Skocz do zawartości

Strona PR5 - jak zarobić?

beybe

Rekomendowane odpowiedzi

Owszem, nie dodałem, że nie było podstaw aby sądzić iż spadł z innego powodu. Linki na silnych portalach były nadal, nic nie wskazywało aby miał w ogóle spaść a jednak.

Linków wychodzących było jednak sporo, co więcej zmieniały się często i nie były zbyt tematyczne. Na 99% wg mnie o to poszło..

Drukarka przestaje już drukować? Kup tusze i tonery na inkhouse.pl !

ok nie neguję tego może takie kary się zdarzają...

wracając do tematu i podsumowując to co zostało napisane oraz jak ja wykorzystuje czasem domeny z PR:

- sprzedając linki warto mieć swoich klientów, którym takowe się sprzedaje i do których ma się zaufanie, na pewno nie wystawiaj oferty na allegro,

- na forum sprzedawaj użytkownikom którzy budzą jakieś zaufanie np. w postaci kilkudziesięciu postów i konto od jakiegoś czasu

- dawaj promocję na dłuższy okres współpracy, kupujący chętnie to wykorzystują bo dostają rabaty przy takiej współpracy, Ty masz większe "obłożenie" a i linki mniej na stronie się tak często nie zmieniają co na pewno zmniejsza ryzyko wykrycia, w tym wypadku daj cenę np. 35 zł/miesiąc przy wykupie na 3 miesiące

- w miarę możliwości nie dawaj linków w stopce, najlepiej je rozrzucić na stronie a jak nie da rady to ja robię specjalne miejsce na stronie na takie linki,

- bardzo dobrym rozwiązaniem jest sprzedawanie linków w treści artykułów na stronie...

EDYTA:

literówka

EDYTA 2:

a co do AdSense to jeżeli strona jest okej to spokojnie bym go tam zostawił, może kokosów nie zarobisz ale w ciągu roku bez problemów powinno uzbierać się na przedłużenie domeny a nawet sporo więcej zależnie od tematyki :)

Rozejrzyj się za jakimiś PP w Twojej tematyce i spróbuj też wrzucić jakiś na stronę, zobacz i potestuj ;)

Dzięki za odpowiedzi... Szczególnie garyoldman, bo wysilił się najbardziej ;]

Zaskoczyło mnie to, że mówisz, że linki lepiej przenieść ze stopki... Co prawda mam na to inne miejsce - tak na środku paneli bocznych, ale myślałem, że w stopce jest im lepiej, tzn. że nie obciążają tak strony...

chyba że koniecznie chcesz na tym bezpośrednio $ zarabiać.

Oczywiście, że nie chce na tym majątku zrobić :) To jest tak tylko dla własnej satysfakcji, że czas jaki poświęcam stronom przynosi chociaż małe korzyści...

A linków na pewno nie wystawię na Allegro bo aż tak mi się nie pali... powoli, powoli miejsca się uzupełniają ;)

Z Allegro zrezygnowałem w momencie, gdy kiedyś sprzedałem za dużo (moje początki) - dostałem filtr taki, że nawet po wpisaniu adresu strona była daleko w d... ;)

button1.gif - Katalog Najlepszych Blogów - Prowadzisz bloga? Dodaj go do katalogu!

Lepiej gdzies indziej niz w stopce, bo stopka to od razu sie w oczy rzuca i koajrzy sie z wyminami linkow itp. Mnie nawet niektorzy pytali przed kupnem czy linki beda w stopce czy z boku, bo jak w stopce to nie chcieli :)

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Nie wiem co masz na myśli pisząc "obciążają"...

Co do stopki:

- Stopka to standardowe i najczęściej stosowane miejsce na umieszczenie linków ze sprzedaży i z SWL co zwiększa ryzyko wykrycia i ukarania bo rzucają się one w oczy. Lepiej zrobić dział "Polecam strony", "Moje ulubione" w bocznych panelach.

- Wiele opinii jest takich, że linki w stopce (nisko w kodzie HTML) mają słabszą moc dlatego też klienci mniej chętnie takowe kupują,

- linki w stopce mają mniejszą klikalność co też przekłada się na to że klient może mniej chętnie taki link kupować bo liczy nie tylko na przekazywanie "mocy", ale też na jakiś ruch...

Linki w stopce nie są jakoś zakazane... sam mam dwie strony gdzie nie mam po prostu innej możliwości na umieszczenie linków, ale jeżeli mam takową to staram się je umieszczać gdzie indziej :)

A co do tego co napisał Bartek...

To że sprzedaje się linki nie oznacza że nie można linkować też swojego zaplecza... Przykładowo na sprzedaż przeznaczyć 3 linki a do tego dodać 2-3 swoje. Dzięki temu zaplecze zarabia samo na siebie... A nawet na samego właściciela aby miał motywację stawiać kolejne dobre stronki ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności