Skocz do zawartości

Strony we flashu a Google nowe info

Kil Bill

Rekomendowane odpowiedzi

Question:

How can we extract the text found in a Flash file to see what Google sees?

Michael Marshall:

Macromedia has a Flash Search Engine SDK that will give us just what we need. The SDK (Software Development Kit) includes an application named 'swf2html'. Swf2html extracts text and links from a Macromedia Flash .SWF file, and returns the data to stdout or as an HTML document. Swf2html is provided as a compiled application and as a static library for linked library implementation. For complete functionality, see the file Readme.htm included in the SDK.

Put A Google-Type Ad Box on 7 Search Engines

Your Keywords - Top 10 Placement

All for $12/URL or Less, PLUS

Sign Up Today and Receive FR-E-E Bonus Software

Question:

Do you have an example of a Flash file that we can see, as well as an example of the text that the Macromedia tool extracted from the Flash file?

Michael Marshall:

Yes. I have an example of each. If you look at the extracted output in Web page format, you will see that it is not very pretty. Nevertheless, you've got lots of SEO-worthy content there, and that's what we are most concerned with. You should visit the Flash presentation itself, mouse over the text, and clïck the links in the presentation so you can be familiar with the Flash presentation. You can compare where certain text appears in the Flash presentation and where it is found in the extracted text.

Example of Flash file:

https://www.internet-marketing-analysts.com...ash_sample.html

Example of extracted text:

https://www.internet-marketing-analysts.com...acted_text.html

(Note: This Flash example is based on one of Michael's own products. However, I chose to use it for two reasons: 1) because of the many different types of Flash involved; and, 2) because it is a text-heavy Flash example, as opposed to many other examples of Flash that I could have chosen to use.

Added Note: Be sure to highlight the entire page by clicking on Ctrl A)

In the output file, you'll notice that some text seems to be repeated on multiple lines and one portion of it even appears invisible since the font color comes out white. This is just a side effect of the conversion/extraction tool and is not really invisible text and is not spamming in any manner.

In other words, you're doing nothing wrong when this happens – it's simply due to the tool itself and not sp@mming or true invisible text.

(Continued in Part 2. This is a two-part article.)

About The Author

Robin Nobles teaches 2-, 3-, and 5-day hands-on search engine marketing workshops in locations across the globe as well as online search engine marketing courses.

Nowe informacje o czytaniu stron we Flash

Pozdrawiam

Firmę w Polsce utrzymuje czynną od 1997 roku w Hamburgu od 2008 Roku więc nie robią na mnie wrażenia awatary i linki w stopce. Zajmuje się od zarania początków Black Hat Seo. Mam prawo do zapomnienia. Niech się firma Google zajmie sztuczną inteligencją zanim  Sam Altman ich wyprzedzi :) Moje stare konto https://www.forum.optymalizacja.com/profile/21-kill-bill/  :( boże jaki młody byłem i głupi. Wróciłem i wchodzę z drzwiami nie drzwiami.

Site Pro News

Firmę w Polsce utrzymuje czynną od 1997 roku w Hamburgu od 2008 Roku więc nie robią na mnie wrażenia awatary i linki w stopce. Zajmuje się od zarania początków Black Hat Seo. Mam prawo do zapomnienia. Niech się firma Google zajmie sztuczną inteligencją zanim  Sam Altman ich wyprzedzi :) Moje stare konto https://www.forum.optymalizacja.com/profile/21-kill-bill/  :( boże jaki młody byłem i głupi. Wróciłem i wchodzę z drzwiami nie drzwiami.

no to nadchodzi nowa era pozycjonowania

I nowe sposoby na spamowanie. Pewnie zaraz znajdzie się jakiś sposób na ukrywanie tekstu w plikach swf.

Autor postu nie ponosi żadnej odpowiedzialności za ewentualne szkody wynikłe z wykorzystania zawartych w nim informacji.

I nowe sposoby na spamowanie. Pewnie zaraz znajdzie się jakiś sposób na ukrywanie tekstu w plikach swf.

takie sposoby sa wiecej niz banalne - wystarczy nawrzucac 3 strony tekstu ze slowami kluczowymi dookola swf'a a widac i tak tylko to co jest w polu...

ciekawe jak google sobie z tym poradzi :-k

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

oki, mam wrazenie ze google robociki slabo widza tekst flasha

!!..moze zna ktos program ktory pokazuje to co widzi robot po przeleceniu swfa?

Całuję zmarłą Twą powiekę, moja cicha, moja blada, moja śliczna!

h.Heine

Gdzieś czytałem, że zczytywany jest tylko pierwszy tekst występujący w SWFie (z moich fleszy istotnie gógiel tylko tyle znalazł, a i to nie zawsze). W wolnej chwili machnę może jakieś testy (różne napisy w różnych klatkach na różnych warstwach). Wiem już na pewno, że z tekstów z formatowaniem HTMLowym zczytywane są tagi.

Powstaje tylko pytanie jak zawartość flesza będzie wpływała na pozycję strony na której jest on osadzony.

------

Jeśli chodzi o linki fleszowe to sprawa nie jest prosta, URL we fleszu to wyrażenie przekazywane jako parametr funkcji AS - niekoniecznie łatwo go będzie znaleźć robotowi.

Poprawka:

czyta gładko jeżeli jest po prostu getURL('https://www.zwyklystringzurlem.pl');, przykład:

https://www.google.com/search?q=most+site%3...ej.w.interia.pl

ciekawe, czy traktuje to jako tekst czy jako linka (zwłaszcza, że w tym fleszu wcale nie trzeba klikać). Dodam jeszcze, że mam kilka SWFów które mają (jeśli wierzyć pluginowi który to pokazuje) niezerowe PR.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności