Skocz do zawartości

Katalog katalogów

Mar

Rekomendowane odpowiedzi

Coś nie działa katalog --> https://www.sennik.forall.pl/spis/

Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /srv/www/htdocs/web314/html/spis/index.php on line 24

kcs_kataloog_info.gif - katalog stron KCS promocja stron - dodaj ciekawą stronę

pks-katalog.gif - katalog stron PKS interesujące strony - dodaj interesującą stronę

Najlepsze miejsce dla e-mieszkańca powiatu piaseczyńskiego to serwis e-piaseczno i okolice

Po miesiacu? No to chyba nie ma sie czym chwalic...

Miesiąc minął odkąd katalog istnieje, zaindeksowany w google był o wiele wcześniej, zajrzyj na forum o tym katalogu.

Gratulije ci, jesli uwazasz ze PR to jakis wyznacznik jakosci strony. Moge ci w 5 minut pokazac strony beznadziejne z pr=5 i super z pr=0, bo powstaly np. 2 miesiace temu. Z reszta, aby miec dobry pr trzeba strone pozycjonowac, bo rzadko sami odziedzajacy strone dodaja linki, przez co serwis ma wysoki pr. Wiec to wszystko czym uzasadniasz swoje decyzje sie wyklucza. No ale coz, kazdy ma prawo miec swoja www, wiec zycze ci milej zabawy... ale zejdz troche na ziemie, bo wg twojego toku rozumowania, twoj katalog tez jest nic nie wart, a na pewno nie jest elitarny, bo nie ma pr=3...  :blush:

88648[/snapback]

Nie powiedziałem nic podobnego do tego iż PR jest wyznacznikiem wartości strony. Widze ze to Twoja domeną jest wpychac slowa w usta.

Ile ten katalog jest wart przekonasz sie sam po nastepnym update PR, nie bierzesz jednego pod uwagę, że dla dobra zgłaszanych stron, katalog pozycjonowany jest jak żaden inny, trochę Ci mina zblednie jak się okaze iż PR będzie większe od 3.

Poza tym założenie przyjmowania stron z PR>3 jest takie, iż chcemy wyeliminować strony w budowie, bez treści, strony dopiero co powstające, będące farmą linków, mające tylko na celu wypozycjonowanie strony lub reklamowanie innch stron.

Ja wpycham? Przeciez z tego zdania jasno wynika ze wg ciebie PR okresla jakosc strony (w budowie, bez treści, strony dopiero co powstające, będące farmą linków). No chyba ze mylimy pojecia i jakosc oznacza dla ciebie cos innego. Zreszta, mam nadzieje ze nastepnego update nie bedzie i zgodnie z oczekiwaniami PR upadnie tak jak mit, ze cos znaczy. Ale wtedy - o ironio - twoj katalog stanie sie pusty, bo zadna strona nie sprosta twoim wymaganiom (czyt. wszystkie strony w internecie beda mialy pr=0). Ale moze i nie upadac, dla mnie to bez znaczenia, chociaz osobiscie uwazam (i nie tylko ja) ze wiecej z niego bagna niz pozytku.

Ile ten katalog jest wart przekonasz sie sam po nastepnym update PR, nie bierzesz jednego pod uwagę, że dla dobra zgłaszanych stron, katalog pozycjonowany jest jak żaden inny, trochę Ci mina zblednie jak się okaze iż PR będzie większe od 3.

No mina mi troche zbladla, bo pomyslalem sobie ze moze faktycznie masz dobrze wypozycjonowana strone... hehe ale... powiedz mi, mozesz i miec pr 10, ale co z tego, skoro twoj katalog znajduje sie na 240 miejscu pod fraza "katalog stron"? Myslisz ze po updacie skoczysz wyzej? :) Heh no chyba ze jestes tak dobroduszny, ze chcesz dac stronom w kat. jakis wysoki PR.... ;)

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

No mina mi troche zbladla, bo pomyslalem sobie ze moze faktycznie masz dobrze wypozycjonowana strone... hehe ale... powiedz mi, mozesz i miec pr 10, ale co z tego, skoro twoj katalog znajduje sie na 240 miejscu pod fraza "katalog stron"? Myslisz ze po updacie skoczysz wyzej?  :) Heh no chyba ze jestes tak dobroduszny, ze chcesz dac stronom w kat. jakis wysoki PR.... ;)

88733[/snapback]

Taakk??? W koncu dobra wiadomość, bo dwa dni temu byla na 489:). Jałowa dyskusja. Jesteś uprzedzony do wszelakich działań związanych z PR, i chcesz wszystkich wokoło przekonać o swoich uprzedzeniach. Tak to już jest z tym pozycjonowaniem, zmienią się zasady przyznawania punktów, wartościowania stron, zmienią się działania, być może będzie, jak to ująłeś, mniejsze bagno w tej materii.

Masz racje, ze ta rozmowa nie ma sensu, bo temat jest o zupełnie innej rzeczy. Chcialbym ci jednak jeszcze podac przyklad dmozu, ktorego jestem redaktorem i gdzie (za wyjatkiem przykladow debilizmu - tepienia konkurencji) dodaje sie tylko najlepsze strony, a z racji ze sa one w 99% przypadkow nowe, maja pr=0.

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Masz racje, ze ta rozmowa nie ma sensu, bo temat jest o zupełnie innej rzeczy. Chcialbym ci jednak jeszcze podac przyklad dmozu, ktorego jestem redaktorem i gdzie (za wyjatkiem przykladow debilizmu - tepienia konkurencji) dodaje sie tylko najlepsze strony, a z racji ze sa one w 99% przypadkow nowe, maja pr=0.

88806[/snapback]

Doskonale zdaję sobie sprawę z tego iż wiele wartościowych Stron, nie może jeszcze pochwalić się wysokim PR. KAŻDĄ stronę którą dodają użytkownicy, sprawdzamy, zdarza się iż strona, o niskim PR, jest bardzo dobrze wykonana, treść jest ciekawa i aż się zastanawiam, czy to był dobry pomysł z progiem, ale z drugiej strony jestem przekonany ze takie strony szybko windują w gore, nawet jak nie sa pozycjonowane przez włascicieli, robia to za nich uzytkownicy zostawiajac, linki na roznych forach itp. Takie strony w P.S. emaila dostaja taka wiadomosc od nas:

"P.S.

Zgloszona przez Panstwa Strona uzyskuje w tym momencie status nieaktywnej w

naszym Katalogu, po następnym update PageRank na Google, kiedy to z

pewnoscia uzyskacie Panstwo PR=3, uaktywnimy ten wpis i strona

automatycznie zostanie dodana do Elitarnego Katalogu Stron."

Nie zmienilem zdania... co nie znaczy ze jest to dla mnie do dzis ciekawostka, dlaczego w momencie dodawania mialem pr=3 a pozniej - mimo ze update nie bylo - spadl mi do 2. No ale wg podanego przez ciebie narzedzia, bede mial teraz pr=4 :jezyk1:

Zdecydowanie, bez zadnych watpliwosci dzielenie na strony powinno byc. Chodzi o to, ze linkow przy pozycjonowaniu nie mozna dodac wszystkich na raz, wiec dobrze pamietac ze "ostatnio skonczylem na 2 stronie".

88651[/snapback]

Tak, masz poczęsci rację, ale zauważ, że każdy katalog ma stały ID więc, dodając według niego zawsze to może byc punkt odniesienia. A co do nagłego przyrostu linków, to niebędzie on duży, ponieważ większość katalogów nie dodaje wpisów od razu, czasem nawet to trwa 2 tygodnie. Ale jak katalgów przybędzie, to w niedługim czasie podziele wyniki, bo 100 linków na jednej podstronie to już dużo.

Choć to tak dużego znaczenia nie ma, bo nie służy on wzmocneniu katalogów, hmm a może by tak powinno być?

I jeszcze jedna uwaga, ostatnio mam mało czasu, więc jak ktoś chciałby pomagać w rozwoju spisu, tz. dodawać nowe katalogi, sprawdzać obecne, proszę o kontakt na PW.

Pozdrawiam i życzę miłego korzystania ze spisu

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

Pozdrawiam i życzę miłego korzystania ze spisu

Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /srv/www/htdocs/web314/html/spis/index.php on line 24

:yahoo:

Systemy Wymiany Linków - Zdobądź więcej linków przy pomocy systemów automatycznej wymiany linków!

Tak to jest jak się nie czyta całego wątku, pisałem, że spis jest przeniesiony.

https://www.mar.az.pl/spis

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

Ale ten blad wystepuje tez na tej stronie przy dodawaniu. Chetnie ci pomoge, jesli chcesz.

89859[/snapback]

Nie bład który podał Nilhir występuje tylko na tamtym serwerze, a tutaj przy dodawaniu sporadycznie pojawa się błąd od pobierania wartości PR, który jest uzależniony od skryptu wyciągającego PR.

Co do pomocy to jak najbardziej chcę, więc jak coś, trzeba często przegladać forum Katalogi by być nabieżąco jak również wpisy i zgłaszać niedziałające i własne spostrzeżenia. Aktualnie pracuję nad panelem administracyjnym, więc jak znasz php też mile widziana pomoc. Ale o tym na PW lub GG :yahoo:

Pozdrawiam,

Mar.

• 2 tygodnie później...