Skocz do zawartości

jest! jest! mam nowy PR!

nrm

Rekomendowane odpowiedzi

normanos napisał(a):
Tak więc potrzebowałem miesiąca aby skoczyć z 0 na 4. Mam nadzieje, że to już mi zostanie bo jeszcze wczoraj miałem 4/10 przez 5 minut i potem znów wróciło na 0/10. Widocznie google cos indeksował i mielił...

No własnie, ja mam już od dawna PR 4,

moja strona ostatnio w koncu łaskawie pojawiła sie w katalogu Google https://directory.google.com/Top/Computers/...ge/Chatterbots/ , poza tym, że mam wrażenie (to chyba nie jest wrażenie...), że srdnio co 2 dni znika tam i się pojawia, a czasem co tydzień tak około... zonk.

Co do ilości linków do mojej strony to Google wielu z nich nawet już od dawna istniejących, które wcześniej pokazywał (ale stronie spadł PR np. z 5 na 3 więc chyba dlatego tych stron z linkami do mnie juz nie pokazuje, ale poazkuje też takie, które mają mneijszy PR i tu się gubię - wytłumaczcie...) już nie pokazuje, ale w sumie się ich namnożyło dzięki głównie kopiom Katalogu Google - efekt na https://www.google.pl/search?hl=pl&lr=&ie=U...www.chatbot.pl/

Aktualnie PR na Toolbarze mam 2 (czy 3, sam nie wiem...hehe) dzien juz zerowy, i czy to jest moze oznaka tego, ze Google aktualizuje swoje dane o PR (a jak nie to czego to jest oznaka?)? Mam nadzieje, miec w koncu PR 5... choć i tak mam myślę super wyniki pod hasłami chatbot (6 miejsce na świecie - wow!), chatterbot i sztuczna inteligencja ;)[/url]

• Odpowiedzi 36
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  melassa napisał(a):
ale PR jest jedynie wyznacznikiem zliczenia linkow przez google juz przewijalo sie na forum ze ma znikome znaczenia na pozycje

no z tego co ja wiem, to PR jest mnożnikiem trafności strony w pozycji wyników (tresci, adresu, tytulu itp.) - myle sie? A jesli jest mnoznikiem to jest wazny, choc zgadzam sie, ze nie najwazniejszy.

sid1972 napisał(a):
BD ale to ladnie sobie naskrobales hehehhe  :lol

Ja sobie ładnie naskrobałem tresc posta czy mam rozumieć, że chodzi o zerowy PR Maksa? ;)

Cholera, to co? zasady oddzialywania PR na wyniki sie zmienily? nie jest wazny? Czuje sie jakby ktos odwracal moj swiatopoglad niemalze ;) hehe

hm, dzis wpadla mi taka teoria do glowy - a moze PR obecnie wcale nie oznacza tego, co myslimy ze oznacza? brak updatu od ponad przeszlo 2 miesiecy, a ostatnio nagle dziwne (szybkie!) skoki, jak monituja forumowicze, daje do myslenia. moze zmodyfikowano znacznie ow znany wzor na PR, a moze (co mi sie wydaje prawdopodobne) jest to ciekawa technika zmylenia przeciwnika - my myslimy ze PR wciaz jest oparty na linkach, a aktualnie moze on byc przeliczany na zupelnie innej podstawie....

taka spiskowa teoria dziejow ;)

"i can handle it without linking :)"

Cytat
że srdnio co 2 dni znika tam i się pojawia, a czasem co tydzień tak około... zonk.  

Na nowych mających od 0-5 miesięcy stronach tez to obserwuję u siebie, reszta raczej stabilnie sie utrzymuje w wynikach. jak strona osiągnie pewnien wiek, nie wiem, wydaje mi się że 3-5 miesięcy uspokaja się to, ląduje gdzieś na 3 stronie i po tym zaczyna sie piąć do gry zgodnie z dotychczasowymi regułami

Canon sony aparaty cyfrowe, kamery cyfrowe - promocja. Atrakcyjny system ratalny. Katalog stron www

pneuma napisał(a):
wydaje mi się że 3-5 miesięcy uspokaja się to, ląduje gdzieś na 3 stronie i po tym zaczyna sie piąć do gry zgodnie z dotychczasowymi regułami

Dodam też że czas uzależniony jest od wielkości serwisu oraz ilości nowych linków.

rattkin napisał(a):
a moze PR obecnie wcale nie oznacza tego, co myslimy ze oznacza?

I mnie się zdaje że PR służy google przede wszystkim w określeniu częstotliwości wysyłania robotów. To znów wiąże się moim zdaniem z wielkością serwisu. Czy ktoś zna przykład aby serwis mający 10 podstron miał PR w granicach 5?

- buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop

- wideoporadniki jak korzystać z msDrop

piotrek napisał(a):
Czy ktoś zna przykład aby serwis mający 10 podstron miał PR w granicach 5?

to fakt piotrze

PR jest obliczane na podstawie linkow i tyle w google moze uznali ze jesli jest wiecej linkow do strony to znaczy ze warto ja czesciej aktualizowac ale ja sie z tym nie zgodze

czestsza aktualizacja to tzw fresh bot mysle ze sa inne wyznaczniki do tego na przyklad czestosc zmian na stronie glownej i zaindeksowanych

pozatym link ze strony o wyokim PR szybciej znajdzie sie w googlach

Check email deliverability tool Maildog

piotrek napisał(a):
I mnie się zdaje że PR służy google przede wszystkim w określeniu częstotliwości wysyłania robotów.

Teraz proszę o ewentualne sprostowanie mojego podsumowania:

W takim razie na czym trzeba się skupiać chcąć pozycjonować serwis?

Wniosek z powyższych wypowiedzi dla mnie jest taki, że zupełnie olać PR niemalże, a rozbudowywać stronę...

gorzej, że akurat moja strona jest na tyle specyficzna, że tam nie ma zbytnio co rozbudowywać, ale od czego ma się głowę - trzeba coś wymyślić...

Majkel napisał(a):
gorzej, że akurat moja strona jest na tyle specyficzna, że tam nie ma zbytnio co rozbudowywać, ale od czego ma się głowę - trzeba coś wymyślić...

...lepiej skorzystać z gotowych rozwiązań - postaw u siebie system newsów webwwebNews. Instalujesz, Twoja strona nie tyle żyje co się sama powiększa a Ty masz z głowy.

- buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop

- wideoporadniki jak korzystać z msDrop

piotrek napisał(a):
  pneuma napisał(a):
wydaje mi się że 3-5 miesięcy uspokaja się to, ląduje gdzieś na 3 stronie i po tym zaczyna sie piąć do gry zgodnie z dotychczasowymi regułami

Dodam też że czas uzależniony jest od wielkości serwisu oraz ilości nowych linków.

rattkin napisał(a):
a moze PR obecnie wcale nie oznacza tego, co myslimy ze oznacza?

I mnie się zdaje że PR służy google przede wszystkim w określeniu częstotliwości wysyłania robotów. To znów wiąże się moim zdaniem z wielkością serwisu. Czy ktoś zna przykład aby serwis mający 10 podstron miał PR w granicach 5?

Widziałem serwis 5 podstron i PR 5 jak znajde w historii to ci podeślę.

Chyba że był tam IP Cloacking ale niechciało mi się grzebać

Pozdrawiam

Firmę w Polsce utrzymuje czynną od 1997 roku w Hamburgu od 2008 Roku więc nie robią na mnie wrażenia awatary i linki w stopce. Zajmuje się od zarania początków Black Hat Seo. Mam prawo do zapomnienia. Niech się firma Google zajmie sztuczną inteligencją zanim  Sam Altman ich wyprzedzi :) Moje stare konto https://www.forum.optymalizacja.com/profile/21-kill-bill/  :( boże jaki młody byłem i głupi. Wróciłem i wchodzę z drzwiami nie drzwiami.

Ja miałem u kolegi w subdomenie zrobione 5 stron do których nie było ani jednego linka zewnętrznego i strony miały PR=4 8) nie wiem jak to się stało bo przyznam szczerze, że wogóle nad tym nie pracowałem a na stronie było po dwa trzy zdania i po 4-5 linków do innej strony także więc nie wiem na jakiej podstawie był ten PR obliczany

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności