Skocz do zawartości

Pozycjonowanie cudzej strony

164722

Rekomendowane odpowiedzi

Ma sens? Jest w ogóle możliwe? Tzn sprawa wygląda tak: chciałbym poprawić wyniki pewnej stronki w wyszukiwarce google, ale nie mam do niej dostępu, tzn nie mogę w niej poustawiać nagłówków, keywords ani w żaden sposób jej zmienić...

Pozycjonować można, ale co do sensu to bardzo zależy - jeśli masz swoją stronę w top i chcesz dodatkowo mieć tą, to ok, ale jeśli tylko pozycjonujesz np. strony katalogów w których znajduje się info o Twojej firmie, to raczej stąpanie po kruchym lodzie...

Skuteczne pozycjonowanie stron www | Nowe randki internetowe

To jest zupełnie altruistyczne, nie jestem nastawiony na żadne zyski z tej strony, po prostu stronka należy do osoby którą znam i chcę żeby ta stronka była wyżej w rankingu... Nie mam żadnej strony w topce ani żadnego doświadczenia w pozycjonowaniu, dodałem stronkę do kilku katalogów i czytam dalej to forum w poszukiwaniu dalszych wskazówek :D Ale dobrze wiedzieć, że to nie jest zupełnie bezsensowne i da się podbić tą stronkę w rankingu bez ingerencji w kod strony do którego nie mam dostępu.

W takim przypadku ma sens jak najbardziej. Jeśli ma ona jakąś wartość (treść) to dodawanie do katalogów może tylko pomóc - oczywiście to wymaga CZASU. Jeśli jeszcze na dodatek google załapie że te wszystkie linki to właściwie naturalne są to ich wartość będzie nie do przecenienia :D

Fotografia to świetne hobby - to trzyma mnie przy życiu
FOTOseoPL - tematyczny katalog dobrych stron o fotografii

Czy ma sens - to pytanie musisz postawić tylko sobie.

Czy jest możliwe - tak.

Ingerencja w kod strony jest tylko jednym z wielu elementów pozycjonowania i niekoniecznie najważniejszym.

Na początek zajmij się intensywnie katalogowaniem. 2-3 miesiące i zauważysz trwałe wyniki.

Pozdrawiam,

Mariusz

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

Ok, a powinienem się ograniczyć do kilku katalogów dziennie czy to nie ma znaczenia? Chodzi mi o to czy masowe katalogowanie (z różną treścią) może wywołać zjawisko sandboxa czy nie...

@down, tak, właściciel kiedyś mnie o to poprosił.

Pozostaje jeszcze pytanie czy właściciel strony sobie tego życzy. Ja na przykład nie chciałbym, żeby ktoś w niekontrolowany sposób próbował moje strony pozycjonować.

Bildero - super wydajny serwer zdjęć, możliwość skalowania w locie, zoom, zdjęcia obrotowe (360 stopni), własny znak wodny i wiele innych możliwości.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności