Skocz do zawartości

Brak pozycjonowanej frazy na stronie głównej i na całej stronie

Tomaan

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

jak może zakończyć się taka sytuacja z nazwy wątku? Zakładamy, że linkowanie jest bezpieczne, różne anchory itp. ale na stronie głównej nie ma ani jednego słowa, które jest pozycjonowane.

Co wtedy? Strona skoczy ale potem spadnie uznana za SPAM?

Co wtedy? Strona skoczy > TAK

ale potem spadnie uznana za SPAM? > NIE,

bo w tak zwanym naturalnym linkowaniu nie mamy wpływu jak ktoś podlinkuje dany serwis. Jednak pojawienie się n (dużo) linków z danym anchorem który wcale nie występuje w linkowanym serwisie z pewnością nie będzie naturalne, bo jest mało prawdopodobne zaistnienie takie sytuacji wiec może zostać nałożony filtr.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Jednak pojawienie się n (dużo) linków z danym anchorem który wcale nie występuje w linkowanym serwisie z pewnością nie będzie naturalne

Dlaczego ?

A jeśli cała strona jest w nieczytelnym flash'u , bez jakichkolwiek treści - przecież wtedy siłą woli dobieram frazy, które nie występują na stronie i jest ok - nigdy nie dostałem za to żadnych sankcji.

Agencja SEO z Katowic Intoseo - Pozycjonowanie Katowice
Wynajem myjek przemysłowych i warsztatowych - www.myjki360.pl

Dywaniki samochodowe https://topdywaniki.pl/

Dlaczego? A jakie jest prawdopodobieństwo, że w naturalnym linkowaniu nieznający się ludzie jako anchor wybiorą dana frazę która w dodatku nie występuje wcale w danym serwisie ;) Poza tym treści tekstowe z flasha są przez google odczytywane.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Jednak pojawienie się n (dużo) linków z danym anchorem który wcale nie występuje w linkowanym serwisie z pewnością nie będzie naturalne, bo jest mało prawdopodobne zaistnienie takie sytuacji wiec może zostać nałożony filtr.

patrzyles kiedys w statystyki blogow linkowanych naturalnymi metodami?

zobacz tutaj

czy na stronie g jest wyraz tutaj? nie ma

polecam warsztat samochodowy pana miecia

a firma pana miecia nazywa sie 'naprawa samochodow' ul bla bla 2/2 11-111 miasto, ani slowa o mieciu na stronie

linkowanie naturalne ma to do siebie ze raczej zadko kiedy linkuje na fraze ktora zyczylby sobie wlasciciel strony ;)

linkowanie urlem rowniez jest bardzo naturalne, i z tego co widze zwlaszcza na podstronach to jest tego 70-80%

JA: Miał Pan już nie pisać - tak trudno to zrozumieć, nie życzę sobie już od Pana maili

KLIENT: to po co Pan odpisuje? lubi Pan miec pewnie ostatnie zdanie ..ja również

Dlaczego? A jakie jest prawdopodobieństwo, że w naturalnym linkowaniu nieznający się ludzie jako anchor wybiorą dana frazę która w dodatku nie występuje wcale w danym serwisie wacko.gif

Popadasz w skrajność z tym naturalnym linkowaniem.

Przecież nic w tym złego, że właściciel serwisu linkuje np. z tematycznie powiązanych blogów na anchory, które są związane z tematyką strony, aczkolwiek nie występują na stronie.

Poza tym treści tekstowe z flasha są przez google odczytywane.

Mylisz się. Zależy od wersji flasha, poza tym robot nie potrafi się jeszcze przemieszczać między podstronami zbudowanymi tylko we flashu.

Nie trzeba robić testów ,żeby się przekonać, bo przykładów w Sieci jest tysiąc albo i więcej.

W przypadku jesli klient zglasza sie do nas ze strona flashowa to cena jest p 25-35 % wieksza niz w przypadku samego html.

Co do obecnosci lub nie frazy : 20-25 % klientów ktorych pozycjonujemy jest własnie w takiej sytuacji. Z obserwacji wynikach ze czas dojscia do zalozonej pozycji jest dluzszy + potrzeba wiecej linkow w momencie gdy fraza nie wystepuje w title/lub w tekscie.

Strony we flashu przeważnie mają title i description które zawierają dane słowa które nas interesują.

Poza tym to nie ja wymyśliłem naturalne linkowanie tyko google - ja jedynie patrze pod tym kątem na linkowanie.

Witam,

jak może zakończyć się taka sytuacja z nazwy wątku? Zakładamy, że linkowanie jest bezpieczne, różne anchory itp. ale na stronie głównej nie ma ani jednego słowa, które jest pozycjonowane.

Co wtedy? Strona skoczy ale potem spadnie uznana za SPAM?

Miałem podobnie i zafundowałem stronie filtr na niemal dwa lata. Słowo to nie występowało nawet w Title i było tylko na jednej z podstron. Dodam, że nie pozycjonowałem SWL, tylko samymi katalogami / preclami (można by sądzić, że to było bezpieczne)

Mam klientów, którzy mają całą stronę we flashu i 20-30 różnych fraz. Jakbym nie kombinował nie da się wszystkich sensownie zawrzeć w title i description. Jak wspomniał it_management trzeba więcej linków i więcej czasu.

Każdy robi co uważa za słuszne. Ja olewam naturalne linkowanie. Google dobrze wie, że obecnie naturalne linkowanie prawie nie istnieje. Naturalne linkowanie może istniało wiele lat temu, kiedy to algorytm zliczający linki dopiero raczkował.

Termin naturalne linkowanie ktory przewija sie w tym watku to wymysl tego forum. Od kiedy to linki z katalogow i precli sa naturalne ? Jakos nie zdarzylo mi sie znalesc w preclu linka do Youtube czy onetu takze MION nie wprowadzaj balaganu wspominajac o naturalnym linkowaniu.

No nie wiem czy jest to wymysł tego forum B)

Czy google: https://www.google.com/support/webmasters/b...py?answer=66356

--------

Tak na marginesie it_management bardzo często wypowiada się też, ze tematyczność serwisów nie ma znaczenia, a co na to sam google:

"Pozycja Twojej witryny w wynikach wyszukiwania Google zależy częściowo od analizy witryn, na których zamieszczono do niej linki. Liczba, jakość i trafność linków ma wpływ na ocenę witryny. Witryny, w których występują linki do Twojej witryny, pomagają nam uchwycić kontekst jej tematyki, a także określić jej jakość i popularność."

Może ta tematyczność jest też wymysłem tego forum :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności