Skocz do zawartości

Chyba nieco przesadziłem z linkowaniem

Mały Kajtek

Rekomendowane odpowiedzi

Na świeżej domenie dałem ponad 300 linków z swli i ok. 30 katalogów => pr4 w czasie około jednego miesiąca. W wyniku tego strona zamiast osiągać lepsze pozycje, zaczęła spadać na pozycjonowane frazy. Co powinienem teraz zrobić? To normalne, że strona spada (swoją stroną to głupie a przynajmniej banalne pytanie, zwłaszcza że celem pio jest wzrost a nie spadek)?

Tak, to normalne dla nowej domeny.

Z linkowaniem raczej nie przesadziłeś.

Co teraz powinieneś zrobić?

Na pewno nie powinieneś zmniejszać ilości linków, bo w ten sposób pogorszysz tylko sytuację.

Staraj się zapewnić podobny przyrost linków w następnych miesiącach oraz stopniowo go zwiększać, a wszystko powinno być si.

330 zaindeksowanych linkow miesiecznie nawet jak z samych katalogow to nie jest duzo

sprawdz najpierw ile z tych linkow jest zaindeksowanych zwlaszcza tych z swl :angry:

JA: Miał Pan już nie pisać - tak trudno to zrozumieć, nie życzę sobie już od Pana maili

KLIENT: to po co Pan odpisuje? lubi Pan miec pewnie ostatnie zdanie ..ja również

AdamAGP dobrze mówi.

Problemem jest tutaj duża ilość śmiecia, jaki linkuje do Twojej strony. Jeżeli zachowasz ten przyrost, albo go zwiększysz jedynie pogorszysz sprawę. Usuń wszystkie linki, które są po prostu do bani i załatw sobie trochę mocnych, stałych. Zdecydowanie lepiej być zrobił, jakbyś swl rzucił na wpisy w katalogach, a nie bezpośrednio na domenę główną.

Mhm... tęskniłem?

Jeżeli szukasz kogoś, kto zrobi profesjonalne zdjęcia, to zapraszam! Fotografia Produktowa - klik klik!

Jakie strony są zatem smieciowe a jakie wartościowe? Ja podobny problem przerabiałem i i też mi strony spadały a testowałem to wielokrotnie :

dawałem link z katalogu, stara domena p3(bardzo dobrze podlinkowany) ale baza danych byla skopiowana kiedys wiec pewnie polowa wpisow nie unikalna tresc - efekt strona spadala

dawalem link z nowego preslla - ogolnotematycznego(tylko unikalna tresc, żaden spam) ale na nowej domenie, podlinkowany - efekt strona spadala,

dawałem link z nowego preslla - temtycznego (tylko unikalna tresc żaden spam) na nowej domenie, - efekt strona spadala

Jaka strona jest zatem wartosciowa: ?

nowa

stara

podlinkowana

o unikalnej tresci?

dzieki za odpowiedz

p.s. u mnie po zdjeciu linków strona wrcała na pozycje.

Czym się w takim razie różni stały link z SWL, od linku wychodzącego z setnej^10 kopii katalogu stron?

Moim zdaniem kombinacje w stylu "dodałem linki - "szybko, szybko" - coś nie tak z pozycją, ściągam i daje inne nowe" to chyba najgorsze możliwe podejście.Na Twoim miejscu, zostawiłbym je przynajmniej do czasu, aż domena będzie mocniej podlinkowana oraz nabierze stażu.

To naturalne, że nowa domena wraz przyrostem nowych linków, przez pewien czas traci swoje pozycje.

Albo linkujesz, albo nie.

W skrócie, linkuj dalej tak jak linkowałeś i odczekaj przynajmniej 3-4 miesiące z wyciągnięciem konkretnych wniosków.

To nie piekarnia :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności