Skocz do zawartości

funkcja mail()

camelleon

Rekomendowane odpowiedzi

Z tego co pamiętam, mail() spokojnie mi śmigało pod Windowsem po ustawieniu w PHP.ini odpowiedniego serwera SMTP. Choć są oczywiście pewne ograniczenia, o których piszą w manualu:

https://pl2.php.net/function.mail

Uczysz się języka angielskiego? Masz kłopoty z nauką słówek? Sprawdź nową stronę dzięki której nauka angielskiego przestanie sprawiać Ci problemy. Ucz się angielskiego słownictwa, wymowy i gramatyki.

jeśli to serwer do testowania tylko, to ja robie tak ze stawiam sobie SMTP (z krasnalem 2.7 jakiś przychodzi, ja uzywam Eserv akurat) i testuje wysylanie maili na adresy lokalne (...@localhost) - wysyłanie na zewnątrz raczej nie przejdzie, jako że serwery pocztowe na to nie pozwalają raczej... no chyba że masz kompa do testowania ze stałym IP i możesz sobie zrobić wpis PTR w DNSach, to bedziesz miał na lokalu normalny serwer pocztowy :jezyk1:

Ja mam w domu zainstalowanego SENDMAILA

https://www.glob.com.au/sendmail/

i działa lokalne wysyłanie maili korzystając z funkcji mail() z nagłówkami.

Ściągnij sobie i zainstaluj!

kcs_kataloog_info.gif - katalog stron KCS promocja stron - dodaj ciekawą stronę

pks-katalog.gif - katalog stron PKS interesujące strony - dodaj interesującą stronę

Najlepsze miejsce dla e-mieszkańca powiatu piaseczyńskiego to serwis e-piaseczno i okolice

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności