Skocz do zawartości

Zmiana firmy pozycjonerskiej

Lagotek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Otoz jestem wlascicielem strony internetowej ktora jest pozycjonowana na chwile obecna przez firme X, zauwazylem ze forma ich pozycjonowania opiera sie glownie na spammerskich stronach, zatem zastanawiam sie nad zerwaniem umowy z firma X i zatrudnienie firmy Y ktora kontynuowała by to zlecenie. Zatem pytanie czysto od strony prawnej brzmi następująco, czy po zerwaniu umowy z firma X, może ona usunąć linki które na chwile obecna utrzymują moją strone na jakiś tam pozycjach? Czy mimo iż umowa zostala zerwana, nie może usuwac tychże linków.

Z góry dziękuje za wszelkie informacje.. .pozdrawiam

Otoz jestem wlascicielem strony internetowej ktora jest pozycjonowana na chwile obecna przez firme X, zauwazylem ze forma ich pozycjonowania opiera sie glownie na spammerskich stronach,...

Skąd pewność ze kolejna firma nie będzie pozycjonowała opierając się głowne na "spamerskich" stronach ???? :D

Marketing internetowy dla firm

Skoro nie znamy umowy to nie bardzo rozumiem jak mamy sie odniesc do tematu. Jesli mozesz zeskanuj umowe lub udostepnij jej czesc wtedy mozemy dyskutowac.

Generalnie klienta raczej nie powinno obchodzic gdzie sa linki do jego strony tylko czy firma wywiazuje sie z zapewnien jakie zlozyla (czy zostaly osiagniete pozycje etc... ).

Standardowo za zerwanie umowy przewidziane sa zapewne jakies kary od ktorych sie nie uchronisz.

Spamerska strona to rzecz wzgledna ... dla mnie katalog yahoo jest spammerski

Skoro pozycjonowanie ma polegać na dodaniu "gdzieś" linków na czas umowy a po rozwiazaniu umowy usunięciu ich to czy nie lepiej samemu sobie wykupić płatne linki ?

Bildero - super wydajny serwer zdjęć, możliwość skalowania w locie, zoom, zdjęcia obrotowe (360 stopni), własny znak wodny i wiele innych możliwości.

Standardowo za zerwanie umowy przewidziane sa zapewne jakies kary od ktorych sie nie uchronisz.

Uchronisz i to spokojnie. Wystarczy, że wykażesz zły wpływ (linków/pozycjonowania/zabiegów)na Twoją stronę/firmę co jest bardzo łatwe przy Polskich Sądach.

Wystarczy, że wykażesz zły wpływ (linków/pozycjonowania/zabiegów)na Twoją stronę/firmę co jest bardzo łatwe przy Polskich Sądach.

Skwituję to tylko "uśmieszkiem" :)

Lagotek, najpierw chcesz zerwać umowę bo spamerskie linki Ci "nie odpowiadają" a za chwilę nie chcesz żeby mieli mozliwość je usunąć. Po prostu chcesz się wymigać od zapłaty za wykonaną pracę. I jeszcze szukasz podpowiedzi na forum pozycjonerów. Boże, chroń nie przed takimi "klientami".

@aniec2

Taa... a jakieś konkrety? Może masz doświadczenie w podobnych sprawach? Uczestniczyłem raz w sprawie (choć karnej) z zakresu internetu/informatyki i nie jest to takie proste.

Do autora tematu... sorry ale moim zdaniem kombinujesz jak zachować linki i nie płacić za pozycjonowanie. Po pierwsze zdefiniuj słowo spamerskie? Ciekaw jestem jakbyś to tłumaczył w sądzie :) Nie chcesz wywiązać się z podpisanej umowy to ją zerwij, ponieś konsekwencje, zapłać kary i podpisz nową umowę z kolejną firmą, której metody pewnie też uznasz za 'spamerskie'. W czym problem?

- edit

@Wojciech Łuczak - wyprzedziłeś mnie trochę ale widzę, że się zgadzamy ;-)

SEO BulletProof VPS.

Załóż konto na dropbox.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności