Skocz do zawartości

Katalog katalogów

Mar

Rekomendowane odpowiedzi

EDIT: Jeszcze jeden problem mnie gnębi, a mianowicie, sortowanie jest po adresach www, więc takie pytanie, czy mogę narzucić, by każdy wpis składał się z człony https://www?

Według mnie to ułatwia sortowanie, ale nie każdy katalog ma adres z www i nie każdy pozycjonuje swój katalog po członie www.nazwa_katalogu. Ja pozycjonuje swój katalog po adresie https://kataloog.info/ i takiego adresu się trzymam.

kcs_kataloog_info.gif - katalog stron KCS promocja stron - dodaj ciekawą stronę

pks-katalog.gif - katalog stron PKS interesujące strony - dodaj interesującą stronę

Najlepsze miejsce dla e-mieszkańca powiatu piaseczyńskiego to serwis e-piaseczno i okolice

Masz racje, ale nikomu nie zaszkodzi jeden wpis z www? A przy dodawaniu usprawi to bardzo pracę, bo tak łatwiej będzie wyszukać katalog.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

Co do spisów katalogów, mam swój własny sprawdzony, wg. ktorego dodaję strony.

Wiem ze jest jeszcze jeden spis, ale chodzi wlasnie o to, zeby to wszystko ladnie polaczyc w jedna calosc, bo w skrypcie bedziesz widzail, czy dany katalog juz masz czy nie.

Zas co do dodawania linkow przez wlascicieli... nie licz na to, chyba ze admin forum przyklei twoj katalog (w co watpie, bo juz byly wczesniej takie prosby).

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

Kolumna z adresami jest unikalna, więc wpis nie moze się powtórzyć, co dodawania wpisów sam się nad tym jeszcze zastanawiam, tak jak napisałem, narazie dodaję swoje strony, i dokładnie sprawdzam katalog, i zaznaczam ewentualne uwagi, które własnie dołozyłem. Jeszcze pozostaje mi wrzucenie zgłaszania niedziałających linków i informacji, czy wpisy pojawiają się natychmiast, bo to też jest przydatne.

P.S Byłbym bardzo wdzięczny, gdy ktoś podał definicję odnośnie katalogów dla : SEO i Moderowany, z góry dziękuje. No i jak ktoś ma propozycję skrótu dla "Link pojawia się natychmiast" :)

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

A ja bym w ogole takiego "elitarnego" katalogu nie podawal. Jeszcze zeby sami mieli ten pr wiekszy jak 3 ;)

Poza tym mam pytanie do mar - czy to juz jest koniec spisu? Powinienes wziac pod uwage jeszcze posty o przekierowaniu 302 (widzialem kilka linkow w twoim spisie). No i patrz prosze na to forum, bo to kopalnia linkow (katalogow) :)

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Witam

Proszę o poprawienie opisu dla wpisu Elitarny Katalog Stron Google PR>3, mija sie z prawdą, przyjmujemy również Strony z PageRank Google=3.

88027[/snapback]

Poprawione.
A ja bym w ogole takiego "elitarnego" katalogu nie podawal. Jeszcze zeby sami mieli ten pr wiekszy jak 3  ;)

Poza tym mam pytanie do mar - czy to juz jest koniec spisu? Powinienes wziac pod uwage jeszcze posty o przekierowaniu 302 (widzialem kilka linkow w twoim spisie). No i patrz prosze na to forum, bo to kopalnia linkow (katalogow)  :)

88081[/snapback]

Też mi się to nie podoba, ale jego katalog jego wymagania.

Nie to nie konies spisu ciagle dodaję nowe katalogi, ale jak jak pisze, najpierw dodaję kilka stron do tego katalog, i jak zostana przyjęte dodaję katalog. Mam kilkanaście katalogów nie dodanych, ale nie dostałem potwierdzenia od ponad tygodnia, więc na co komu takie opuszczone katalogi?

[Edyta]

, mile widziane są propozycje, nowych katalogów, uwag do istniejących, narazie mogą być tutaj lub na PW, a wkróte pojawi się niewielki formularz.

Pozdrawiam,

Mar.]

Bardzo mi sie podoba twoj spis. Mam nadzieje, ze sprawdziles wszystkie katalogi co ci podalem. Dodaj jeszcze mozliwosc wyslania blednego linku (jak kat. nie bedzie dzialal).

Nie bardzo rozumiem o jakie katalogi Ci chodzi, jakbys mógł trochę jasniej... ;)

Nie bardzo rozumiem o jakie katalogi Ci chodzi, jakbys mógł trochę jasniej... ;)

88088[/snapback]

https://www.stwor.yay.pl/psk/page/katalogi/index.php

https://katalogi.int.pl/index.php?cat=2

A ja bym w ogole takiego "elitarnego" katalogu nie podawal. Jeszcze zeby sami mieli ten pr wiekszy jak 3  ;)

Witam

Zupełnie nie rozumiem uwagi. Katalog istnieje od miesiąca, skąd ma mieć PR>3? Czyli co? Na początek przyjmowować wszystkie strony, a później mielibyśmy wprowadzic ograniczenia?? Katalog jest dobrze pozycjonowany, po miesiącu zaindeksowany w msn, onet i google. Poza tym założenie przyjmowania stron z PR>3 jest takie, iż chcemy wyeliminować strony w budowie, bez treści, strony dopiero co powstające, będące farmą linków, mające tylko na celu wypozycjonowanie strony lub reklamowanie innch stron. To nie jest katalog pozycjonujący, tylko udostępniający w jednym miejscu dostępne w sieci witryny, nie wyszukiwarkom tylko użytkownikom poszukującym w sieci interesujących ich stron.

Pozdrawiam

Jak widać katalog się rozrasta. Jednak dziwi mnie fakt odrzucania zgłaszanych wcześniej katalogów. Dodałem swój katalog https://kataloog.info/ i oczywiście do dnia dzisiejszego się nie pojawił. Teraz nawet nie widzę przycisku dodaj.

Brakuje podstawowej rzeczy wyszukiwarki.

kcs_kataloog_info.gif - katalog stron KCS promocja stron - dodaj ciekawą stronę

pks-katalog.gif - katalog stron PKS interesujące strony - dodaj interesującą stronę

Najlepsze miejsce dla e-mieszkańca powiatu piaseczyńskiego to serwis e-piaseczno i okolice

arek_inc, tak ciągle je przeglądam, i jak coś znajdę to dorzucę, lub jak chcesz można już samemu wrzucać, ale katalog pojawi się dopiero po zaakceptowaniu, czyli musi spełnić wymogi o których pisałem wcześniej.

GulaNET, bo wyglada to tak, wymagasz, a sam nie spełniasz, ale mniejsza o to Twój katalog. Ja z mojej strony dodałem go do mojego spisu uwzgędniając Twoje wymagania.

MartinB, wybacz, ale to co było przedtem przepadło, ponieważ w znacznej częsci zminiałem skrypt. Teraz jak już pisałem można już dodawać. Twój katalog już wrzuciłem. A co do wyszukiwarki, uważam, że jest zbędna. Jest sortowanie, a domyslnie strony są sortowane od najnowszego do najstarszego, więc łatwo zauważyc gdzie dodało się już swoje strony.

Spis nie miał mięc charakteru publicznego, stworzyłem go, bo obecne nie zaspokajały moich potrzeb. Więc zrobiłe coś własnego, dzięki czemu dodawania stron stało się dla mnie łatwiejsze, i nie muszę tracic czasu na katalogi które niedziałają, lub są opuszczone przez moderatora.

I takie pytanie, dzielić katalog na podstrony, np. po 30 wpisów?

[EDIT] Zmiany na dzień dzisiejszy:

- możliwość zgłaszania niedziałających linków, jak również dodanie opisu;

- dodawanie kataogów, akceptwane przez moderatora;

- możliwość wpisania "innego" skryptu katalogu;

Pozdrawiam,

Mar.

Katalog jest dobrze pozycjonowany, po miesiącu zaindeksowany w msn, onet i google.

Po miesiacu? No to chyba nie ma sie czym chwalic...

To nie jest katalog pozycjonujący, tylko udostępniający w jednym miejscu dostępne w sieci witryny, nie wyszukiwarkom tylko użytkownikom poszukującym w sieci interesujących ich stron.

Gratulije ci, jesli uwazasz ze PR to jakis wyznacznik jakosci strony. Moge ci w 5 minut pokazac strony beznadziejne z pr=5 i super z pr=0, bo powstaly np. 2 miesiace temu. Z reszta, aby miec dobry pr trzeba strone pozycjonowac, bo rzadko sami odziedzajacy strone dodaja linki, przez co serwis ma wysoki pr. Wiec to wszystko czym uzasadniasz swoje decyzje sie wyklucza. No ale coz, kazdy ma prawo miec swoja www, wiec zycze ci milej zabawy... ale zejdz troche na ziemie, bo wg twojego toku rozumowania, twoj katalog tez jest nic nie wart, a na pewno nie jest elitarny, bo nie ma pr=3... :blush:

I takie pytanie, dzielić katalog na podstrony, np. po 30 wpisów?

Zdecydowanie, bez zadnych watpliwosci dzielenie na strony powinno byc. Chodzi o to, ze linkow przy pozycjonowaniu nie mozna dodac wszystkich na raz, wiec dobrze pamietac ze "ostatnio skonczylem na 2 stronie".