Skocz do zawartości

funkcja mail()

camelleon

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem jak probuje zrobic to

<?
$body = "Dziękujemy za zarejestrowanie się na naszej stronie!";
mail (jakis@mail.com, 'Dziekujemy za zarejestrowanie sie!', $body, 'From: admin@strona.com');
?>

na moim serwerze domowym (phptriad z php4.1.1 i apache 1.3.23)

to wyskakuje

Warning: Failed to Connect in c:\apache\htdocs\phmyss\03\mail.php on line 3

a jak to samo puszcze na serwerze na ktorym mam strone to dziala

czym to jest spowodowane?

konfiguracja czy moze jakies dodatki?

jak bylo gdzis na forum to sory ale szukalem i nie znalazlem

[bilety lotnicze] [strony www poznań]

"No se ganó Zamora en una hora"

Masz wolne domeny? Zaparkuj je! i zarabiaj!

Sprubój tak:

mail($to,$temat,$tresc,
           'From: admin@strona.com');

nagłówki od nowej linji.

Jacenty

[url="https://www.techarts.pl/"]projektowanie stron warszawa[/url] | [url="https://katalog.evr.pl/"]katalog stron internetowych[/url]

Skonfiguruj apacza (albo sameo PHP?) - gdzieś w plikach konfiguracyjnych znajdziesz możliwość wpisania adresu serwera SMTP. Nie pamiętam już, co to za plik konfiguracyjny, ale pamiętam, że też miałem ten problem i go rozwiązałem, a wina leżała po stronie złej konfiguracji (miałem SMTP ustawiony na localhost, bez postawionego serwera mailowego).

Szczerze powiem, że skrytów wysyłających maile nie testuje na localu, tylko już na serwerze w necie. Jednak na krasnalu udało mi się to wszystko odpalić, trzeba było tylko włączyć serwer poczty. Może u Ciebie jest podobnie? Pozdrawiam

Dała matka rozum? To kombinuj.

Warning: Failed to Connect in c:\apache\htdocs\phmyss\03\mail.php on line 3

To mi wygląda na windowsa, a z tego co wiem funkcje mail, crypt i pewnie jeszcze klika innych nie działają pod tym systemem, no chyba że php5 coś zmieniło, ale tego nie sprawdzałem.

pzdr

Nie masz sie co męczyć na Windows. Nawet jesli sie wepniesz do sendmail, ktory w wypadku triad implementowany jest przez phpxmail/sendmail lub wlasciwie podepniesz sie pod dzialający, lokalny serwer smtp (jakis serwer pocztowy), to bedziesz mogl rozsylac poczte tylko w oparciu o wlasną siec lokalną (poza siec lokalną nie wyskoczysz).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności