved = 'Y' ORDER BY registration_date DESC";

dajesz

$query = "SELECT (title), (kat_id), (www), (pr), (seo), (free), (zwrot), (moder), (skrypt), DATE_FORMAT(registration_date, '%d-%m-%Y'), (szczegoly) FROM katalogi WHERE approved = 'Y' ORDER BY registration_date DESC LIMIT $start,$stop";

pozniej dajesz w linku zeby start mialo wartosc stopu i bedziesz miec link do nastepnej strony

Systemy Wymiany Linków - Zdobądź więcej linków przy pomocy systemów automatycznej wymiany linków!

No tak, ale ja mam zminną get wykorzystaną do sortowania...

if (isset($_GET['sortuj'])) {

$kryterium = $_GET['sortuj'];
   }

switch ($kryterium) {

ja wymiekam... :) moze przeslę Ci skrypt na PW :P

Jaki sens jest oznaczać katalog jako SEO a potem w uwagach dopisywac 'linki posrednie' ? Patrz katalog nr 34.

96033[/snapback]

Nobody's perfect. Ale zauważ, że parę stron wcześniej w tym temacie o to pytałem i nikt mi nie odpowiedział... :D
$_Get to nie zmienna a tablica B)

$_GET['sortuj'] i $_GET['start'] to rozne elementy tej tablicy. Tablica ta zawiera elementy przekazane jako parametr w url B)

96034[/snapback]

Dzięki za wyprowadzenie z błedu, dzielnie na podstrony pomógł mi już robić nilhir, ale działa to tylko na lokalhoscie, na serwerze niestety nie. Ale i tak do końca nie jestem przekonany, czyli go dzielić... :P

Update PR został wykonany, ale mogą być błedy ponieważ niektóre katalogi są bez przedrostka www, więc u zauważonych nieprawidłowościach można zgłazać w spisie.

Pozdrawiam,

Mar.

• 1 miesiąc temu...

Witam,

W spisie katalogów znów troszkę zmian, poprawiłem trochę funkcjonalność.

Mogę się pochwalić rónież tym, iż udało mi się zebrać prawie 260 katalogów SEO. Więc dziękuje wszystkim tym, którzy mi w tym pomogli. Jak również proszę o wyrażanie, w tym temacie Waszych uwag, skarg na temat spisu, bo aktualnie dużo takich dostaję na PW.

Pozdrawiam,

Mar.

Edytowane przez Mar

Hmmm spis jest super ... nie wiem dlaczego nie dodales swojego wpisu do mojego spisu :D

OKI tak mi sie spodobal ze dodalem sam :)

Dodalem do tematycznych bo w spisie masz katalogi mieszane z linkiem zwrotnym lub nie ... wiec chyba sie nie obrazisz jak by co to napisz ale do innej kategorii chyba nie pasuje tutaj link: https://seo.kopia.biz/info-654.html

Pozdrawiam

PS

Dobry spis ... to naprawde dobry wpis ... serio

...nic nie dzieje się bez przyczyny...

Dziękuje, co do tematyki to jest on ogólny, niedługo pojawi się możliwość indywidualnego sortowania katalogów.

Dodam jeszcze, że udało mi się wreszcie uporać z podziałem na strony, bo przy 270 robiło się już niezłe zamieszanie.

Jeśli coś nie działa, (a może) proszę zgłaszać.

Szczegóły zmian, planów w 1 poście.

Pozdrawiam,

Mar.

Edytowane przez Mar

Moim skromnym zdaniem podział strony jest nie korzystny. Może lepiej by było jakby każdy mógł sobie sam wybrać ile wyników ma być wyświetlonych. Następna sprawa - łatwiejsza, to zmień kolor linków do już odwiedzonych podstron. I ostatni pomysł - za pomocą cookies określać jaką podstronę odwiedziłem ostatnio i przy następnym wejściu przekierowywać go na nią. Katalog katalogów jest boski, ale trzeba się rozwijać :)

Program partnerski na Twoje katalogi i precle! Nawet 20% prowizji!