Skocz do zawartości

Wybory prezydenckie 2010

wlodarski

Wybory prezydenckie 2010  

299 użytkowników zagłosowało

1. 1. Swój głos w wyborach prezydenckich 2010 oddam na:

• Marka Jurka
      8
    • Jarosława Kaczyńskiego
      29
    • Bronisława Komorowskiego
      83
    • Janusza Korwin-Mikkego
      74
    • Andrzeja Leppera
      6
    • Kornela Morawieckiego
      2
    • Grzegorza Napieralskiego
      20
    • Andrzeja Olechowskiego
      3
    • Waldemara Pawlaka
      4
    • Bogusława Ziętka
      0

Rekomendowane odpowiedzi

Zgodnie z Twoją prośbą Xann:)

Głosuję na J. Kaczyńskiego bo:

- potrafię podać ustawy które dzięki rządowi PiS pomogły chociaż trochę rodzinie (pochodzę z wielodzietnej) i normalnym zwykłym ludziom (no nie da się nie nawiązywać do partii ;))

- nie patrzę na to czy ma żonę, kota czy psa - potrafi mówić o negatywnych rzeczach, które uchwala Unia Europejska, a nie tylko przytakiwać Unii,

- nie boi się swojej przeszłości i nie ma się czego wstydzić,

- pomimo nagonki ze strony gazet i telewizji przez taki długi okres czasu - on się nie poddał i nie odsunął w kąt bo coś chce zrobić dla Polski,

- nie boi się powiedzieć NIE Rosji i UE,

- ceni wartości rodzinne,

- potrafi nawet za wielką cenę (jaką np był rozpad koalicji, bo często mówicie że jest żądny władzy i wszystkich chce niszczyć ale przypominam, ze gdyby nie odciął się wtedy od Leppera i jego nieczystych interesów to koalicja trwałaby pewno jeszcze długo i mógłby wtedy "niszczyć" jak to mówicie innych) przyznać się że w jego szeregach są ludzie niekompetentni, z nieuczciwymi zamiarami.

- jest patriotą

itd....

Pozdrawiam

muszę odpowiedzieć na każdy twój odnośnik:

- jakie ustawy masz na myśli ? i w jaki sposób pomaga "normalnym zwykłym ludziom" ?

- jak każdy w opozycji, każda partia w opozycji, zawsze znajdzie to co mu nie pasuje aby tym oczernić rządzących, choćby miał zrobić to samo gdyby był na pozycji rządzącego. - pies, żona, kot to tymi kategoriami przy wyborze prezydenta kraju kierują się chyba ... przemilczę.

-skąd wiesz czy ma się czego wstydzić? ponoć nie był internowany w stanie wojennym, dlaczego? temat rzeka, nawet nie odpisuj bo i tak nie dojdziemy do konsensusu w tej sprawie, skoro nikt do tej pory nie doszedł.

-nie ma nagonki, a TV publiczna jest w rękach PIS :)

-polityka nie polega na tym że się "nie boi powiedzieć Rosji..." bo wiadomo że nikt mu w ryj nie da :) to sztuka dyplomacji - nie oceniam czy jest dobra czy zła

- jakie wartości rodzinne ceni i skąd to wiesz ?

-ta wielka cena za rozpad koalicji pozwoliła mu że kandyduje na prezydenta i ma szanse wygrać, jakby tego nie zrobił to by do dziś nie istniał, to nie dbałość o interesy narodu ale o własne podwórko i twarz - tak uważam, jakoś trzeba było uciec z twarzą z tonącego okrętu, a apropo Leppera, czy jest do dziś na niego jakiś wyrok za złą działalność w rządzie poza seksaferą ?

- każdy z kandydatów na p[rezydenta jest patriotą (przynajmniej tak uważają, więc dlaczego Kaczyński jest większym? )

itd. :)

nie jesteś w stanie na to odpowiedzieć tak aby wyszło na Twoje, z całym szacunkiem :)

PS dla równowagi jakby ktoś chciał wychwalać jakąś inną kandydaturę mogę na luzie zrobić to samo :) i przedstawić kontrargumenty

Najlepszy

Tani hosting na Twoją www.

Bierz co potrzebujesz Hosting skrojony na miarę.

Ponad 500 adresów IP do wyboru do koloru ;) konta www od 19zł. brutto rocznie

• Odpowiedzi 354
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Zgodnie z Twoją prośbą Xann:)

Głosuję na J. Kaczyńskiego bo:

- potrafię podać ustawy które dzięki rządowi PiS pomogły chociaż trochę rodzinie (pochodzę z wielodzietnej) i normalnym zwykłym ludziom (no nie da się nie nawiązywać do partii ;))

- nie patrzę na to czy ma żonę, kota czy psa - potrafi mówić o negatywnych rzeczach, które uchwala Unia Europejska, a nie tylko przytakiwać Unii,

- nie boi się swojej przeszłości i nie ma się czego wstydzić,

- pomimo nagonki ze strony gazet i telewizji przez taki długi okres czasu - on się nie poddał i nie odsunął w kąt bo coś chce zrobić dla Polski,

- nie boi się powiedzieć NIE Rosji i UE,

- ceni wartości rodzinne,

- potrafi nawet za wielką cenę (jaką np był rozpad koalicji, bo często mówicie że jest żądny władzy i wszystkich chce niszczyć ale przypominam, ze gdyby nie odciął się wtedy od Leppera i jego nieczystych interesów to koalicja trwałaby pewno jeszcze długo i mógłby wtedy "niszczyć" jak to mówicie innych) przyznać się że w jego szeregach są ludzie niekompetentni, z nieuczciwymi zamiarami.

- jest patriotą

itd....

Pozdrawiam

muszę odpowiedzieć na każdy twój odnośnik:

- jakie ustawy masz na myśli ? i w jaki sposób pomaga "normalnym zwykłym ludziom" ?

- jak każdy w opozycji, każda partia w opozycji, zawsze znajdzie to co mu nie pasuje aby tym oczernić rządzących, choćby miał zrobić to samo gdyby był na pozycji rządzącego. - pies, żona, kot to tymi kategoriami przy wyborze prezydenta kraju kierują się chyba ... przemilczę.

-skąd wiesz czy ma się czego wstydzić? ponoć nie był internowany w stanie wojennym, dlaczego? temat rzeka, nawet nie odpisuj bo i tak nie dojdziemy do konsensusu w tej sprawie, skoro nikt do tej pory nie doszedł.

-nie ma nagonki, a TV publiczna jest w rękach PIS :)

-polityka nie polega na tym że się "nie boi powiedzieć Rosji..." bo wiadomo że nikt mu w ryj nie da :) to sztuka dyplomacji - nie oceniam czy jest dobra czy zła

- jakie wartości rodzinne ceni i skąd to wiesz ?

-ta wielka cena za rozpad koalicji pozwoliła mu że kandyduje na prezydenta i ma szanse wygrać, jakby tego nie zrobił to by do dziś nie istniał, to nie dbałość o interesy narodu ale o własne podwórko i twarz - tak uważam, jakoś trzeba było uciec z twarzą z tonącego okrętu, a apropo Leppera, czy jest do dziś na niego jakiś wyrok za złą działalność w rządzie poza seksaferą ?

- każdy z kandydatów na p[rezydenta jest patriotą (przynajmniej tak uważają, więc dlaczego Kaczyński jest większym? )

itd. :)

nie jesteś w stanie na to odpowiedzieć tak aby wyszło na Twoje, z całym szacunkiem :)

PS dla równowagi jakby ktoś chciał wychwalać jakąś inną kandydaturę mogę na luzie zrobić to samo :) i przedstawić kontrargumenty

Mieliśmy skończyć z tym naskakiwaniem, ale jak Ci dobrze płacą to rzeczywiście to ciągnij :). A co do twoich pytań to szybko i na temat:

- np jak już wcześniej gdzieś pisałem ustawa PiS dzięki której przez jeden rok (PO po dojściu do władzy od razy ją zmieniło) kończący prawo z najlepszymi ocenami mogli bez znajomości dostać się na aplikacje - mój kolega był więc stąd to wiem.

- jeżeli o wątek z żoną, psem i kotem :) to po prostu było nawiązanie do wcześniejszych wypowiedzi o tym że nie ma żony tylko kota. Naprawdę nie chcę być złośliwy dlatego ........

- temat przeszłości - chodziło mi o brak związku z PRL (oczywiście jak ogromna część ludzi, ale chciałem to też podkreślić),

- nie ma nagonki na Kaczyńskiego w Polsacie i TVN? nawet w tym temacie znajdziesz linki z odnośnikami do którejś z tych telewizji. A TVP masz rację, opowiada się bardziej za prawdą niż fałszowaniem wydarzeń. Sam oglądałem o powodzi we wszystkich 3 telewizjach i to co Polsat i TVN mówili to wielkie nieporozumienie, dużo błędów w liczbach itd - a wiem bo sam doświadczyłem powodzi akurat.

- o wartościach rodzinnych mówił w telewizji, nie mam czasu dawać linków. Jest również przeciwko ustawie o przeciwdziałaniu przemocy w rodzinie - a według mnie ta ustawa łamie wartości rodzinne.

- przeciw Lepperowi toczyły się i toczą różne procesy

- proszę zapoznaj się z definicją patriotyzmu a potem porozmawiamy czy każdy z kandydatów jest. Według mnie Kaczyński jest.

No pewnie nie satysfakcjonujące ale jakbym nic nie odpowiedział to źle byłoby to odebrane.

Pozdrawiam

skuteczna-reklama.com.pl - zobacz jak się skutecznie reklamować.

Mieliśmy skończyć z tym naskakiwaniem, ale jak Ci dobrze płacą to rzeczywiście to ciągnij ;). A co do twoich pytań to szybko i na temat:

- np jak już wcześniej gdzieś pisałem ustawa PiS dzięki której przez jeden rok (PO po dojściu do władzy od razy ją zmieniło) kończący prawo z najlepszymi ocenami mogli bez znajomości dostać się na aplikacje - mój kolega był więc stąd to wiem.

- jeżeli o wątek z żoną, psem i kotem :) to po prostu było nawiązanie do wcześniejszych wypowiedzi o tym że nie ma żony tylko kota. Naprawdę nie chcę być złośliwy dlatego ........

- temat przeszłości - chodziło mi o brak związku z PRL (oczywiście jak ogromna część ludzi, ale chciałem to też podkreślić),

- nie ma nagonki na Kaczyńskiego w Polsacie i TVN? nawet w tym temacie znajdziesz linki z odnośnikami do którejś z tych telewizji. A TVP masz rację, opowiada się bardziej za prawdą niż fałszowaniem wydarzeń. Sam oglądałem o powodzi we wszystkich 3 telewizjach i to co Polsat i TVN mówili to wielkie nieporozumienie, dużo błędów w liczbach itd - a wiem bo sam doświadczyłem powodzi akurat.

- o wartościach rodzinnych mówił w telewizji, nie mam czasu dawać linków. Jest również przeciwko ustawie o przeciwdziałaniu przemocy w rodzinie - a według mnie ta ustawa łamie wartości rodzinne.

- przeciw Lepperowi toczyły się i toczą różne procesy

- proszę zapoznaj się z definicją patriotyzmu a potem porozmawiamy czy każdy z kandydatów jest. Według mnie Kaczyński jest.

No pewnie nie satysfakcjonujące ale jakbym nic nie odpowiedział to źle byłoby to odebrane.

Pozdrawiam

Przede wszystkim zrozum że na nikogo nie naskakuję, na końcu podałem że jak ktoś wytoczy jakieś argumenty na innych kandydatów to też je na pewno odeprę :)

Bo tacy są wszyscy kandydaci :)

- lobby prawnicze jest takie że pewnie jeszcze przez wiele lat nie zmieni tego ani PIS, ani PO, ani SLD ani h ... wie kto.

- ja o żonie nic nie wspominałem bo to jest a nawet nie jest temat.

- brak związku z PRL, ale nasuwają się od 20 lat pytania: dlaczego nie był internowany jak inni z solidarności ?

-kwestia która telewizja mówi lepsiejszą prawdę to trzeba zostawić odbiorcą, fakt jest taki że tvp , czyli publiczną telewizją o największym zasięgu , rządzi PIS i ci od Giertycha razem w koalicji - nie zaprzeczysz bo każdy średnio rozwinięty o tym wie.

- o wartościach rodzinnych w telewizji mówi KAŻDY kandydat, bo to jest w Polsce na topie :) a jakieś ustawy że trzeba coś zrobić to też każda partia gada, tylko problem z realizacją - nie pisz że PO nic nie zrobiło bo PIS też nic nie zrobił ( becikowe = wolę nie pisać)

- przeciw Lepperowi nie wiem, może się i jakieś procesy toczą, ale jak na razie nie ma ani jednej wzmianki że kierowane przez niego ministerstwo rolnictwa coś źle robiło, chyba nie zaprzeczysz ?

- patriotyzm ma pewnie wiele twarzy, dlatego każdy z pretendentów do prezydentury się za takiego uważa, jakbyś któregokolwiek z nich wymienił z nazwiska że nie jest patriotą, to pewnie byś go obraził, zresztą ta granica jest podobna jak między: partyzantem a terrorystą.

takie moje zdanie i nie odbieraj mnie jako antypisowca, bo to samo mogę opisać na temat PO, SLD, i innych, a na PSL to chyba już najwięcej.

wystarczy z boku przez kilka lat popatrzyć, aby sobie wyrobić opinię, a jak chcesz dalej dyskutować to bez problemu mogę się zagłębić dalej w działalność PIS,

historię powstania, zapytać o środki finansowe itd... temat bez sensu bo ja i tak jak zwykle nie pójdę na wybory

PS zapomniałem całkowicie o Twoim pierwszym zdaniu że niby ktoś mi płaci za to pisanie: w sumie to się tym ośmieszyłeś, bo na tym forum siedzę kilka lat, żadnej polityki nie prowadzę (poza polityką mojej firmy :) ) więc nie szukaj we mnie jakiegoś zawziętego dyskutanta, do programu PIS mnie nie przekonasz,

widzę co się dzieje, słyszę, sam oceniam sytuację i wyciągam wnioski, nie potrzebuję nikogo kto by mnie miał uświadamiać w tym co dobre,

i nie zagłosuję w wyborach prezydenckich na nikogo i nikomu nie polecam żadnego kandydata - jestem tak apolityczny że mam to w du..

Najlepszy

Tani hosting na Twoją www.

Bierz co potrzebujesz Hosting skrojony na miarę.

Ponad 500 adresów IP do wyboru do koloru ;) konta www od 19zł. brutto rocznie

A TVP masz rację, opowiada się bardziej za prawdą niż fałszowaniem wydarzeń.

Hehe prawda w TVP ...

Tym razem chce występować z NATO

I co w tym złego?

Tą debatę o kant du*y obić, żadnej dyskusji,

ogolnie mówiąc masz racje ,w mojej pamięci utkwiły tylko dwie debaty, jedną zorganizowałem bodajże Uniwersytet warszawski i oprocz komucha grzegorza (tego co lubi blondynki i swawolne piosenki discopolo) oraz Jarosława który zapewne musiał pojechać do weterynarza spotkali się wszyscy i wymienili się poglądami.

Nie zapomnę jak Korwin wygłaszał swe poglądy a Komorowskiemu który siedział obok niego wypadały z ręki jego cudowne kartki i długopis.

Druga debata nadała mi bardzo dużo śmiechu: bodajże na dachu agory jakiś dziennikarzyna zadaje ustawione pytanie bronkowi a on odpowiada :) Debata pełną gębą :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności