Skocz do zawartości

Strona PR5 - jak zarobić?

beybe

Rekomendowane odpowiedzi

Prowadzę kilka stron...

Najlepszą z nich jest strona, na której udało uzyskać mi się PR5

Z czego mogę czerpać zyski? Co będzie najbardziej opłacalne?

Chciałem sprzedawać linki... wyznaczyłem 5 miejsc na stronie na linki (stopka) wyceniłem sobie 45zł/msc ale w jednym miesiącu udało się sprzedać te 5, a w drugim już tylko 1...

Gdzie najlepiej dawać takie ogłoszenia, by dotrzeć do pozycjonerów, którzy potrzebują takich silnych linków?

Nie korzystam z Allegro, bo już raz za to złapałem filtr - nie chcę narazić na to tej strony :)

Z AdSense też kiepsko, bo odwiedzalność to ok 400uu/dzień

Co radzicie?

button1.gif - Katalog Najlepszych Blogów - Prowadzisz bloga? Dodaj go do katalogu!

Chciałem sprzedawać linki... wyznaczyłem 5 miejsc na stronie na linki (stopka) wyceniłem sobie 45zł/msc ale w jednym miesiącu udało się sprzedać te 5, a w drugim już tylko 1...

ile chcesz takich linkow kupic ??

policze ci znacznie taniej

i masz juz odpowiedz na swoje pytanie

ile chcesz takich linkow kupic ??

policze ci znacznie taniej

Ale ja pisałem o sprzedaży, a nie o kupnie :) Nie muszę kupować linków, bo same przychodzą... Chcę jakoś na tym zarobić, dlatego jednym z przykładów była sprzedaż linków w moim serwisie.

button1.gif - Katalog Najlepszych Blogów - Prowadzisz bloga? Dodaj go do katalogu!

kombinuj - to wszystko zalezy od serwisu - domeny

ale nie mysl, ze majac PR 5 chwyciles byka za rogi i na majorke za to pojedziesz - bo to naprawde nic nadzwyczajnego

------- edit

jak nie masz 500 BL w Y to nawet do weblinka tego nie dodasz :)

(i caly czas zakladamy, ze to nie jest fake PR )

Za duzo chcesz kasy za link, chyba ze jakas bardzo dobra tematyka. Ja na stronie z PR5 linki po 30zl sprzedawalem i jak widzialem na allegro to w takich cenach one przewaznie ida, wiec malo osob bedzie chcialo placic wiecej za to samo, co moze miec taniej ;)

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Za duzo chcesz kasy za link, chyba ze jakas bardzo dobra tematyka. Ja na stronie z PR5 linki po 30zl sprzedawalem i jak widzialem na allegro to w takich cenach one przewaznie ida, wiec malo osob bedzie chcialo placic wiecej za to samo, co moze miec taniej ;)

Moim zdaniem... "link linkowi nie równy" zatem jeżeli by to był wartościowy link to ja bym kupił za 45 zł na miecha, jak się możecie sugerować linkami sprzedawanymi na allegro jak tam 99 % to farmy linków... ;)

Nie wiem czy jest jakiś sens kupować link na stronie gdzie obok naszego linka jest 20 innych... ;)

Polecam ----> Ogród na balkonie <----- polecam

Polecam ----> Katalog firm <---- Polecam

Ja bym się nie pakował w linki i SWLe. Ktoś cię podkapuje i z PR5 masz PR0 + z google wylecisz (doświadczenia własne, filtr na wszystko za linki w stopce i strony nie było można znaleźć nawet po nazwie domeny).

No chyba, że to śmietnik... albo, że się w ciągu ostatniego roku zmieniła polityka google (na której złagodzenie raczej bym nie liczył).

zatem jeżeli by to był wartościowy link to ja bym kupił za 45 zł na miecha, jak się możecie sugerować linkami sprzedawanymi na allegro

Dokładnie. Farmy, fejki i linki na śmietnikach. Taką kupę to można nawet za 2 zł / miesiąc / PR5 sprzedawać i na tym zarabiać.

Może sprzedawaj linki z nofollow. A nóż ktoś kto chce się wypozycjonować w czym innym się trafi. Przynajmniej G ci strony nie ubije.

Mylisz się - wiem co sprzedaję i prawdopodobnie link kupiony na Allegro nie da Ci takiej wartości jak link kupiony właśnie w tym serwisie. A poza tym ogłoszenia linków na Allegro dotyczą w większości stron, gdzie w stopce znajdziesz min. 50 linków... W moim przypadku 5szt nie osłabi strony.

Nawet te 45zł nie jest adekwatne do tego co możesz zyskać - z ciekawości z 2 miesiące temu dałem tam link do świeżo założonej strony, nigdzie indziej jej nie linkowałem a zyskała PR3, czołówka w 2 frazach i 120BL z mojego serwisu :rolleyes: Czyli chyba o czymś to świadczy... Do śmietniku bym tego nie zaliczył :)

Sorry najpierw przejzyjcie oferty linkow z PR5 a potem mowcie. Ja sprzedawalem silny link w porzadny serwisie i mialem 20 000 BL, a wychodzacych max 5. Niektorzy kupili od razu na kilka mc.

Jak widzialem, co konkurencja sprzedaje to na PR5 nikt sobie farmy nie robil i w cenie 30zl mozna tez bylo miec linki z max do 10 wychodzacych, i tysiacami BL. Niektore uwazalem za lepsze oferty od mojej.

Jedno co moze jeszcze wplywac na cene to tematyka strony, ale i tak uwazam, ze za duzo chcesz i dlatego nie mozesz znalezc klientow. Raz sie miejsca innym skonczyly to udalo Ci sie sprzedac, teraz sa pewno inne tansze oferty, a jakosciowo podobne i Ci ciezko klienta znalezc.

Z allegro trzeba uwazac. Ja raz tylko sprzedawalem linki, bo to moja pierwsza PR5 ale ktos mnie podkablowal, bo po 2 tyg od wystawienia aukcji PR mi spadl do 3, a na podstronach do 2, a teraz przeciez nie bylo aktualizacji.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Nie prawda, jak masz wysoki PR to nie musi spaść do 0. Przykładem może być kolega wyżej. Znajomy również miał PR6 przez pół roku, później po jednym update spadło na 5 a miesiąc później na 3 i tak się trzyma już z roczek. Kara poleciała jak domena miała już 2 i pół roku.

Drukarka przestaje już drukować? Kup tusze i tonery na inkhouse.pl !

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności