Skocz do zawartości

Zaplecze - kiedy zacząć linkować do strony pozycjonowanej?

pavlus007

Rekomendowane odpowiedzi

Gdzieś czytałem, że powinno się zacząć linkować z zaplecza dopiero po 2-3 miesiącach od zaindeksowania.

(precla linkuję po 1 link z katalogów dziennie) Mam tam 3 unikalne i pisane dla użytkowników arty - pierwszy z 2 maja, drugi 13 maja (właśnie tam wstawiłem link do strony pozycjonowanej) i dzisiaj jeszcze dodałem arta bez linków.

Jak myślicie, jak będzie bezpieczniej? Zacząć już teraz linkować? Linkować do wpisów w katalogach albo artów w preclach zamiast do strony pozycjonowanej? A może lepiej jakbym teraz wstrzymał się z linkami i pododawał jakiś mniej wartościowych artykułów, bez linków ?

Dzięki z góry za pomoc. Pozdrawiam!

Linkuj, linkuj nie ma na co czekać, do przesady Ci daleko, żeby przesadzić trzeba mocno przysolić linkami. Na razie powoli, a z czasem coraz intensywniej. Jak domena będzie już miała trochę stażu i dużo stałych stabilnych linków to będzie bezpieczna (dosyć).

ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj

Kobietyn - portal dla kobiet.

Webbest.eu

ja rozumiem ,że chodzi Tobie o linkowanie z zaplecza do strony docelowej/pozycjonowanej

więc też słyszałem iż lepiej odczekać, dla G to mniej podejrzane

gdy nowa stronka co ledwie powstała już szasta linkami do jednej strony jest trochę nie teges

choć ja tak właśnie do tej pory robiłem, dziś bym odczekał

dlaczego? nie wiem jak Google ale Yahoo poindeksowało tylko część linków, resztę olało

więc nic mi po nich że tak je na chama wstawiałem

należało być cierpliwym

jeśli natomiast chodzi o linkowanie do tych Twoich wpisów to jak najszybciej ale niewiele

zwróć również uwagę, że link wstawisz dzisiaj a zaindeksuje się powiedzmy po 2 tygodniach (albo i wcale)

tylko zaindeksowany link ma moc

więc po 1 na dzień to mało

jak dasz dziesięć to może 2-4 zaindeksuje

To trochę złej prasy się naczytałeś.

Linkuj wpisy, linkuj stronę docelową.To czy domena ma tydzień, miesiąc czy 3 nie ma znaczenia.

1 czy max 10 wpisów dziennie - TOTALNA BZDURA, często zresztą powtarzana na tym forum.

Jak masz czas, ochotę i możliwości dodawaj wpisy gdzie możesz, linkuj też jak i gdzie możesz.

Pozdrawiam,

Mariusz

Ps. Odpowiedź nie dotyczy stosowania automatów - tu można przesadzić.

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

WOW

No proszę - niezła szkoło PIO

Teraz uczymy sie jak załapać filtr czy spalić domeną na starcie.

Dziękuję ci PIO - to wiele dla mnie znaczy.

A co powiecie jak za-indeksuje link w 3 min ? wykonalne ?

A może tak zaplecze przeznaczyć na "inne" cele ?

A co zrobić by domena docelowa zbierała śmietankę ?

Poczekamy na wypowiedzi ekspertów PIO

Linkowanie z zaplecza... Stawiasz katalog stron, ot takie typowe zaplecze prawda? Wpisy zaczynasz przyjmować od razu, czy po 2-3 miesiącach? Stawiasz stronę na jomli, innym ustrojstwie, gdzie w licencji jest wymóg pozostawienia linka do autorów, wstawiasz je od razu czy po 2-3 miesiącach? Możesz wstawić od razu, albo po 2-3 miesiącach i nic nie spalisz o ile nie przesadzisz z tym linkowaniem z zaplecza. Ja wstawiam zazwyczaj po 2/4 tygodniach, ale powodem nie jest wyszukiwarka ;)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności