Skocz do zawartości

StatusMenager

DanielBurchardt

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...
  • Odpowiedzi 90
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Witam,

Na dniach zaczną się prace nad nową wersją StatusManagera. Minimalnymi wymaganiami skryptu będzie vps/dedyk z powodu obciążenia. W planach:

- usunięcie pingowania, pobierania sitemap (automatycznego)

- powiadomienia

- sprawdzanie czy na podanych adresach znajdują się linki do strony

Czekam na dalsze propozycje.

- usunięcie pingowania, pobierania sitemap (automatycznego)

Leo, why?:klotnia:

Moje propozycje:

- coś się sypie z wykresami linków czy pr, czasem są nie po kolei dni na wykresie

- kotwice nad wykresami do szybkiego przełączania między kolejnymi monitorowanymi stronami przewijające stronę do tego samego miejsca - tj. mam nad np wykresem backlinków Następna strona >>, klikam i ląduję na stronie ze statystykami kolejnej strony w miejscu z tym wykresem

- zebranie wszelkich odwołań do crona w jeden plik - bo troszkę teraz tego jest :)

- poprawka mechanizmu sprawdzania PR i zmian tej wartości, w mojej kopii przynajmniej zdają się sumować czy nachodzić na siebie, czego efektem jest np PR 11 i ogólne zamieszanie co do częstych niby aktualizacji PR wg panelu ;)

- i mała bzdura - przy dodawaniu nowej strony proszę o autouzupełnienie pola z adresem do sitemap szablonem domena.com/sitemap.xml (taki jest chyba najczęstszy, kto będzie chciał to sobie i tak zmieni w momencie dodawania)

LaoHost - tani i niezawodny / dhosting.pl - dla stron o dużym ruchu, skalowalne zasoby z płatnością godzinową (link daje 5% rabatu) / spideric - genialny monitoring pozycji niezależny od sytuacji z proxy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności