Skocz do zawartości

alintitle: ...

Bruno

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Wpisuję w google.ie allintitle: "web design Dublin" i dostaję wynik About 8,490 results (0.17 seconds)

Następnie wpisuję allintitle: web design dublin i dostaję About 3,320 results (0.18 seconds)

Wpisałem też allintitle: web design Dublin "web design Dublin" i dostałem wynik About 28,400 results (0.18 seconds)

Wychodziło by na to że dokładnych fraz "web design Dublin" w tytułach stron jest więcej niż słów: web, design, Dublin znajdujących się w nich bez ustalonej kolejności...

Coś źle robię, czegoś nie rozumiem, skąd te liczby? Jak może być dokładnych fraz więcej niż słów występujących w dowolnej kolejności... Trzeci wynik natomiast już sam nie wiem co może oznaczać.

Dodam jeszcze, że w ustawieniach regionalnych mam zaznaczone "Ireland". Nie rozumiem też tego że wyniki różnią się czasami o 10 000 w zależności od tego o jakiej porze zadaję pytanie.

Robię to ponieważ chcę porównać ilość wpisywanych fraz w ciągu miesiąca (regionalnie) z ilością stron jakie się pod owe frazy pozycjonują (też regionalnie) i tym samym wybrać te pod które się najlepiej pozycjonować. Jest to dobry sposób?

oglądałam filmik o SEO z Lynda.com i właśnie tam kobitka przedstawiała ten sposób.

Powiedz mi proszę, czy też masz taki problem, że po kilkudziesięciu wyszukiwaniach "allintitle:"..." " google Cie "blokuje" z tekstem, że prawdopodobnie wysyłasz zautomatyzowane zapytania?

Powiedz mi proszę, czy też masz taki problem, że po kilkudziesięciu wyszukiwaniach "allintitle:"..." " google Cie "blokuje" z tekstem, że prawdopodobnie wysyłasz zautomatyzowane zapytania?

Nie jest to tylko z zapytaniem allintitle lecz z wszystkimi zapytaniami google które za zbyt częste. Jest to ochrona przed narzędziami pobierającymi dane z google;)

oglądałam filmik o SEO z Lynda.com i właśnie tam kobitka przedstawiała ten sposób.

to nie zalezy od rodzaju zapytania tylko od ilosci zapytan z jednego ip - google zawsze stosowalo cos takiego ale nowy silnik ma podniesione normy :)

troche sie spoznilem z publikacja - jezeli przesadzisz raz to mozesz miec bana na caly dzien

SensorStudio & Co.

No tak, wszystko o czym piszecie to prawda ale co z moim zapytaniem? Ma ktoś podobne wyniki do moich podczas przeprowadzania tej operacji, wie skąd one się biorą? Mi te dwie wartości zmieniają się w zależności od wpisanej frazy ale na zdrowy rozum to powinno być przecież zawsze konkretnych fraz mniej niż dowolnie rozrzuconych słów...

Dzisiaj mam

allintitle: "web design Dublin" About 28,200 results (0.40 seconds)

allintitle: web design Dublin About 3,290 results (0.39 seconds)

Nie wiem czy jest sens w ogóle się odnosić do tych wyników skoro dzieją się takie rzeczy. W tym przypadku czas wyszukiwania mógł mieć wpływ na wynik ale dlaczego jest on w przypadku allintitle: "web design Dublin" tak różny od tego poprzedniego i w przypadku allintitle: web design Dublin niemalże taki sam skoro czasy inne... Ta metoda traci sens skoro dzieją się takie rzeczy. PLEASE niech mi ktoś to wytłumaczy albo chociaż powie czy ma podobnie :wacko:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności