Skocz do zawartości

ja też mam talent - serwis video

d4ng

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich stworzyłem serwis na którym każdy może pokazać swój talent. Na chwile obecną dodałem strone do google, yahoo; zarejestrowałem się na linkme.pl i linklive.pl; ustawiłem meta tagi; i rozesłałem linki wśród swoich znajomych. Ostatnio zaineresowałem się też presell page ale nie wiem o co dokładnie tam chodzi (muszę napisac jakiś artykuł i umieścić go na stronie typu presellpage?).

Co jeszcze moge zrobić, poprawić aby zwiększyc odwiedzalność swojej strony ?

Co jeszcze moge zrobić, poprawić aby zwiększyc odwiedzalność swojej strony ?
NP skorzystać z programu google AdWords ....

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Ja polecam Google Adwords, a jeżeli chodzi o presell page, to przy pisaniu każdego nowego artykułu trzeba się zapoznać z regulaminem serwisu, tekst ma być niepowtarzalny, tagów w tekście nie umieszczać - jest do tego specjalna rubryka, a jeżeli chodzi o linki to max 3, i oczywiście każdy do innej strony lub podstrony;)

NEWS.jpg

3 Miesiące pozycjonowania GRATIS!

Zadzwoń do naszego specjalisty 607 107 712 i omów szczegóły!

Jeśli serwis jest ciekawy to właśnie zastrzyk większego ruchu z sytemu np adwords powinien uruchomić mechanizm wirusowy dzięki któremu ruch powinien się zwiększać właśnie na zasadzie marketingu wirusowego....

Natomiast jak chodzi o pozycjonowanie to kiepsko to widzę nawet ze względu na brak konkretnych fraz na jakie można pozycjonować tego typu serwis, a dla bardziej ogólnych z pewnością jest duża konkurencja.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Na początku chciałbym powiedzieć, że nic nie szkodzi na przeszkodzie żebym się nauczył pozycjonować stronę. Zaczynałem od zera, a nauczyłem się instalować i konfigurować serwer, skrypty, tworzyć szablony i masę innych rzeczy. Wystarczy mieć dużo chęci, trochę czasu i pomoc google a na pewno się uda ;) Mam wiec do was kilka małych pytań, które na pewno ułatwia mi osiągnąć swój cel.

1) Zainstalowałem skrypty linkme.pl oraz livelink.pl ale nie bardzo wiem o co chodzi z tymi linkami. Są tam jakieś punkty i coś takiego jak "przyrost dzienny", "lokalizacja"... co to jest?

2) Czy moje słowa kluczowe są dobre dla tego typu strony, może macie pomysł na jakieś inne?

3) Jakie są koszta Google Adwords i jak najwydajniej z niego korzystać?

4) Co jeszcze może zrobić żeby zwiększyć swój Page Rank, który obecnie wynosi zero (z tego co wyczytałem muszę czekać na jakiś update)?

5) Jak wam się podoba strona i czy ma szanse zaistnieć ? :)

@Zainstalowałem skrypty linkme.pl oraz livelink.pl

To zainstalowałeś jedne z gorszych systemów tego typu ;)

@Czy moje słowa kluczowe są dobre dla tego typu strony, może macie pomysł na jakieś inne?

Jakie słowa kluczowe - keywords ?

@ Jak wam się podoba strona i czy ma szanse zaistnieć ?

Jaki jest adres tej strony ?

@Zainstalowałem skrypty linkme.pl oraz livelink.pl

To zainstalowałeś jedne z gorszych systemów tego typu ;)

@Czy moje słowa kluczowe są dobre dla tego typu strony, może macie pomysł na jakieś inne?

Jakie słowa kluczowe - keywords ?

@ Jak wam się podoba strona i czy ma szanse zaistnieć ?

Jaki jest adres tej strony ?

- To co polecasz?

- Tak

- www.jatezmamtalent.com

1) Zainstalowałem skrypty linkme.pl oraz livelink.pl ale nie bardzo wiem o co chodzi z tymi linkami. Są tam jakieś punkty i coś takiego jak "przyrost dzienny", "lokalizacja"... co to jest?

Czemu instalujesz coś o czym nie masz pojęcia?

Weź się lepiej za coś prostego i podstawowego - katalogowanie ;)

... nie ma tu właściwie życia, tylko powolne umieranie kolejnych dni.

@d4ng - I naucz się pisać nas forum bez ZBĘDNEGO CYTOWANIA ;)

@Ja na twoim miejscu porobiłbym

To nie ma większego znaczenia...

Widzę, że filmy są serwowane z Twojego serwera do tego z Apache/2.2.9 wiec licz się z tym, że przy większym ruchu serwis Ci padnie.

Jak chodzi o SEO to serwis jest kiepsko przystosowany, a wręcz błędnie zrobiony.

Pozdrawiam

zacznij od zdjecia obu swl, na tym etapie napewno nie pomoga, a (uwielbiam ten zwrot ;)) istnieje niezerowe prawdopodobienstwo ze zaszkodza :)

wybiez tez sobie jakas wersje z ww lub bez, dodaj przekierowanie

dodaj tez chmure tagow w menu, bedzie sie ludziom latwiej poruszac

nauke pozycjonowania dobrze zaczynac na stronie 'testowej' bo jak z czyms przesadzisz i dostaniesz filtr, wtedy bedziesz wiedzial co zrobiles zle :)

JA: Miał Pan już nie pisać - tak trudno to zrozumieć, nie życzę sobie już od Pana maili

KLIENT: to po co Pan odpisuje? lubi Pan miec pewnie ostatnie zdanie ..ja również

Nie przesadzaj z wydawaniem nie wiadomo jakich sum na google adwords, przynajmniej na początku.

Mam wrażenie że wpisy w tym temacie rozwiązanie z adwordsami traktują jak receptę na wszystkie problemy. Na początku skupiłbym się na tytułach stron z filmikami bo póki co wszędzie tylko "Ja też mam talent!" Jeśli chciałbyś pozyskać wejścia z wyszukiwarek będzie to pierwszy krok. Dalej moim zdaniem wystarczy zapewnić sobie wartościowy content i zareklamować stronę na odpowiednich portalach i virusowo powinno ruszyć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności