Skocz do zawartości

Subdomena z taką samą zawartością co podstrona – czy warto?

Bartolomeo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Przykładowo mam stronę na domenie www.abc.pl/jajko. W wynikach wyszukiwania Google jest na drugi miejscu. Mam chęć na pierwsze miejsce, czy postawienie subdomeny www.jajko.abc.pl i skopiowanie do niej zawartości podstrony poprawi jej wyniki w Googlach czy przeciwnie – strona spadnie, zostanie nałożony filtr lub zostanie zbanowana? Czy to, że na domenie www.abc.pl/jajko i subdomenie www.jajko.abc.pl będą takie same strony (dwie identyczne wersje) nie zaszkodzi obecny wynikom wyszukiwania? Z subdomeny www.jajko.abc.pl linki skierowane są do innych stron serwisu www.abc.pl (z tego serwisu nie a odwołania do subdomeny www.jajko.abc.pl.

Pozdrawiam

stwórz subdomenę o bliźniaczej treści oraz innym design i z tego linkuj :)

Nie rób sobie duplikatów wokół domeny bo pofiltrujesz domene :P

Mi właściwie nie zależy na linkowaniu z dubdomeny. Zauważyłem (przynajmniej tak i się wydaje), że dobre rezultaty w pozycjonowaniu daje słowo kluczowe w subdomenie np. www.jajko.abc.pl niż na podstronie www.abc.pl/jajko. Dlatego zależało mi aby słowo kluczowe umieścić w głównej części adresu - stąd ta koncepcja. Właśnie bałem się jedynie, że subdomena www.jajko.abc.pl może zaszkodzić dobrze sklasyfikowanej już podstronie www.abc.pl/jajko lub całej domenie www.abc.pl. Czy na pewno taka subdomena może zaszkodzić podstronie i głównej domenie? bo jak nałożony zostanie filtr na subdomene www.jajko.abc.pl tragedii nie będzie.

Może rzeczywiście zmienię trochę tą stronę, ale jedyne co mogę zrobić to pozamieniać kolejnością zdjęcia, gdzie indziej umieścić tekst bo design powinien być taki sam jak reszta serwisu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności