Skocz do zawartości

Studia informatyczne w Warszawie

vtvs

Rekomendowane odpowiedzi

Może ktoś z Was studiuje informatykę w Warszawie lub ew. ma takich znajomych?

Sprawa ma się następująco: trza się zdecydować co będę robił. Wybór już jakiś czas temu padł na infę w Warszawie, teraz zostaje dopracować - gdzie? Papiery mam zamiar złożyć na WAT, UW i PW. O ile na WAT i UW infa jest "jedna", o tyle na PW jest na kilku różnych wydziałach. Informatyka jest tam wykładana na: Wydziale Elektroniki i Technik Inforacyjnych (specjalności: inżynieria systemów informatycznych, systemy informacyjno-decyzyjne), Wydziale elektrycznym (spec.: inżynieria informatyczna w elektroenergetyce, inżynieria komputerowa, inżynieria oprogramowania), Wydziale Matematyki i i Nauk Informacyjnych (Specjalność na studiach I stopnia: informatyka stosowana; Specjalności na studiach II stopnia: metody sztucznej inteligencji, projektowanie systemów CAD/CAM). Mnie interesuje programowanie i te sprawy, więc czym powinienem się zainteresować?

Druga rzecz: na PW są też studia w języku angielskim. Na wydziale MINI mamy: Computer Science Specjalności:

• artificial intelligence

• computing in science and engineering

• computing in business and economics

Na EITI jest Electrical and Computer Engineering, specjalności:

• computer systems and networks

• telecommunications.

Co o tym sądzicie? Nie wiem jak jest z opłatami. Raz piszą w PDFach, że częściowo odpłatne, a tutaj możemy przeczytać, że

Od 2008 roku realizowany jest projekt „Program Rozwojowy Politechniki Warszawskiej” (Program Operacyjny Kapitał Ludzki 4.1.1) współfinansowany przez Unię Europejską w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego. Pozwoliło to na rezygnację, w okresie trwania tego Projektu, z pobierania opłat od wszystkich studentów przyjmowanych na nowopowstałe studia prowadzone w języku angielskim.
To jak jest w końcu?

Jest jeszcze makrokierunek Elektronika, Informatyka i Telekomunikacja ale chyba nie warto w to wchodzić, jeśli mnie interesuje głównie programowanie, right?

Dalej: znam już trzy przypadki z mojego otoczenia, gdzie ludzie rezygnowali ze studiów na PW po roku lub dwóch. Podobno podejście do studenta jest marne, człowieka się gnoi, traktuje byle jak i wcale studiowanie tam nie jest przyjemne. Macie jakieś bliższe info? Zaczyna to mnie trochę niepokoić.

Coraz bardziej zaczyna mi się podobać UW. Jest jedna informatyka i nie trzeba się głowić na wydziałem. :) Do tego słyszałem, że jeśli chodzi o infę, to na UW jest najwyższy poziom. Haczyk jest taki, że jest ostry zap...ieprz. Dzięki temu jednak po takich studiach przygotowanie teoretyczne jest bardzo dobre i absolwenci bez problemu adaptują się do nowych języków programowania, środowisk itd. i ogólnie wymiatają. :P

Zostaje jeszcze WAT, który też ma nie być zły. Brat mojego kolegi studiuje tam infę i sobie chwali, ale to moje jedyne źródło informacji o tej uczelni.

Trochę się rozpisałem. Czekam na Wasze opinie o tych uczelniach. ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności