Skocz do zawartości

Brak pozycjonowanej frazy na stronie głównej i na całej stronie

Tomaan

Rekomendowane odpowiedzi

Gdyby to wszystko było "wymysłem tego forum" wyszukiwarek typu google były by 10'tki, a nie jak obecnie "Król jest tylko jeden" :)

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

W cytacie ktory umiescil MION jest magiczne slowo : czesciowy

0.1 % to tez czesciowy udzial procentowy.

Nie ma jasnych przeslanek odnosnie mocy linka tematycznego a nie tematycznego.

Sami widzicie jaka jest moc SWL prawda ? Czy liczy sie roznicowanie domen/ip czy bardziej tematycznosc ?

Czyli większość uważa, że nie potrzebna jest fraza w kodzie strony linkowanej?

Natomiast wszyscy zgodzą się z tym, że znalezienie się pozycjonowanych fraz (w tekście itp.) na stronie pozycjonowanej jest bezpieczniejsze i daje większą stabilność?

Tydzień temu zacząłem pozycjonować jedną stronę (można uznać to za test), gdzie nie ma silnej konkurencji i wyciągnąłem ją z drugiej 100tki 4 linkami z katalogów PR=2 i zamówionym u Copywritera tekstem, który wrzuciłem na stronę główną.

4 linki + tekst dały mi wzrost ok. 100 miejsc (obecnie pozycja strony na daną frazę to 11 miejsce i utrzymuje się już tydzień!).

Założyłem wątek, ponieważ mam inną stronę gdzie trudno wrzucić tekst na główną a konkurencja jest silna.. linkowanie na 7 fraz, z czego na dwie dostałem Sandboxa, bo frazy są w Bingu wysoko a w G już nie ma ich wcale.

Czytałem z kolei o często przypadkowym Sandboxie.. zachowałem wszystkie zasady bezpieczeństwa, prócz jednej.. nie miałem i dalej nie mam tych 2 fraz na głównej, nigdzie.

Z innej strony patrząc - większość z nas pamięta/zna akcje "wypozycjonowania" stron znanego polityka na fraze ****** samym linkowaniem z anchorem ****** który na 100% nie występował na wypozycjonowanej stronie wiec możliwe, że algorytm google w tej kwestii wykazuje pewne braki :)

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Natomiast wszyscy zgodzą się z tym, że znalezienie się pozycjonowanych fraz (w tekście itp.) na stronie pozycjonowanej jest bezpieczniejsze i daje większą stabilność?...

Z życia wzięte... Strona Klienta pozycjonowana na frazy A,B,C, fraz nie było nigdzie w kodzie strony.

Domena kilkuletnia, PR4, a może i 5 nie pamietam jakie było.

Rok pozycjonowania, zero filtrów. Pozycje rosły, rosły, i tak do top6... wyżej nie dało rady (nie dało w tej cenie co ustaliliśmy w umowie)...

Strony w top'ie były pozycjonowane i zoptymalizowane pod frazy na które ustawiałem stronę Klienta... Klient w zaparte szedł by nie ruszac kodu strony. Postawiłem więc inna stronę, zoptymalizowałem i po około 2 miesiącach nówka była wyżej na wszystkie frazki.

Skończyła się umowa, strona poleciała skąd przyszła, a moja nie tylko jest gdzie była, ale i ma top6, top2 i top1 na A,B,C ;)

Wniosek:

I bez fraz można ustawiac stronę, ba, nawet dobić sie do topów o ile stać nas na to i o ile konkurencja nie jest zbyt kumata.

Dużo łatwiej i taniej jest ze zoptymalizowaną (frazy i cała reszta) stroną ;)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

@o ile konkurencja nie jest zbyt kumata.

O ile konkurencja nie jest zbyt duża ...

Natomiast wszyscy zgodzą się z tym, że znalezienie się pozycjonowanych fraz (w tekście itp.) na stronie pozycjonowanej jest bezpieczniejsze i daje większą stabilność?...

Z życia wzięte... Strona Klienta pozycjonowana na frazy A,B,C, fraz nie było nigdzie w kodzie strony.

Domena kilkuletnia, PR4, a może i 5 nie pamietam jakie było.

Rok pozycjonowania, zero filtrów. Pozycje rosły, rosły, i tak do top6... wyżej nie dało rady (nie dało w tej cenie co ustaliliśmy w umowie)...

Strony w top'ie były pozycjonowane i zoptymalizowane pod frazy na które ustawiałem stronę Klienta... Klient w zaparte szedł by nie ruszac kodu strony. Postawiłem więc inna stronę, zoptymalizowałem i po około 2 miesiącach nówka była wyżej na wszystkie frazki.

Skończyła się umowa, strona poleciała skąd przyszła, a moja nie tylko jest gdzie była, ale i ma top6, top2 i top1 na A,B,C ;)

Wniosek:

I bez fraz można ustawiac stronę, ba, nawet dobić sie do topów o ile stać nas na to i o ile konkurencja nie jest zbyt kumata.

Dużo łatwiej i taniej jest ze zoptymalizowaną (frazy i cała reszta) stroną ;)

Czyli zgadza się to, że:

-frazy w kodzie być nie muszą ale wówczas jest ogólnie trudniej i mniej stabilnie oraz mniej długotrwale

-frazy w kodzie pomagają znacząco i dają lepszą stabilność i trwałość pozycji

Amen?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności