Skocz do zawartości

Akcje mailingowe

sid1972

Rekomendowane odpowiedzi

mam dylemat a mianowicie w poscie o podpisie zachaczone kwestie wyrazania zody na akcjie mailingowe i tu moje pytanko,

czy wystarczy taki zapis aby ludzi ktorzy wpisuja sie na jakis tam formularz informowac o serwise itp.:

Administratorem danych osobowych jest firma MARCHEWKA z siedziba: 11111 TESTcity, ul. testowa 4/28, wpisana do ewidencji dzialalnosci gospodarczej pod numerem 3333333 . Firma MARCHEWKA zapewnia kazdemu Uczestnikowi konkursu prawo wgladu do swoich danych osobowych oraz mozliwosç ich poprawiania. Uczestnik podaje swoje dane osobowe dobrowolnie. Uczestnik konkursu oswiadcza, iz zrozumial tresç niniejszej noty i wyraza zgode na zbieranie, przetwarzanie swoich danych osobowych przez firme MARCHEWKA celem wykonania ciazacych na firmie MARCHEWKA zobowiazan jako organizatora konkursu oraz do celów marketingowych. Uczestnik konkursu wyraza zgode na przekazywanie swoich danych osobowych podmiotom trzecim, wspólpracujacym z firma Prefix przy organizacji konkursu. Przetwarzanie danych osobowych odbywa sie w trybie przepisów ustawy 'O ochronie danych osobowych' z 29 sierpnia 1997.

Nacisniscie przycisku Wyslij jest równoznaczne z akceptacja powyzszego zapisu.

czekam na wasza pomoc

Musisz miec wyrazna zgode i dowod, ze ktos zamowil mailing od Ciebie. Poza tym musisz zapewnic mozliwosc wypisania sie z listy.

Nie wspominam juz o tym, ze uzytkownik ma sie sam zapisac do listy i nie mozesz zrobic czegos takiego, ze wyslesz mu maila zeby sie wypisal z listy do ktorej sie nie zapisal.

Musisz miec wyrazna zgode i dowod, ze ktos zamowil mailing od Ciebie

Tzn. że muszę mieć kopię maila rejestracyjnego z całą tą informacją jaka pojawia się w procesie rejestracji? Dodatkowo całą tą formułkę mam pakować ludziom do maila rejestracyjnego?

- buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop

- wideoporadniki jak korzystać z msDrop

Musisz miec wyrazna zgode i dowod, ze ktos zamowil mailing od Ciebie

Tzn. że muszę mieć kopię maila rejestracyjnego z całą tą informacją jaka pojawia się w procesie rejestracji? Dodatkowo całą tą formułkę mam pakować ludziom do maila rejestracyjnego?

Wg mnie kopi maila nie musisz miec. W przypadku konkursow czy rejestacji nowych userow mozna to calkiem ladnie rozwiazac odpowiednim cheackboxem albo punktem w regulaminie. W innych przypadkach mozna zastosowac podwoja weryfikacje. Gosc dopisuje swoj mail i dostaje z automatu odpowiedz i musi potwierdzic klikajac linka z unikalnym ID. Jak potwierdzi to jego adres trafia do odpowiedniej bazy. To wystarczajacy dowod, ze swiadomie zamowil Twoj mailing.

Oczywiscie jak chcesz trzymac takie maile to byloby to dobre.

Osoba o ktorej ostatno rozmawialismy na PM zaleca wrecz trzymanie jeszcze adresu IP z ktorego dodano maila do listy + data i godzine.

Ale moim zdaniem to juz lekka przesada.

W przypadku konkursow czy rejestacji nowych userow [...]

Chodzi mi dokładnie o webwweb.pl - rejestrowałeś się tam już dawno - czy coś wzbudziło Twoje wątpliwości? miałeś jakieś obawy?

- buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop

- wideoporadniki jak korzystać z msDrop

W przypadku konkursow czy rejestacji nowych userow [...]

Chodzi mi dokładnie o webwweb.pl - rejestrowałeś się tam już dawno - czy coś wzbudziło Twoje wątpliwości? miałeś jakieś obawy?

Wiesz dzis juz nie pamietam dokladnie ale raczej doklandnie czytam formularze i sprawdzam czy przypadkiem nie zamawiam spamu. Poza tym uzywam innego konta ktore filtruje caly ruch z innych domen niz pl - odbija go. Natomiast dla domeny pl dziala filtr oparty o Bayesa.

Na webwweb nic mi nie podpadlo.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności