Skocz do zawartości

Dodawanie wpisów do katalogów

zamulek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam takie pytanie, zadaje je w tym dziale ponieważ nie wiem na ile jest to pytanie zaawansowane, a więc:

w jaki sposób dodajecie wpisy do katalogów, oczywiście tytuł i opis jak najbardziej unikatowy, natomiast moje pytanie dotyczy słów kluczowych czy lepiej podać jedno dwa słowa kluczowe czy całą litanię, obecnie robię projekt (mam dwie domeny):

- pierwsza pozycjonuje dodając w pięciu katalogach różne słowa kluczowe po jednym w każdym

- drugą pozycjonuą dodając w piąciu katalogach pięć tych samych słów w każdym

Efektów jeszcze nie mam, ale może wy maci doświadczenia ?

Które rozwiązanie jest lepsze ?

jakby katalogowanie nic nie dawało ludzie nie tworzyli by nowych katalogów

Oj, tu bym się nie zgodził, gdyż to zawsze źródło nowych podstron, które są w pewnym stopniu unikalne (mieszane opisy, etc.) i można je chociażby wykorzystać jako zaplecze pod swl :rolleyes:

Spółki | Prawo | Sąd

jakby katalogowanie nic nie dawało ludzie nie tworzyli by nowych katalogów

Katalogi również są tworzone w celach zarobkowych. Popatrzeć wystarczy na katalogi na skrypcie SEOKatalog. Co drugi katalog jest płatny rozumiem że jest droga licencja ale kurde ale jak widzę Katalog PR 0 i 200 linkow i żadają za niego 3.66 to ręce opadają. Katalogi są skuteczne ale na frazy niszowe.

Trenuj według planów treningowych https://fitmade.pl/plany-treningowe/ - od FITMADE

Mam w sumie niewielkie doświadczenie, ale się nie zgodzę. Zrobiłem TOP10 na kilka może nie trudnych, ale średnich fraz praktycznie samymi katalogami. Dlatego uważam, ze dodanie do 300 - 400 naprawdę dobrych katalogów (także płatnych, ale wartych swojej ceny) naprawdę daje efekty. Wszystko jest kwestią wyboru katalogów no i fraz.

Druga sprawa to to, że katalogowanie jest jakby nie patrzeć permanentne, czyli ogromny plus dla tej metody.

Niestety wpisy w katalogach nie są permanentne, jest możne kilka takich katalogów. Większość wpisów usuwanych jest po około dwóch lub trzech latach

Zdania są podzielone więc, ja nie dodaję do katalogów

Więc na czym opierasz pozycjonowanie ?

Chyba wszędzie gdzie czytałem ( ucząc się na samym początku ) pisało żeby zacząć od katalogowania.

To zdaje się najprostszy sposób, w prawdzie czasochłonny, ale efekty są.

Katalogi również są tworzone w celach zarobkowych. Popatrzeć wystarczy na katalogi na skrypcie SEOKatalog. Co drugi katalog jest płatny rozumiem że jest droga licencja ale kurde ale jak widzę Katalog PR 0 i 200 linkow i żadają za niego 3.66 to ręce opadają. Katalogi są skuteczne ale na frazy niszowe.

Z reguły to ludzie stosują opłaty żeby ograniczyć spam, ale co do dalszej części wypowiedzi to masz rację, zdarzają się tacy co postawią skrypt i tu kończą swoją pracę :wacko:, a jeszcze opłata do tego ;), ale takie katalogi szybko znikają, raczej prawie nikt nie dodaje wpisów.

Ogólnie są katalogi dobre i katalogi kiepskie - nie ma co spierać się czy katalogowanie coś daje, czy nie - bo link jak link - zależy skąd prowadzi, jak z shitów i wpisów, które nie są nawet w indeksie to trudno się dziwić, że nic nie dały (nie mówiąc już o SI). Dziennie powstaje ok kilkunastu katalogów, także jest w czym wybierać, a może i nie do końca...;)

ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj

Kobietyn - portal dla kobiet.

Webbest.eu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności