Skocz do zawartości

Katalog katalogów

Mar

Rekomendowane odpowiedzi

Dziękuje za wyrażone opinie. Co do podziału, ustawiłem 60 katalogów na strone, przy wiekszych ilościach skryp wczytywałby się strasznie długo. A nie mówiąc już a całkowitym wyłączeniu podziału (przy 300 katalogach to by mi się serwer przegrzał :D)

Co do cookies, wszystko wymaga czasu, a jak każdy wie czas to pieniądz, więc każdy poświęca czas na to co go przynosi.

Ale, nie pogardzę gotowym rozwiazaniem ;)

A, i zapomniałbym, dodałem IP katalogu, jak zminiłem trochę układ.

Mar.

Edytowane przez Mar

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

Witam,

Zwracam się do wszystki o kolejne opinie, tym razem pojawiła sie wyszukiwarka, pewnie zawiera pełno błędów, no ale w końcu uczymy się na błędach.. :D

Więc, pytam czy działa u Was dobrze, coś w niej brakuje?

Pozdrawiam,

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

Hmm, u mnie działa w miarę szybko, ale i tak postanowiłem zwiększyć podział, do 50katalogów, i tak już zostanie.

I proszę osoby dodające własne katalogi, o sprawdzenie czy on już czasem nie został dodany przez kogos innego (głownie JA), bo mam ciekawsze rzeczy do robienia niż wyzucać dublujące katalogii, a narazie ucze się wyrażeń regularnych, jak je opanuję to pewnie wdrożę..,

I jeszcze jedna mała prośba, jeśli ktoś często korzysta ze spisu, jako małą rekompesate dla mnie za poświęcony czas wstawienia linka gdzieś u siebie kod:

<a href="  https://www.mar.az.pl/" title="Katalog Stron">Katalog Stron</a>

I czekam na rezultaty testów wyszukiwarki.. :angry:

Pozdrawiam,

Mar.

Dzis dodawalem strone do katalogow korzystajac wlasnie akurat z Twojego spisu (nie ukrywam, ze najbardziej przypadl mi do gustu :angry:) i wpadlem na chyba dosc ciekawy pomysl :angry: , ale nie wiem czy realny do zrealizowania.

Otoz na stronie spisu warto byłoby umieścić pole formularza w ktorym wpisywaloby sie adres strony, ktora zamierzamy dodawac do katalogow ze spisu. Po przeslaniu danych z formularza skrypt na stronie spisu wyswietlalby pod kazdym z katalogow informacje czy strona o podanym adresie (wlasciwie jej wpis) istnieje w katalogu. Moznaby do tego wykorzystac zapytanie do googla z wykorzystaniem site: itd... Oczywiscie wpis musialby byc zindeksowany i brak w wynikach nie musialby oznaczac braku wpisu do katalogu, ale jego pojawienie sie w wynikach daloby pewnosc istnienia wpisu w danym katalogu. Dzieki temu z gory moglibysmy pominac katalogi w ktorych wpisy juz mamy, a przy okazji spis moglby byc wykorzystywany do przynajmniej czesciowej kontroli 'zaistnienia' wpisow w katalogach...

Mam nadzieje, ze ujalem to w sposob mozliwie zrozumialy :angry:

Jak mowilem - pomysl wydaje mi sie dobry, ale nie wiem czy nie aby zbyt ambitny... Powodzenia w przemyslaniach.

Heh bez przesady :) Komu by sie chcialo bawic w pisanie czegos takiego? Inna sprawa, ze to jest raczej nie do wykonania z technicznego punktu widzenia. No i z reszta, co daje informacja czy dana strona zostala dodana? No bo jesli nie zostala dodana, to co, zglosisz ja jeszcze raz? Ehhh

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

Ja bym jeszce dodał, poza aktualnym PR, jakiś skrypt, który pokazuje też jaki Page Rank będzie w przyszłości - coś jak futurepagerank.net. Chodzi głównie o to, że po prostu wiele katalogów jest PR=0, a spokojnie przy aktualizacji bedzie wyżej.

No ale to zbyt skomplikowane niestety - taka hardcore'owa propozycja.

Pozdrawiam.

Ja bym jeszce dodał, poza aktualnym PR, jakiś skrypt, który pokazuje też jaki Page Rank będzie w przyszłości - coś jak futurepagerank.net.

Proponuje magiczna kule, albo tarot. Bez watpienia najleszym sposobem beda jednak fusy z herbaty! No co? Skutecznosc podobna... ehhh

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

Niezmierzone są wyroki google...

Fajnie pomysły, dziekuje za nie, są nawet do zreazlizoania, ale po co? Są one potrzebne jak nie wiem co... Na co komu przewidywany PR katalogu, bedzie update, w spise katalogów będzie aktualny. A przypadki, że PR spadł są małoprawdopodobne, jak już coś to może wejść trochę pod górę.

Co do sprawdzania czy wpsi został dodany, polecam kartke i solidny ołówek i notować... czasem G. różnie indeksuje, i nie wiadomo czy już jest, po prsotu bezsensu.

Pozdrawiam i życzę wysokich pozycji!

Mar.

• 4 tygodnie później...

Prośba do wszystkim, w moim spisie jest taka funkcja, nazywa się "raportuj", link do niej znajduje się przy każdym wpisie. Po kliknięciu w odnośnik przenosi do fajnego formularza z którego można wysłać raport. Dzięki za każdą formę, czy to tutaj czy PW, ale najbardziej odpowiada mi tamta, która została stworzona w tym celu. Mi ułatwia szybką i łatwą aktualizację wpisów.

Pozdrawiam,

Mar.

• 2 tygodnie później...

Erbit pomoże... :)

Dodałem możliwość wyboru dwóch kolejnych skryptów, i chciałem się też pochwalić, iż na dzień dzisiejszy udało mi się zebrać 400 katalogów.

EDIT:

Ludzka głupota nie zna granic, ciągle ktoś dodaje strony, a jak byk pisze, że jest to pis katalogów, moderowany. Przed chwilą ktoś dodał forum :)

EDIT2:

Widzę, że w tym podforum ciągle pojawiają się nowe katalogii, więc prośba, dodajcie swój katalog do spisu, ja będę miał mniej pracy wyciagać nowe katalogi z forum, a spis bedzie bardziej aktualny, na czym mam nadzieję wszyscy skorzystają.

Dodawać można tutaj: Spis Katalogów.

Pozdrawiam,

Mar.

Edytowane przez Mar