Skocz do zawartości

Słowa kluczowe w domenie

Swarog

Rekomendowane odpowiedzi

Są. Moja strona o adresie w postaci slowoaslowob.pl jest na frazę [slowoa slowob] na 2 miejscu, przy 4 backlinkach wyprzedza stronę konkurencji posiadającą 11k backlinków.

to może być Fresh Site Bonus :)

przykład frazy w nazwie domeny:

https://www.google.pl/search?hl=&q=natu...39&ie=UTF-8

lubią wyświetlać się domeny z poszukiwaną frazą w nazwie jej samej :)

Hmm... najlepszym rozwiązaniem będzie chyba zakupienie paru domen. Serwis jest w trakcie budowy, więc nie muszę na razie dokonywać jednoznacznego wyboru. Domeny majątku nie kosztują, więc nawet ich niewykorzystanie nie będzie błędem. Zresztą mam pomysł na 2, może nawet 3 serwisy powiązane ze sobą tematycznie.

Pozwolę sobie zadać jeszcze jedno pytanko:

jeśli już kupować długą domenę, to stawiać na taką domenę: biografie-malarzy.pl, czy raczej biografiemalarzy.pl? Wersja z łącznikiem wydaję się być bardziej czytelna, drugą z kolei łatwiej zapamiętać... A jak to "widzi" wyszukiwarka?

Wyszukiwarka ma to głęboko w d...

Jedna i druga domena jest za długa dla większości internautów. Wierz mi, większość nie widzi nawet różnicy pomiędzy liczbą pojedynczą a mnogą tego samego słowa w domenie.

Adres z kreską jest bardziej czytelny.

Jak nie masz ograniczeń budżetowych kup kilka lub kilkanaście domen i stawiaj na nich strony tematyczne.

Ale z zakupami się nie śpiesz, czasami jest tak, że tylko Tobie się wydaje coś bardzo atrakcyjnym (nie każda domena jest OK).

Pozdrawiam,

eM

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

Czyli np. pod bazę biografii - powiedzmy tych męczonych przeze mnie malarzy - lepsza będzie domena malarz.info (załóżmy, że atrakcyjniejsze .pl, .com, .org etc. są zajęte) czy biografie-malarzy.pl?

edit: co do budżetu, to jest ograniczony. Strony, na które mam pomysł, to raczej niekomercyjne przedsięwzięcia, będą związane z tematyką, jaka mnie interesuje i z jaką związane jest moje wykształcenie - po prostu chce się podzielić swoją wiedzą, a przy okazji zbudować miejsce, gdzie będą mogli to robić inni.

Nie chcę inwestować w ten zamysł większej kasy. Stronki powstaną w oparciu o darmowy CMS (jak na razie bawię się Joomlą), resztę chcę zrobić samodzielnie (ewentualne modyfikacje, grafika etc.).

Budując zaplecze, lepiej tworzyć kilka mniejszych stron (np. każda z nich poświęcona innemu malarzowi), czy bawić się w jedno, dwa, ale większe przedsięwzięcia (np. wspomniana powyżej baza biografii)?

Myślę, że w takim przypadku jedna, dwie, ale konkretne strony.

Co do domeny, to tak na prawdę trudno jednoznacznie ocenić.

Pozdrawiam,

eM

edit - literówka

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

A wyjaśnijcie mi, proszę, jeszcze jedną kwestię.

Czy postawienie wszystkich stron (także tych z zaplecza) na jednym serwerze ma jakiś wpływ na wyszukiwarki? Robię jeden rozbudowany portal, do tego 2-3 mniejsze (związane treściowo z portalem głównym), ale także pod względem treści wartościowe i aktualizowane (tzn. w założeniu mają stanowić osobne serwisy - to w pierwszej kolejności, niejako przy okazji służyłyby także jako zaplecze) - a zatem 3 różne domeny (zaplecze na nowych domenach, nie na subdomenach portalu głównego), ale jeden serwer - co na to wyszukiwarki?

z myślnikiem dla zaakcentowania frazy w domenie, o ile występuje

"Ale z zakupami się nie śpiesz, czasami jest tak, że tylko Tobie się wydaje coś bardzo atrakcyjnym"

Promar24 - święta prawda ;)

teraz się zastanawiam po jakiego hu.. to kupiłem :)

Wyszukiwarki lubią różnorodność, tak więc lepiej na innych IP, innych skryptach itp. (ale to z pkt. widzenia pozycjonowania)

zapodaję Tobie linka do taniego serwera:

https://www.seo-hosting.pl/index.php?adminpanel=plan&id=1

za głupie 12 zł masz hosting na rok/inne IP

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności