Skocz do zawartości

faktura w PDF juz ważna !

zgred

Rekomendowane odpowiedzi

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

a nie było tak wcześniej? ja już od dwóch lat pdfem <_<

no nie było :) nigdy dso tej pory nie mozna było FV w PDFie wrzucac w koszty

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Ja od kilku lat księguję / Biuro rachunkowe wie co robi - bo ma jakąś renome /

Czasem faktycznie jak ofirmy telekomunikacyjne wystawiaja to piszą ze wg jakiejs tam ustawy nie musi byc podpisu i fvat jest wazna

Ja od kilku lat księguję / Biuro rachunkowe wie co robi - bo ma jakąś renome /

no to w świetle tego co jest w artykule tej renomy już nie ma. pierwsze co otrzymałem od ksiegowej ktora prowadzi mi dokumentację to opieprz że mam faktury drukowane z PDFów bo to widac gołym okiem a nie orginałki. Kontrola US wykazała (ale nie u mnie), że takich FV nei moge wrzucac w koszty bo ... to nie faktura. Wiec wyjsciem byłoby (jak w artykule opisali) zginanie lub otrzymanie orginałek.

Pdf-y od dość dawna funkcjonowały, zdroworozsądkowo ale niestety nielegalnie.

Nareszcie ktoś użył rozumu przy wydawaniu wyroku. Bardzo dobra wiadomość na początek dnia <_<

M

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

własnie jestem po rozmowie z księgową - pwoeidziała że a i owszem fajnie ale ... urzad skarbowy i tak może zakwestionowac takie faktury mając w du**e wyrok NSA.

Nie damy sie - mam to gdzieś! Od dziś sle tylko pdfy i tylko pdfy odbieram - oszczędzę miesięcznie na tym jakieś 300 zł!

Zgred US może nie uznac ale sprzeczności w prawie być nie może wyrok NSA - to przełom i ja ten wyrok uznaję<_<. A uS może mnie cmoknąć:)

Nie znam się ale jakieś pół roku temu rozmawiałem z znajomym księgowym i ten wtedy mówił, że owszem faktura w pdf na kompie nie jest ważna ale jeśli bym sobie ją wydrukował to jak najbardziej jest ok.

Jak piszę nie znam się :)

O tym jak ważne jest skuteczne pozycjonowanie stron internetowych. Usługi remontowo budowlane i instalacje sanitarne Tarnów i okolice. O tym dlaczego ludzie wybierają chwilówki zamiast pożyczek w banku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności