Skocz do zawartości

Dodawanie wpisów do katalogów

zamulek

Rekomendowane odpowiedzi

wejścia na stronę a jej pozycją to niezależna rzecz...

Jedna z najgłupszych rzeczy jakie na tym forum przeczytałem

Panowie, mam pytanko:

Jakie przyjmujecie kryteria przy selekcji katalogów? Ja na przykład jak katalogowałem, dodawałem do katalogów tylko BL>1000, chociaż to i tak dość orientacyjna selekcja, ponieważ i tak większość z tych linków może być martwa, ale zawsze jakieś kryterium i punkt odniesienia.

Na PR katalogów raczej nie zwracałem uwagi.

edit: @zamulek Słowa kluczowe mają mniejsze znaczenie niż np tytuł. W każdym bądź razie dużo osób pisze żeby wstawiać jak najwięcej słów kluczowych, tyle ile limit na to pozwala danego katalogu.

Moim zdaniem patrzenie tylko na BL to trochę mało. Np. Zgred postawi nowy katalog z 0 BL, to dodam do niego wpis bo wiem, że za X miesięcy będziemy naprawdę dobry. Poza tym wiele katalogów ma BL<1000, a ładnie się indeksują.

Osobiście patrzę, na ilość BL, PR (zawsze to jakaś ogólna ocena katalogu), wiek katalogu, skrypt, właściciela no i stopień indeksacji wpisów.

Ja wybieram katalogi od pewnych grup osób z PiO, gdzie wiem, że katalog nie zniknie po kilku miesiącach, jest linkowany itp. a podstawowym kryterium co do dalszego dodawania jest trzymanie się wpisów w indeksie. BL tak jak zauważyłeś, może dawać mylne wrażenie, bo linki mogą być martwe albo też nabite swlem rotacyjnym i nie ma ich już tak na prawdę, no ale jakiś tam obraz daje. Mimo wszystko patrzę też trochę na PR.

EDIT:

Czyli mniej więcej tak jak moody

ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj

Kobietyn - portal dla kobiet.

Webbest.eu

Najważniejszy jest w zasadzie wiek oraz właściciel (o ile go znamy). Jak już przelecimy katalogi według tego kryterium (a jest ich niewiele) to dalej u nas liczą się: skrypt oraz indeksacja chociaż z tym ostatnim to teraz ciężko bo Google ostro przyciął site i parametr ten jest już mało wiarygodny...

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

oraz indeksacja chociaż z tym ostatnim to teraz ciężko bo Google ostro przyciął site i parametr ten jest już mało wiarygodny...

no dokładnie, ostatnio jest gorzej, trzeba solidnie linkować wpisy, a czasem jak się Gugiel "uprze" to nawet to nie pomaga, a przecież nikt najlepszych linków nie przeznacza na wpisy.

ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj

Kobietyn - portal dla kobiet.

Webbest.eu

• 2 tygodnie później...

Podobnie jak napisali przedmówcy, uważam, że warto zwracać uwagę na katalogi osób z PiO i wyszukiwać te zadbane, wyróżniające się spośród innych. Jeżeli ktoś zgłasza katalog postawiony w 5 minut, to bez żalu może go usunąć. Natomiast przy zadbanych jest większe prawdopodobieństwo, że katalog nie wyleci w kosmos po kilku miesiącach. Sam stawiam katalogi na domenach, które opłacam co rok, katalogi są co jakiś czas modernizowane i staram się aby nie zrobić z nich śmietników. Dzięki płatnym wpisom, do moderacji trafia o wiele mniej śmieci, więc wpisy pojawiają się szybciej. Moje zdanie jest takie - dodawać wpisy (najlepiej o różnej treści) do zadbanych katalogów. Jeżeli są płatne ale dobre, a 1-2zł nie uszczupli wydatków :D to dobrze też i tam dawać wpisy. Darmowe katalogi (te niezadbane), stawiane w 5 minut można co najwyżej potraktować automatem, bo i czasu szkoda marnować na dobór treści. Czasem mam i tak, że świeżo postawiona strona na daną frazę wyskakuje o wiele dalej niż jej wpis w którymś z lepszych katalogów. Ale dzięki temu strona wzmacnia swoją pozycję. Sam wiele stron pozycjonuję jeśli nie tylko to w większości za pomocą katalogów i z wyników jestem zadowolony.

demo_miniacz_468x60.gif

Polecam projektowanie stron Łódź, oraz moderowany, podrasowany katalog, w którym znajdziesz dobre polskie strony, o niebagatelnej treści.

A można zaszkodzić stronie katalogowaniem? Mam na mysli wartosciowe katalogi czyli PR>1 przynajmniej 3000 BL

Dodam, że dodaje średnio do 10 katalogów na jedną frazę (w sumie trzy frazy co daje jakies 30 katalogów na dzien)

Domena z 2001 roku, linkowana.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności