Skocz do zawartości

StatusMenager

DanielBurchardt

Rekomendowane odpowiedzi

To może i ja to wyjaśnię, żeby było jasne.

Kupiłem pełne prawa do wersji 1.0 ze tak to nazwę lecz Pan Daniel(wylamywacz) postanowił stworzyć rozbudowaną wersję skryptu do której już nie posiadam praw. Lecz mam dobra wiadomość dla osób które zakupiły stara wersje. Zaraz jak Daniel dokona poprawek w nowej wersji wszyscy którzy zakupili stara wersje u mnie otrzymają całkowicie za darmo nowa. Tak więc @q oraz pozostałe osoby które zakupiły skrypt proszę odezwać sie do mnie na kontakt@netbusters.pl a zaraz po update podeśle nowa wersje.

• Odpowiedzi 90
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Podejscie godne do nasladowania :)

Odezwe sie na GG jakby cos.

Co do samego menagera to jeszcze wypowiedziec sie nie moge, ale na dniach przetestuje narzedzie(wersje 1.0)

Zwiedzaj multimedialnie TRÓJMIASTO z AUDIO PRZEWODNIKIEM - bądź indywidualny.

certyfikat energetyczny świadectwo energetyczne charakterystyka energetyczna

Tradycjonalne jak i modernistyczne DONICE doskonale się nadają do urozmaicenia mieszkania, miejsca pracy jak i ogrodowych zaciszy domu.

Fajna sprawa z tym, ale proponowałbym nieco rozbudować to narzędzie, tak żeby zaspokoiło moje jak i zapewne innych potrzeby ;)

Pomyślałem sobie, że fajnie byłoby mieć coś takiego, ale oprócz sprawdzania że tak to ujmę parametrów domeny, żeby można było sprawdzać wpisy w preclach. Zatem po za zwykłym pingiem, system powinien także sprawdzić czy w treści danej podstrony znajduje się link z odpowiednim anchorem :)

Trochę zakręciłem, ale wybaczcie to już dzisiaj 14 godzina pracy :)

• 2 tygodnie później...

Witam ponownie!

Po dość długim czasie ciszy w temacie chciałbym przedstawić testową wersję programu StatusMenager. Program do pobrania znajduję się pod tym linkiem (program będzie działać 10 dni od pierwszego uruchomienia). Działanie aplikacji opiera się o cykliczne sprawdzanie nagłówków odpowiedzi nadzorowanych stron oraz parsowanie zawartości za pomocą crona i przy każdym wywołaniu następuję sprawdzenie 10 adresów. W programie znajduje się również sprawdzanie PR, IP, site (wykorzystanie Google AJAX Search API) oraz pingowanie dodanych stron.

Do działania wymagane jest posiadanie na serwerze zend optimizer, curl i większości podstawowych funkcji.

Pliki muszą być wrzucane na serwer w trybie binarnym, konfiguracja danych do mysql znajduje się w pliku Aplication/Data/Config.ini, nadać prawa zapisu dla pliku Aplication/Data/XML-PRC.txt.

Ustawienie cron-a:

* * * * * wget -q -O /dev/null https://domena.pl/ip.php >/dev/null 2>&1

* * * * * wget -q -O /dev/null https://domena.pl/check.php >/dev/null 2>&1

* * * * * wget -q -O /dev/null https://domena.pl/site.php >/dev/null 2>&1

* * * * * wget -q -O /dev/null https://domena.pl/pr.php >/dev/null 2>&1

* * * * * wget -q -O /dev/null https://domena.pl/ping.php >/dev/null 2>&1

W razie jakichkolwiek problemów proszę o kontakt na wlamywacz@gmail.com, PM lub w tym temacie.

Poza tym wielkie podziękowania dla Kojotek_OX za pomoc.

Odrazu podpowiem - zasady takie jak w Omni

1 nie działa w hekoo

2 jeśli nie pojawia się komunikat na stronie o treści - prawa autorskie to brak zenda, a jest jakikolwiek inny błąd należy skasować pliki i wgrać je odnowa ;)

@krzepa stawiam na hekoo że tam jest soft (z tego co mi wiadomo tylko ta firma ma starego zenda i odmawia aktualizacji do nowszej wersji - niby nie jest stabilna (reszta świata jest stabilna)

A tak od siebie powiem że teraz mogę z czystym sumieniem polecić ten soft - sporo udało mi się wymóc na autorze co do funkcjonalności i teraz ten produkt spełnia moje oczekiwania w 100% + bardzo dobry kontakt z autorem (jak coś wymyślę wiem gdzie się zgłaszać ;) ) tak więc .....

Idealnie się nadaje do monitorowania serwerów czy nie mają padów - wszystko jest na dłoni jak coś padnie i można podjąć odpowiednią reakcję (u mnie takie spełnia zadanie) a segregowanie po IP pomaga przy rozdzielaniu linków ręcznie na domenach

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

Pod jakim adresem jest dostępne to narzędzie, bo ja widzę od samego początku:

Nie odnaleziono serwera

Firefox nie może odnaleźć serwera status.dicti.eu.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Skrypt bardzo klawy! Moje propozycje ku lepszemu rozwojowi:

- możliwość przeglądania wykresów/historii zebranych w poszczególne dni miesiąca BL/site/PR dla danej domeny, może na tej podstronie domeny na której teraz można przeglądać historię działania serwera i PHP

- zaznaczanie jakoś dyskretnie zmiany PR - nie chodzi o to, by każda wartość site, BL itp dostała np zieloną i czerwoną strzałkę obok wartości, bo dostanie się oczopląsu i tych zmian nie zauważy - ale np sama wartość PR niech będzie zielona/czerwona dzisiaj jeśli zmieni się względem dnia wczorajszego - a najlepiej taka zmiana zaznaczona kolorem wygasa do czarnego koloru po np tygodniu (na wypadek gdybyśmy przez parę dni nie logowali się do panelu). Pięknie jak na dłoni będzie można zaobserwować PR update.

- dodanie warunku przy sprawdzaniu site: gdy google zwróci wynik 0, a wcześniej uzyskana wartość site była różna od zera (czyli nie dopiero indeksowana świeża domena) - to niech skrypt ponowi sprawdzenie - czasem się trafia na takie dc, gdzie strona jakimś cudem nie jest zaindeksowana choć nie jest nowa.

- tu już wymyślam, ale może niech adres domeny będzie wyświetlany w panelu bez www i http (chodzi o samo wyświetlanie w tabelce), mam manię na punkcie rozjechanego szerszego niż inne wiersza w całej równiutkiej tabelce bo akurat tam domena jest dłuższa i te parę znaków więcej rozwaliło układ :)

Edit: czy site/PR/planowany też BL jest sprawdzany raz dziennie czy też rzadziej? Oraz czy częstotliwość pingowania wpisywana przy edycji domeny jest w godzinach czy minutach?

LaoHost - tani i niezawodny / dhosting.pl - dla stron o dużym ruchu, skalowalne zasoby z płatnością godzinową (link daje 5% rabatu) / spideric - genialny monitoring pozycji niezależny od sytuacji z proxy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności