Skocz do zawartości

Katalog katalogów

Mar

Rekomendowane odpowiedzi

No i udało się, dodałem mozliwość zaawansowanego wyszukiwania katalogów, dzięki temu możemy teraz sortować jak się nam tylko podoba, wyświetlać np. same katlogi qlWeb i nawet je policzyć... i jakie zdziwnienie, 240 katlogów w moim spisie to qlWEB czyli połowa wszsytkich katalogów. Więc, nie wiem po co ankieta gdzieś w temacie "Jaki skrypt uzywasz?" :D

No ale mniejsza oto, zachęcam do testów. I przypominam o mozliwości umieszczenia buttoniku na własnej stronie, kod podany w pierwszym poście tego temat.

Pozdrawiam i zyczę miłego wieczoru.

Mar.

Edytowane przez Mar

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

No i udało się, dodałem mozliwość zaawansowanego wyszukiwania katalogów, dzięki temu możemy teraz sortować jak się nam tylko podoba, wyświetlać np. same katlogi qlWeb i nawet je policzyć... i jakie zdziwnienie, 240 katlogów w moim spisie to qlWEB czyli połowa wszsytkich katalogów. Więc, nie wiem po co ankieta gdzieś w temacie "Jaki skrypt uzywasz?" :)

No ale mniejsza oto, zachęcam do testów. I przypominam o mozliwości umieszczenia buttoniku na własnej stronie, kod podany w pierwszym poście tego temat.

Pozdrawiam i zyczę miłego wieczoru.

Mar.

cos nie tak to dziala :P

bo nie zaznaczam katalogow tematycznych a i tak sie wyswietlaja :D

Dlaczego w wyszukiwaniu zaawansowanym ograniczyłeś się tylko do 2 typów katalogów qlWeb i CNCat przez to nie można sobie wyświetlić takich jak:

- php Link Directory,

- Links Caffe,

- innych,

- autorskich,

- Easy Directory,

- PHP Directory Script itd

jakie masz w swoim spisie, a jest trochę więcej typów niż tylko te dwa.

Powinieneś to zrobić na podstawie nie type="radio" a rozwijaną listę select z pobieraniem do listy rozwijanej wszystkich typów katalogów jakie tylko masz w swojej bazie danych.

Czyżbyś faworyzował tylko te dwa typu katalogów? :D

kcs_kataloog_info.gif - katalog stron KCS promocja stron - dodaj ciekawą stronę

pks-katalog.gif - katalog stron PKS interesujące strony - dodaj interesującą stronę

Najlepsze miejsce dla e-mieszkańca powiatu piaseczyńskiego to serwis e-piaseczno i okolice

A ja zapraszam do swojego spisu może jeszcze nie oferuje takiej możliwości przeszukiwania katalogów lecz z kategoriami sobie daje radę. Link w sygnaturce przyda sie konkurencja.

no mysle ze to bedzie solidna konkurencja, przynajmiej tak sie zapowiada :D

cos nie tak to dziala wink.gif

bo nie zaznaczam katalogow tematycznych a i tak sie wyswietlaja

Udało mi sie z tym uporać, teraz katalogi tematyczne wybierane z listy dostępnych tematyk. Chwilowo ubogie, bo muszę zaaktualizować niektóre wpisy.
(...)Powinieneś to zrobić na podstawie nie type="radio" a rozwijaną listę select z pobieraniem do listy rozwijanej wszystkich typów katalogów jakie tylko masz w swojej bazie danych.

Czyżbyś faworyzował tylko te dwa typu katalogów?

Dzięki za słuszną uwagę, nic nie faworycuję :D po prostu tak wyszło, i nie moja wina, że połowa kataalogów to qlWeb. Mam nadzieję, ze teraz Cię zadowoliłem.. choć też niektóre wpisy wymagają aktualizacji.

Cos jest z baza albo blad w skrypcie ...
Raczej to drugie... uczymy się na błędach.. tylko czemu one tyle kosztują?
A ja zapraszam do swojego spisu może jeszcze nie oferuje takiej możliwości przeszukiwania katalogów lecz z kategoriami sobie daje radę. Link w sygnaturce przyda sie konkurencja.
Eee tam odrazu konkurencja, myślę jednak, że będę miał skąd brać informacje o nowych katalogach ;)
no mysle ze to bedzie solidna konkurencja, przynajmiej tak sie zapowiada

Ciągle to powtarzam, ciągle żył nie będe, więc dobrze jak będzie jakieś zastępstwo, póki co spis jest mi potrzebny więc go prowadzę, jak przestanie... czas pokaże. W każdym bądź zarie nie zamierzam konkurować.

No i to by było na dziś, chyba uporałem się z wszyskimi błędami, które zostały zauważone. Czekam na kolejne propozycje, uwagi, wnioski, skargi itp. Oraz gorąco zachęcam do wstawienia butoniku:

spis-katalogow.png

Pozdrawiaam,

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

O właśnie o coś takiego chodziło, ale coś nie działa wyszukiwanie? Przy wybraniu jakiegoś typu katalogu z listy (skrypt) nic mi nie wyszukuje.

Dodatkowo prosiłbym o zmianę typu katalogu - przy Katalogu Ciekawych Stron z innego na autorski- dzięki :P

pks-katalog.gif - katalog stron PKS interesujące strony - dodaj interesującą stronę

Najlepsze miejsce dla e-mieszkańca powiatu piaseczyńskiego to serwis e-piaseczno i okolice

O właśnie o coś takiego chodziło, ale coś nie działa wyszukiwanie? Przy wybraniu jakiegoś typu katalogu z listy (skrypt) nic mi nie wyszukuje.

Dodatkowo prosiłbym o zmianę typu katalogu - przy Katalogu Ciekawych Stron z innego na autorski- dzięki

A jakie prametry wyszukiwania dałeś, u mnie działa bez zażutu, widzocznie zapomniałeś zaznaczyć SEO, bo teraz to działa jak jeśli opcjia jest nie zaznaczona, oznacza to, że ma danego parametu nie być. Czyli. np. Twój katalog jest pod: SEO, moderowany i skrypt: inny. I poprawione.

Mar było by słodko, gdybys zrobil jeszcze mod_rewrite - chociaz dla samych wynikow [1] [2] itd.
To juz wyższa szkoła jazy, dane przesyłam przy pomocy POST, gdyby to było GET to bym sobie może jakoś poradził, a tak czarna magia...jak na razie. Ale jak się domyślam, ma to na celu zapamiętanie sobie indywidualnego wyszukiwania, czy nie o to chodzi? To w takim wypadku prościej bedzie zrobić konto użytkownika.

Mar.

Witam,

Pojawił się kanał RSS, gdzie można obserwować aktualną datę aktualiazji. Tz, Kiedy pojawił się nowy katalog.

Oto screen:

schowek039yu.jpg

Mar.

• 2 tygodnie później...

Witam, dziś kolejny UPDATE.

1. Aktualizacjia PR

2. Poprawa zaawansowanego wyszukiwania,

3. Aktualna liczba katalogów: 593

4. Spis otrzymał PR3 (a 593 linki wychodzące)

5. Jeden katalog z PR6

..a teraz złe wiadomości, spis zjada dużo transferu, więcej nawet niż mój katalog.Hmm, a myslałem, że nie będę musiał dopłacać do interesu... :|

Pozdrawiam.

Mar.

Zgadzam się z h27 - kombinować to ludzie z tym PR=6 potrafią:

lubelskie.lublin24.com w google