Skocz do zawartości

Jak się zmobilizować do ręcznego dodawania strony do katalogów ?

Koteczek

Rekomendowane odpowiedzi

Czołem Pozycjonerzy !

Od jakiegoś czasu cierpię na dziwną przypadłość. Nie mam najmniejszej chęci ręcznego dodawania stron do katalogów (i to wcale nie chodzi o precle). Nie wiecie jak się zmobilizować do tego typu czynności ? Może ktoś ma jakąś wypróbowaną metodę ? Czasem posługuję się własnym synem ale on się uczy i nie ma za dużo czasu. Pomóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóżcie !

Pozdrowljeńja !

Może zapłać kilka razy komuś za katalogowanie i zobaczysz, albo już zostaniesz przy zlecaniu takich prac innym, albo stwierdzisz, że nie warto na to kasy wydawać i będziesz miał mobilizację do samodzielnej pracy, bo nic tak nie motywuje jak pieniądze.

Pozycjonowanie i tworzenie stron internetowych - urbancreative.pl, Z sukcesem szprzedaję Tynki Kabe w okolicach Grodziska Mazowieckiego

Ja kataloguję ręcznie i jakoś daję radę :-) Pewnie dlatego, że mam dwie strony do katalogowania ;) Zapomniałem, że używam dodatku do Mozilli Autofill Forms :) Tak czy inaczej mam zamiar kupić SeoBohatera bo jest najtańszy i podobno dobry :)

Mi jak brakuję mobilizacji to zazwyczaj czytam jakieś książki typu: Motywacja bez granic, 4 godzinny tydzień pracy itp.

O7vVmZ7.gif

Punkty statlink.pl - dobra cena + gratis Skrypt i eBook, Blog SEO/SEM i Tatuaże na Dziarownia.pl (tatuaże)

Ja po przekatalogowaniu 300 stron mam chęci, co mnie motywuje, a bardziej zmusza do przekatalogowania, jako iż żądam przelewu przed katalogowaniem, to potem nie wypada nie zrobić usługi ;) Najgorsze są te opisy, czasami trudno coś na szybko wymyślić. Średnio 10 wpisów to 7-8 min, jak się sprężam, to półtorej godziny i 100-tka wpisów jest, bez tam żadnych wspomagaczy(programów).

Pytanie z gatunku: "Co ma zrobić student, żeby mu się chciało w trakcie semestru regularnie uczyć?" :)

student a) nie robi nic i wpada w "ciąg" nauki przed sesją i w jej trakcie

student b ) uczy się, a w czasie sesji się obija :) (perspektywa wolnego w czasie sesji jest bardzo motywująca)

Podobnie tutaj, jak masz co zrobić to lepiej to zrobić i mieć później z głowy, niż ma Ci to wisieć i pogarszać samopoczucie ("co ma wisieć nie utonie"). Poza tym przyznam racje koledze wyżej, pieniądze też motywują.

Murzasichle noclegi - tanie, 10km do Zakopanego

Forum wielotematyczne

Sichle - szczegóły na PW

Mam podobne zdanie.

Czasami lepiej zrobić sobie parę dni przerwy i zająć się czymś zupełnie innym.

Bardzo istotna jest organizacja pracy, opisy tłuste w synonimy w celu w miarę rzadkich modyfikacji, konkretna baza katalogów, sprawny pół-automat oraz mocna kawa.

Dzięki temu idzie znacznie przyjemniej, szybciej i skuteczniej.

A jak się zmobilizować do powtarzania w kółko tej samej czynności.

Mobilizują mnie spotkania i rozmowy z klientami oraz szczegółowo ułożone plany, na co wydam lub w co zainwestuje zarobione pieniądze :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności